KAZIM KOYUNCU'DEN BU GÜNE MESAJ; "KARADENİZDE DOĞAL AFETLER KÖTÜ NİYET VE YANLIŞ POLİTİKALARIN ESERİDİR"

Yazarlarımız 20.08.2021 10:48:48 0
KAZIM KOYUNCU

Ka­ra­de­niz'de mey­da­na gelen sel fe­la­ke­ti­nin ar­dın­dan ‘Şair ce­ket­li çocuk' la­kap­lı Ka­ra­de­niz­li sa­nat­çı Kazım Ko­yun­cu'nun ve­fa­tın­dan kısa bir süre önce (2005 yı­lın­da) Fatih Sul­tan Kar ile yap­tı­ğı söy­le­şi ye­ni­den gün­de­me geldi.
Ko­yun­cu, söy­le­şi de Ka­ra­de­niz'deki he­ye­lan ve sel teh­li­ke­si­nin yıl­lar­dır ol­du­ğu­nu vur­gu­la­ya­rak "Sizin kısa va­de­de ka­za­na­ca­ğı­nız bir­kaç mil­yon do­la­rın kar­şı­lı­ğı mil­yon­lar­ca in­sa­nın ge­le­ce­ği" diyor.
Kas­ta­mo­nu, Sam­sun, Sinop ve Bar­tın'da mey­da­na gelen sel fe­la­ke­ti­nin ha­sa­rı çok büyük.
Ya­pı­lan son açık­la­ma­la­ra göre 27 yurt­taş ha­ya­tı­nı kay­bet­ti, bir­çok ev ve iş yeri kul­la­nı­la­maz du­ru­ma geldi.
Sel su­la­rın­da sü­rük­le­nen araç­lar harap olur­ken yurt­taş­lar yar­dım­la­rın ye­ter­siz ol­du­ğu­nu, önlem alın­ma­dı­ğı­nı vur­gu­la­dı.
MİLYON­LAR­CA İNSA­NIN GE­LE­CEĞİYLE OY­NU­YOR­SU­NUZ

Sel fe­la­ket­le­ri­nin gö­rün­tü­le­ri sos­yal med­ya­da sıkça pay­la­şı­lır­ken Ka­ra­de­niz­li sa­nat­çı Kazım Ko­yun­cu'nun ver­di­ği rö­por­taj ye­ni­den gün­de­me geldi.
Ko­yun­cu, Fatih Sul­tan Kar ile yap­tı­ğı söy­le­şi­de Ka­ra­de­niz Böl­ge­si'nde sel, he­ye­lan gibi doğal afet­le­rin yıl­lar­dır in­san­la­rı teh­dit et­ti­ği­ni ve hiç­bir önlem alın­ma­dı­ğı­nı söy­lü­yor.
Ko­yun­cu söy­le­şi­de şu ifa­de­le­ri kul­la­nı­yor:
"He­ye­lan­lar olu­yor, dep­rem­ler olu­yor bun­lar kader mi sanki?
Aynı şid­det­te başka yerde dep­rem­ler olu­yor 2 kişi ba­yı­lı­yor Tür­ki­ye'de 20 bin kişi ölü­yor.
He­ye­lan­lar­dan her yıl bir sürü insan ölü­yor, top­rak yok olu­yor.
Bu kader değil, bu sizin kötü ni­yet­le, be­yin­siz­lik­le yap­tı­ğı­nız çe­şit­li po­li­ti­ka­lar­la imara açı­lan yer­ler de­re­le­ri baraj yapma kay­gı­nız­dan kay­nak­la­nı­yor.
Bu­ra­dan kim ne kadar para ka­za­na­bi­lir? Mil­yon­lar­ca in­sa­nın ge­le­ce­ğiy­le oy­nu­yor­su­nuz. Sizin kısa va­de­de ka­za­na­ca­ğı­nız bir­kaç mil­yon do­la­rın kar­şı­lı­ğı mil­yon­lar­ca in­sa­nın ge­le­ce­ği. Ve dün­ya­nın ortak mi­ra­sı deniz, doğa, de­re­ler.
Bun­la­ra karşı çık­mak için pey­gam­ber, fi­lo­zof, sa­nat­çı ol­ma­ya gerek yok. Tür­ki­ye'deki ge­le­nek ‘Her şey dev­let için' hayır efen­dim dev­let benim hak­la­rı­mı ko­ru­mak için var!"


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °