215 DAĞCI RİZEDE KAMP YAPTI

Güncel Haberler 13.08.2021 13:06:38 0
215 DAĞCI RİZEDE KAMP YAPTI

KDRK et­kin­li­ği kap­sa­mın­da Rize'de ku­ru­la­cak kampa yur­ti­çi ve yurt­dı­şın­dan 215 dağcı ka­tıl­dı.

Ça­lış­ma­la­rı hak­kın­da bir açık­la­ma­da bu­lu­nan KDRK Baş­ka­nı Meh­met Emin Ayhan şun­la­rı söy­le­di''
2 Tem­muz sa­ba­hı il Genç­lik spor Mü­dür­lü­ğü önün­de ya­pı­lan, tö­re­nin ar­dın­dan iki ül­ke­den 39 ya­ban­cı ve top­lam­da 215 do­ğa­se­ver ka­tı­lım­cıy­la be­ra­ber Kav­ron Yay­la­sı'na ha­re­ket edil­di.
Kav­run Yay­la­sı'nda kamp ku­ru­lup ko­nak­lan­dı. Er­te­si sabah Kav­run'dan Me­zo­vit'e dört sa­at­lik bir yü­rü­yü­şün ar­dın­dan Me­zo­vit ana kampa ula­şıl­dı ve ça­dır­lar ku­rul­du.
Ya­pı­lan top­lan­tı­da ta­nış­ma et­kin­li­ği­nin ar­dın­dan er­te­si gün ya­pı­la­cak olan fa­ali­yet prog­ra­mı açık­lan­dı.
Ka­tı­lım­cı­lar iki gu­ru­ba ay­rı­lır­ken Bir gurup Kaç­kar Zirve diğer gurup Me­zo­vit Gölü'ne gi­decek şe­kil­de prog­ram­lan­dı. Zir­ve­ye gi­decek isim­le­ri teyit edi­lip ekip­man­la­rı kont­rol edil­dik­ten sonra 4 Tem­muz sabah 05.30'da 123 kişi ile fa­ali­yet baş­la­dı. Fa­ali­yet­te 115 dağcı zir­ve­ye ulaş­tı. Bir sa­at­lik zirve mo­la­sı­nın ar­dın­dan dö­nü­şe ge­çil­di. 20.00 gibi Me­zo­vit kamp ala­nı­na va­rıl­dı. Diğer gurup Me­zo­vit Gö­lü­ne gi­de­rek et­kin­lik­le­ri­ni ta­mam­la­dı­lar. 5 Tem­muz sa­ba­hı Kav­ron Göl­ler'e fa­ali­yet ya­pıl­dı. 3200mt'deki Sel­dal göl­le­re va­rıl­dı. Tun­ce­li ilin­den fa­ali­ye­ti­mi­ze ka­tı­lan TDF'nin spor­cu­la­rı Varan Boyar, Cü­neyt Gün­pı­nar ve gölde kano gös­te­ri­si ya­pa­rak ve ka­tı­lım­cı­la­rı ka­no­ya bin­di­re­rek şen­li­ğe renk kat­tı­lar. Diğer ka­tı­lım­cı­lar buzul gö­lü­ne gi­re­rek eğ­len­ce­li vakit ge­çir­di­ler. İki sa­at­lik mo­la­nın ar­dın­dan Me­zo­vit ana kamp ala­nı­na geri dö­nül­dü. 6 Tem­muz için Me­zo­vit zirve et­kin­li­ği kondu. 6Tem­muz sa­ba­hı 23 ki­şi­lik ekip­le saat 08.00 de fa­ali­yet baş­la­dı­11.30 gibi zir­ve­ye va­rıl­dı. Zir­ve­de Ko­so­va­lı mi­sa­fi­ri­miz tüm ka­tı­lım­cı­la­ra kahve pi­şi­rip ikram etti. Mo­la­nın ar­dın­dan geri dönüş baş­la­dı. Üç sa­at­te Me­zo­vi­te inil­di.7 Tem­muz sa­ba­hı 10.00'da Me­zo­vit'den top­la­nan kamp Kav­ron'a ha­re­ket etti.11.30 gibi Kav­ron'a ge­lin­di ve hazır bek­le­yen araç­la Mer­kez'e ge­li­ne­rek fa­ali­yet son­lan­dı­rıl­dı' dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °