Serap Daş: '' Sürekli Eğitim Merkezlerinin Önemi Yadsınamaz''

Güncel Haberler 18.08.2021 11:49:19 0
Serap Daş:

Gü­nü­müz­de hızlı iler­le­yen tek­no­lo­ji ne­de­niy­le de­ği­şen ya­şam­sal ve top­lum­sal ih­ti­yaç­lar bi­rey­le­rin de­ği­şen dün­ya­ya adap­tas­yo­nu için sü­rek­li öğ­ren­me­yi ka­çı­nıl­maz hale ge­tir­miş­tir.

Dünya ge­ne­lin­de in­san­la­rın çe­şit­li ne­den­ler­le ve amaç­lar­la geç­mi­şe oran­la çok daha yük­sek oran­da yer de­ğiş­tir­me­le­ri so­nu­cu gerek dil be­ce­ri­le­ri ge­rek­se kül­tü­rel far­kın­da­lık ve adap­tas­yon gibi çe­şit­li ko­nu­lar­da bi­rey­sel ge­li­şim ih­ti­ya­cı da artış gös­ter­miş­tir. Yaşam boyu öğ­ren­me­nin bu kadar önem­li hale gel­di­ği bu dö­nem­de in­san­lar öğ­ren­me ih­ti­yaç­la­rı­nı kar­şı­la­mak için ya­rar­la­na­bi­le­ce­ği çe­şit­li ka­nal­la­ra ih­ti­yaç duy­mak­ta­dır­lar. Bu bağ­lam­da gün­cel bil­gi­nin üre­til­di­ği üni­ver­si­te­le­rin bu ih­ti­ya­ca yanıt ve­re­bil­me­sin­de sü­rek­li eği­tim mer­kez­le­ri her geçen gün daha da önem ka­zan­mak­ta­dır. İstan­bul Ru­me­li Üni­ver­si­te­si Sü­rek­li Eği­tim Mer­ke­zi Mü­dü­rü Serap Daş ku­ru­mun SEM fa­ali­yet­le­ri hak­kın­da bilgi verdi.
Daş'' Üni­ver­si­te­le­rin sü­rek­li eği­tim mer­kez­le­ri gerek mes­le­ki gerek bi­rey­sel ve ge­rek­se sos­yal bağ­lam­da dü­zen­le­di­ği çe­şit­li eğit­sel prog­ram­lar, et­kin­lik­ler ve pro­je­le­rin yanı sıra in­san­la­rın yaşam boyu öğ­ren­me ih­ti­yaç­la­rı­nın far­kı­na var­ma­sı­nı sağ­la­ma po­tan­si­ye­li­ne sa­hip­tir. Bu ne­den­le bu merkez­le­rin önemi asla yad­sı­na­maz. Bizim de ön­ce­li­ği­miz, üni­ver­si­te­miz­de öğ­re­tim gören tüm ön li­sans ve li­sans prog­ra­mı öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin mes­le­ki ve ki­şi­sel ge­li­şim­le­ri­ne katkı sağ­la­mak­tır. Bu kap­sam­da, her bö­lü­me özel mes­le­ki eği­tim­ler, ka­ri­yer İngi­liz­ce prog­ra­mı ile İngi­liz­ce eği­tim­le­ri ve ki­şi­sel ge­li­şim eği­tim­le­ri her ko­şul­da devam et­mek­te­dir. Ru­me­li Sem ola­rak ama­cı­mız; tüm eği­tim alan­la­rın­da öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze ki­şi­sel ve mes­le­ki eği­tim­ler ve­re­rek ev­ren­sel bilgi ge­li­şim­le­ri­ne katkı sağ­la­mak, kamu ve özel sek­tör ku­ru­luş­la­rı ile iş bir­li­ği içe­ri­sin­de ola­rak eği­tim­le­ri­ne des­tek ver­mek, te­orik ve uy­gu­la­ma­lı eği­tim­le­ri­miz­le ih­ti­yaç du­yu­lan iş­gü­cü­ne fayda sağ­la­mak ve sos­yal so­rum­lu­luk pro­je­le­ri üre­te­rek top­lu­mun du­yar­lı­lık, bi­linç ve bilgi bi­ri­ki­mi­ni yaşam boyu des­tek­le­mek­tir'' dedi.
‘'20­bi­ne yakın ki­şi­ye eği­tim ver­dik''
İstan­bul Ru­me­li Üni­ver­si­te­si Sü­rek­li Eği­tim Mer­ke­zi Mü­dü­rü Serap Daş ‘'Sü­rek­li Eği­tim Uy­gu­la­ma ve Araş­tır­ma Mer­ke­zi­miz, Çocuk Üni­ver­si­te­si ve Tür­ki­ye'nin üni­ver­si­te­de fa­ali­yet gös­te­ren ilk aka­de­mi kap­sa­mın­da­ki Uçuş Oku­lu­nu da bün­ye­sin­de bu­lun­dur­mak­ta­dır. Mer­ke­zi­miz­de, mes­lek edin­dir­me, spe­si­fik alan­lar­da uz­man­laş­ma, ki­şi­sel ge­li­şim eği­tim­le­ri­nin yanı sıra çe­şit­li Ba­kan­lık­lar ve Kamu Ku­ru­luş­la­rın­dan onay­lı eği­tim­ler, alt gelir grubu için üc­ret­siz eği­tim­ler, ku­rum­sal eği­tim­ler de yer al­mak­ta­dır. Sür­dü­rü­le­bi­lir ve her yaşta eği­tim an­la­yı­şı ile ku­ru­lu­şu­muz­dan bu­gü­ne dek dört yüz­den fark­lı alan­da 20­bi­ne yakın ki­şi­ye eği­tim ve­re­rek eği­tim­le­ri­ni bel­ge­len­dir­dik ‘'di­ye­rek söz­le­ri­ni ta­mam­la­dı.


Ha­ber-Fo­to: Teni Tapık Çimen


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °