Sodyum diyetine uygun maden suyu tüketin

Güncel Haberler 25.08.2021 16:07:42 0
Sodyum diyetine uygun maden suyu tüketin

Freşa Gıda Mü­hen­di­si Yasin Gü­nay­dın, özel­lik­le kalp ve tan­si­yon has­ta­la­rı­nın sod­yum di­ye­ti­ne uygun maden suyu tü­ket­me­le­ri ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di.

Gü­nay­dın, yap­tı­ğı açık­la­ma­da:'' Maden su­la­rı­nın insan sağ­lı­ğı açı­sın­dan tü­ke­ti­mi çok önem­li­dir. Uz­man­lar ta­ra­fın­dan ye­tiş­kin­le­rin günde en az 2 şişe ma­den­su­yu tü­ket­me­si öne­ril­mek­te­dir. "Sod­yum di­ye­ti­ne uy­gun­dur" iba­re­si ol­ma­yan maden su­la­rı­nın tuz oran­la­rı­nın yük­sek ol­ma­sı ne­de­niy­le özel­lik­le kalp ve tan­si­yon has­ta­la­rı­nın fazla tü­ke­ti­mi son­ra­sın­da ra­hat­sız­lık ya­şa­ya­bi­lir­ler.''
Yasin Gü­nay­dın ha­mi­le­ler için de ‘'Özel­lik­le maden su­la­rı mi­ne­ral­ler ba­kı­mın­dan ol­duk­ça zen­gin ol­ma­la­rı ne­de­niy­le ha­mi­le­lik­te tü­ke­til­me­si fay­da­lı­dır. Ancak sod­yum di­ye­ti­ne uygun ol­ma­yan maden su­la­rı­nı aşırı tüket­ti­ği­niz­de fay­da­dan çok za­ra­ra yol açar. Çünkü maden suyu yük­sek oranda tuz içe­re­bil­di­ğin­den yük­sek tan­si­yon gibi prob­lem­le­re yol aça­bi­lir. Üre­ti­mi­ni ger­çek­leş­tir­di­ği­miz maden su­la­rı sod­yum di­ye­ti­ne uygun ola­rak üre­til­mek­te­dir. Bu ne­den­le ra­hat­lık­la tü­ke­te­bi­lir­si­niz ‘' di­ye­rek uya­rı­da bu­lun­du.
‘'Maden suyu tü­ke­ti­mi su tü­ke­ti­mi­ni­zin üze­rin­de ol­ma­ma­lı­dır''
Aşırı ma­den­su­yu tü­ke­ti­mi­nin de insan sağ­lı­ğı­na olum­suz et­ki­le­ri ola­bi­le­ce­ği­ne de­ği­nen Freşa Gıda Mü­hen­di­si Yasin Gü­nay­dın söz­le­ri­ne şöyle devam etti: ''Sağ­lık­lı bir insan or­ta­la­ma günde 2,5- 3 litre su tü­ke­ti­yor ol­ma­lı­dır. Ma­den­su­yu tü­ke­ti­mi de bu ora­nın üze­rin­de ol­ma­ma­lı­dır.
Maden su­la­rı tüm yaş dö­nem­le­rin­de ol­du­ğu gibi sağ­lık­lı bir ço­cuk­luk için de vaz­ge­çil­mez bir sağ­lık ürü­nü­dür. Ço­cuk­lar­da özel­lik­le uygun dü­zey­ler­de kal­si­yum ve flü­orür içe­ren maden su­la­rı kemik ve diş ge­li­şi­min­de büyük des­tek sağ­lar­lar.'' Gü­nay­dın: ‘'Bi­lin­di­ği üzere düşük mag­nez­yum se­vi­ye­si, yük­sek tan­si­yon, kalp yet­mez­li­ği ve dü­zen­siz kalp atış­la­rı­na neden olur. Mag­nez­yum yö­nün­den zen­gin maden suyu bu ne­den­le kar­di­yo­vas­kü­ler has­ta­lık ris­ki­ni azalt­ma­ya yar­dım­cı olur. Hi­per­tan­si­yo­nu ve mag­nez­yum se­vi­ye­si düşük olan 70 ye­tiş­ki­nin ka­tıl­dı­ğı araş­tır­ma­da günde 1 litre maden suyu iç­me­nin kan ba­sın­cı­nı dü­şür­dü­ğü tes­pit edil­miş­tir'' di­ye­rek söz­le­ri­ni ta­mam­la­dı.


Ha­ber-Fo­to: Teni Tapik Çimen


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °