Dokuz ilde bin çocuğa ücretsiz bin tablet ve öğün

Güncel Haberler 21.08.2021 10:42:42 0
Dokuz ilde bin çocuğa ücretsiz bin tablet ve öğün

Dün­ya­nın en büyük kah­val­tı­lık gev­rek üre­ti­ci­si ve lider atış­tır­ma­lık şir­ke­ti Kel­logg, Tür­ki­ye Eği­tim Gö­nül­lü­le­ri Vakfı ve Mig­ros iş bir­li­ği ile ço­cuk­la­rın eği­ti­mi­ne des­tek verdi. Ger­çek­leş­ti­ri­len sos­yal so­rum­lu­luk pro­je­si kap­sa­mın­da An­ka­ra, An­tal­ya, Bat­man, Bursa, De­niz­li, Es­ki­şe­hir, Gi­re­sun, İstan­bul ve Mar­din'de ya­şa­yan ih­ti­yaç sa­hi­bi bin ço­cu­ğa üc­ret­siz tab­let bil­gi­sa­yar da­ğı­tıl­dı.

İnsan­la­rın besin ih­ti­yaç­la­rı­nı tam ola­rak kar­şı­la­dık­la­rı iyi ve adil bir dünya viz­yo­nuy­la ça­lı­şan Kel­logg, ‘Ge­lecek On­la­rın Elin­de' slo­ga­nın­dan yola çı­ka­rak glo­bal­de uy­gu­la­dı­ğı ‘Daha İyi Gün­ler' pro­je­si­ni Tür­ki­ye'de de ha­ya­ta ge­çir­di.
Proje kap­sa­mın­da dünya üze­rin­de 1 mil­yar in­sa­nın ih­ti­yaç duy­du­ğu be­sin­le­ri sağ­la­yan Kel­logg, Tür­ki­ye'de ise on­la­rı lez­zet­li be­sin­ler­le se­vin­dir­mek ve tam po­tan­si­yel­le­ri­ne ulaş­ma­la­rı­na yar­dım­cı olmak için bin ço­cu­ğa bin tab­let ve on beş bin öğün Coco Pops da­ğıt­tı.
Kel­logg, geçen mart ayın­dan iti­ba­ren Mig­ros ma­ğa­za­la­rın­da sa­tı­şa su­nu­lan ürün­le­ri­nin ge­li­ri­ni TEGV'in des­te­ği ile Tür­ki­ye'nin dört bir ya­nın­da­ki tek­no­lo­ji­ye eri­şi­mi ol­ma­yan ço­cuk­la­rın eği­ti­mi­ne ve gün­lük öğün ih­ti­ya­cı­na ak­tar­dı.
Eği­ti­me katkı
Kel­logg Tür­ki­ye Genel Mü­dü­rü Burcu Ya­zı­cı, Kel­logg'un tüm dün­ya­da ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne kah­val­tı­lık öğün ulaş­tır­dı­ğı ‘Daha İyi Gün­ler' pro­je­si­nin Tür­ki­ye'de ilk kez ha­ya­ta geç­ti­ği­ni söy­le­di. Kel­logg'un sos­yal so­rum­lu­luk pro­je­le­ri kap­sa­mın­da ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne des­tek ol­ma­ya devam ede­ce­ği­ni be­lir­ten Ya­zı­cı, "Kel­logg Tür­ki­ye ola­rak ço­cuk­la­rı­mı­za des­tek olmak, çev­ri­mi­çi eği­tim­den fay­da­lan­ma­la­rı­nı is­te­dik.
Ger­çek­leş­tir­di­ği­miz iş bir­li­ğin­den büyük mem­nu­ni­yet du­yu­yo­ruz çünkü ih­ti­yaç sa­hi­bi ço­cuk­la­rın eği­ti­mi­ne ve öğün ih­ti­ya­cı­na katkı sağ­la­mak bizim için her şey­den önem­li. Ço­cuk­la­rın ge­li­şi­mi­ni önem­si­yor ve ge­le­cek­te ba­şa­rı­lı ol­ma­la­rı­nı ön­ce­lik edi­ne­rek ha­re­ket edi­yo­ruz. Viz­yo­nu­muz ge­re­ği in­san­la­rın sa­de­ce doy­mak için ye­me­le­ri­ni değil, besin ih­ti­yaç­la­rı­nı da tam ola­rak kar­şı­la­dık­la­rı iyi ve adil bir dünya oluş­tur­mak için ça­lı­şı­yo­ruz. Bun­dan do­la­yı da ‘Ge­lecek On­la­rın Elin­de' slo­ga­nın­dan yola çı­ka­rak bu pro­je­yi ha­ya­ta ge­çir­dik. Ço­cuk­la­rı­mı­zın yü­zün­de­ki mut­lu­lu­ğu gö­rün­ce pro­je­mi­zin asıl ama­cı­na ulaş­tı­ğı­na ina­nı­yo­ruz" dedi.
An­ka­ra, Bat­man, Mar­din, Gi­re­sun…
Ya­zı­cı, ço­cuk­la­rın pan­de­mi sü­re­cin­de uzak­tan eği­ti­mi daha ve­rim­li ge­çir­me­le­ri için TEGV iş bir­li­ğiy­le ger­çek­leş­tir­dik­le­ri bu pro­jey­le ih­ti­yaç sa­hi­bi ço­cuk­la­ra tab­let bil­gi­sa­yar yar­dı­mın­da bu­lun­duk­la­rı­nı be­lirt­ti. Ya­zı­cı, söz­le­ri­ni şöyle sür­dür­dü: "Tür­ki­ye'deki pro­je­miz­de ço­cuk­la­rı­mı­za tab­let­le­ri­ni ulaş­tı­rır­ken aynı za­man­da Coco Pops ürün­le­ri­mi­zi sun­duk, bes­le­yi­ci ve ke­yif­li bir öğün­le bu­luş­ma­la­rı­nı is­te­dik. An­ka­ra, An­tal­ya, Bat­man, Bursa, De­niz­li, Es­ki­şe­hir, Gi­re­sun, İstan­bul ve Mar­din'deki ih­ti­yaç sa­hi­bi ço­cuk­lar da­ğıt­tı­ğı­mız tab­let bil­gi­sa­yar­la­rıy­la EBA sis­te­mi­ne ra­hat­lık­la giriş ya­pa­bi­li­yor­lar. Ay­rı­ca TEGV'in Fen, Ma­te­ma­tik, İngi­liz­ce, Bi­li­şim, Okuma, Sos­yal ve Duy­gu­sal Öğ­ren­me alan­la­rın­da sun­du­ğu okul des­tek prog­ram­la­rı­na da ulaş­ma­la­rı müm­kün."


Ha­ber-Fo­to: Erkut Te­zer­di


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °