Rize Milletvekili Avcı: ‘ Çay Çarşısını Ekim Sonuna Doğru Bitirmeyi Hedefliyoruz'

Rize Milletvekili Avcı: ‘ Çay Çarşısını Ekim Sonuna Doğru Bitirmeyi Hedefliyoruz

İlimizde ya­pı­la­cak olan her pro­je­nin des­tek­çi­si ta­kip­çi­si ola­cak­la­rı­nı vur­gu­la­yan AK Parti Rize Mil­let­ve­ki­li Mu­ham­med Avcı " Çay Çar­şı­sı­nı Ekim so­nu­na doğru bi­tir­me­yi he­def­li­yo­ruz." dedi.

Mil­let­ve­ki­li Mu­ham­med Avcı Emi­net­tin Ma­hal­le­si sahil dolgu ala­nın­da yak­la­şık 10.000 m2'lik alan­da Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı­nın proje sa­hi­bi ol­du­ğu Rize Be­le­di­ye­si iş­ti­ra­ki, DOKA ve DOKAP eko­no­mik des­te­ğiy­le Rize'ye ka­zan­dı­rı­lan Çay Çar­şı­sı Proje ala­nın­da Ti­ca­ret Bor­sa­sı Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan'la bir­lik­te in­ce­le­me­ler­de bu­lun­du.
Çay Çar­şı­sı pro­je­si­nin son du­ru­mu hak­kın­da Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan'dan bil­gi­ler alan Mil­let­ve­ki­li Avcı "Bugün ili­mi­ze hem eko­no­mik hem de tu­rizm ala­nın­da ka­za­nım­lar sağ­la­ya­cak olan Çay Çar­şı­sı Pro­je­mi­zin in­şa­at ala­nın­da in­ce­le­me­ler­de bu­lun­duk. Şu an iti­ba­riy­le 75'inin ta­mam­lan­mış ol­du­ğu­nu gör­mek­te­yiz. Ham­dol­sun ça­lış­ma­lar hız kes­me­den devam edi­yor. İnşal­lah bir ak­si­lik ol­maz­sa Ekim sonu gibi aç­ma­yı plan­lı­yo­ruz. İli­mi­zin tu­rizm po­tan­si­ye­li­ne önem­li bir katkı sağ­la­ya­cak olan bu proje aynı za­man­da Rize'mize değer ka­ta­cak po­tan­si­ye­le sahip. Çay Çar­şı­sı Pro­je­si ala­nı­mız Top­lan­tı Sa­lo­nu, De­ne­me Nu­mu­ne Satış Üni­te­si, Çay Mü­ze­si, Çay Evi, 3D Çay Si­ne­ma­sı ve Sos­yal Alan­lar­dan olu­şu­yor. Bu proje ili­mi­zin, ça­yı­mı­zın ta­nı­tı­mı­na büyük kat­kı­lar sağ­la­ya­ca­ğı gibi yerli ve ya­ban­cı tu­rist­le­ri­mi­zin de hiç şüp­he­siz uğrak yeri ola­cak­tır. Hep söy­lü­yo­ruz biz dert­li­yiz,ili­miz için, böl­ge­miz için, mil­le­ti­miz için dert­li­yiz. İli­mi­ze katkı sağ­la­ya­cak,ili­mi­zin çeh­re­si­ni de­ğiş­ti­recek pro­je­le­rin her zaman ta­kip­çi­si­yiz, ta­kip­çi­si ol­ma­ya da devam ede­ce­ğiz." dedi.


Haber Merkezi