Tarih: 18.08.2021 11:54

IDEF 2021 YERLİLİK ORANI EN YÜKSEK GEMİYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Facebook Twitter Linked-in

Tür­ki­ye'nin önem­li ter­sa­ne­le­rin­den Kap­ta­noğ­lu-De­san Ter­sa­ne­si, IDEF Ulus­la­ra­ra­sı Sa­vun­ma Fuarı'na Türk Deniz Kuv­vet­le­ri'nin tes­lim edi­len Acil Mü­da­ha­le ve Dalış Eği­tim Bot­la­rı ve fark­lı özel­lik­le­re sahip yan­gın sön­dür­me bo­tuy­la ka­tı­lı­yor. Yüzde 72'ye varan yer­li­lik ora­nıy­la ala­nın­da ilk­le­re imza atan Acil Mü­da­ha­le ve Dalış Eği­tim Botu'na (ACMB) yurt­dı­şın­dan da ilgi gös­te­ri­li­yor. IDEF'e hazır ol­duk­la­rı­nı vur­gu­la­yan Kap­ta­noğ­lu Desan Ter­sa­ne­si Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Cenk İsmail Kap­ta­noğ­lu, "ACMB ile ya­ka­la­dı­ğı­mız ba­şa­rı­yı ve yer­li­leş­tir­me ora­nı­nı diğer ürün­le­ri­miz­de de or­ta­ya koy­ma­yı he­def­li­yo­ruz. Ala­nın­da ilk­le­re imza atan bot­la­rı­mız yurt­dı­şın­da pek çok pa­zar­da il­giy­le kar­şı­lan­dı. Aynı il­gi­yi IDEF'te de bek­li­yo­ruz" açık­la­ma­la­rın­da bu­lun­du.

DCIM100MEDIADJI_0002.JPG

Türk Deniz Kuv­vet­le­ri'ne tes­lim ede­ce­ği Acil Mü­da­ha­le ve Dalış Eği­tim Bot­la­rın­da (ACMB) yüzde 72 yer­li­lik ora­nı­nı ya­ka­la­ya­rak sa­vun­ma sa­na­yi­sin­de önem­li bir pro­je­ye imza atan Kap­ta­noğ­lu Desan Ter­sa­ne­si, Tür­ki­ye'nin en büyük sa­vun­ma fuarı olan IDEF'e ha­zır­la­nı­yor.
Ulus­la­ra­ra­sı sa­vun­ma fuarı IDEF'te ACMB ve yan­gın sön­dür­me bot­la­rı ya­nın­da başka plat­form­la­rı da ser­gi­le­me­ye ha­zır­la­nan Kap­ta­noğ­lu Desan Ter­sa­ne­si, Katar'da ger­çek­le­şen Mil­li­Pol Sa­vun­ma Fuarı'nda da yoğun il­giy­le kar­şı­lan­mış­tı.
"İHRA­CAT BA­ŞA­RI­SI YA­KA­LA­MA­YI HE­DEFLİYORUZ"
Kap­ta­noğ­lu Desan Ter­sa­ne­si, ih­ra­ca­ta yö­ne­lik ça­lış­ma­la­rı­nı IDEF'te de yü­rü­te­rek ba­şa­rı­sı­nı devam et­tir­mek ve en son tek­no­lo­jiy­le do­na­tı­lan ge­mi­le­ri­ni ta­nı­tı­mı­nı yap­mak için üst yö­ne­tim kad­ro­suy­la hazır bu­lu­na­ca­ğı­nı vur­gu­la­yan Desan Ter­sa­ne­si Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Cenk İsmail Kap­ta­noğ­lu, "Başta Sa­vun­ma Sa­na­yi Baş­kan­lı­ğı (SSB) olmak üzere sek­tö­rün kamu ve özel pay­daş­la­rı ile bir­lik­te ha­re­ket ede­rek hem ulu­sal hem de ulus­la­ra­ra­sı pro­je­ler­de Türk sa­vun­ma sa­na­yi­si po­tan­si­ye­li­ni ve gü­cü­nü gös­te­recek iş­le­re çok ya­kın­da imza at­ma­sı­nı bek­li­yo­ruz" dedi.

‘DAİMA YERLİ TA­SA­RIM­LA­RI DES­TEK­LE­YE­CEĞİZ'
Do­nan­ma­mız­da hiz­me­te giren Acil Mü­da­ha­le ve Dalış Eğitim Bot­la­rın­da ol­du­ğu gibi daima yer­li­lik oranı yük­sek ve yerli ta­sa­rım­lar­la üre­tim ger­çek­leş­tir­mek için çaba sar­fe­de­cek­le­ri­nin al­tı­nı çizen Desan Ter­sa­ne­si Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Cenk İsmail Kap­ta­noğ­lu, "Yüzde 72'e varan yer­li­lik ora­nı­mız­la ül­ke­mi­zin gemi üre­ti­min­de­ki ba­şa­rı­la­rı­nı des­tek­li­yo­ruz. Ta­ma­men yerli ve milli ta­sa­rıma sahip, Türk mü­hen­dis­le­ri­nin ge­liş­tir­di­ği gerek yan­gın bot­la­rı­mız ge­rek­se diğer plat­form­lar­la id­di­amı­zı ileri ta­şı­ya­ca­ğız. Biz­ler için ge­mi­le­ri­mi­zin yal­nız­ca Tür­ki­ye'de üre­til­me­si değil, Tür­ki­ye'de ta­sar­lan­ma­sı da çok önem­li. Daima yerli ta­sa­rım­la­rı des­tek­le­ye­ce­ğiz" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


Ha­ber-Fo­to: Burak Kı­la­vu­zoğ­lu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —