Tarih: 20.08.2021 10:47

BİR NAİF İNSAN BİR RİZESPOR SEVDALISI RİZE BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI İSMAİL ÖMEROĞLU

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin, Ri­zes­por'un yakın ta­ri­hi­ne ba­kar­sa­nız. Mem­le­ke­ti­ni seven tek derdi Rize'ye Ri­zes­por'a hiz­met etmek olan naif in­san­lar­la kar­şı­la­şır­sı­nız. Bun­lar­dan biri de Rize De­re­pa­za­rı Ter­sa­ne Ma­hal­le­si'nde olan İsmail Öme­roğ­lu'dur.
ÖME­ROĞ­LU KAR­DEŞ­LER
İsmail Öme­roğ­lu; 1916 yı­lın­da Rize'de doğdu. Rize ili­nin ilk fut­bol ha­kem­le­rin­di. 1973-1977 yıl­la­rı ara­sın­da Rize Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı yap­tı­ğı yaptı. Rize İli De­re­pa­za­rı İlçe­sin­den olup, Öme­roğ­lu aile­sin­den­dir. Ri­ze­li Ga­ze­te­ci Yazar Rahmi Arer, İçiş­le­ri Eski Ba­ka­nı Hamdi Öme­roğ­lu ve Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti 5. Cum­hur­baş­ka­nı Cev­det Sunay'ın da­nış­man­la­rın­dan Ünlü Çe­vir­men Hilmi Öme­roğ­lu'nun kar­de­şi­dir.
BEDEN TERBİYESİ RİZE İL MÜ­DÜ­RÜ
1943-44 yıl­la­rın­da Rize de fut­bol ha­ya­tın­da ol­duk­ça et­ki­li bir rol oy­na­dı. 1947 yı­lın­dan sonra Rize'nin ilk fut­bol ha­kem­le­rin­den biri ve Beden Ter­bi­ye­si Bölge Mü­dü­rü ola­rak Rize fut­bo­lu­na büyük katkı sağ­la­dı. 1959-64 yıl­la­rı ara­sın­da Rize Sa­na­yi ve Ti­ca­ret Odası Baş­kan­lı­ğı yaptı. Rize es­na­fı­nın so­run­la­rı ile ya­kın­dan il­gi­len­di. Ağa­be­yi Rahmi Arer'in çı­kar­dı­ğı Rize Ga­ze­te­si'nde Ri­ze­li­le­rin so­run­la­rı­nı konu alan köşe ya­zı­la­rı yazdı.
DOĞRU BİLDİĞİNDEN ŞAŞ­MA­YAN BAŞ­KAN

Katı ta­viz­siz ve doğru bil­di­ğin­den şaş­ma­yan bir ya­pı­sı vardı. 1973-1977 yıl­la­rı ara­sın­da Rize Be­le­di­ye­si Baş­ka­nı ola­rak hiz met verdi. Be­le­di­ye­de ku­rum­sal ya­pı­laş­ma­yı sağ­la­dı. O güne değin şekil al­ma­mış olan çöp so­ru­nu­na çözüm ge­tir­di. Be­le­di­ye­de ça­lı­şa­nın hak­kı­nı veren ve ça­lış­ma­ya­nı ba­rın­dır­ma­yan bir ya­pı­sı vardı. Rize'de sağ­lık­lı ve ucuz ekmek tü­ke­ti­mi­ni sağ­la­mak için Be­le­di­ye Ekmek fı­rı­nı aça­rak fı­rın­cı­lar­la re­ka­bet sağ­la­dı.
EN BÜYÜK TUT­KU­SU RİZES­POR'DU RİZES­POR GÜNÜ ONUN FİKRİYDİ
Beden Ter­bi­ye­si Bölge Mü­dür­lü­ğü'nü yü­rüt­tü­ğü dö­nem­de Ri­zes­por'a büyük katkı sağ­la­dı. Uzun süre yö­ne­ti­ci­li­ği­ni ve ikin­ci baş­kan­lı­ğı­nı yü­rüt­tü­ğü Ri­zes­por adına dü­zen­le­nen ve ge­le­nek­sel hale ge­ti­ril­me­si plan­la­nan " Ri­zes­por Günü (16 Ha­zi­ran 1974 ) onun fik­riY­di. Öme­roğ­lu bu et­kin­li­ğin bütün ha­zır­lık­la­rı ile biz­zat il­gi­len­miş­ti.
SİYASETİN İÇİNDE 40 YIL
CHP'nin Rize il teş­ki­la­tın­da yö­ne­tim ku­ru­lu üye­li­ği, il sek­re­ter­li­ği, ikin­ci baş­kan­lık gibi çe­şit­li gö­rev­ler­de bu­lu­nan Öme­roğ­lu, 40 yıl bo­yun­ca parti teş­ki­la­tın­da ça­lış­mış­tır. Öm­rü­nün son yıl­la­rı­nı İstan­bul Gü­müş­su­yu'nda Çay Apart­ma­nı'nda bu­lu­nan evin­de ge­çir­di. 5 Mayıs 1992 ta­ri­hin­de te­da­vi gör­dü­ğü Esnaf Has­ta­ne­si'nde vefat etti. 6 Mayıs 1992 Cuma Günü Fatih Camii'nde kı­lı­nan ce­na­ze na­ma­zı­nın ar­dın­dan Top­ka­pı Çam­lık Me­zar­lı­ğı'nda top­ra­ğa ve­ril­di.
Rah­met­le anı­yo­rum…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —