FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTİMİNDE PARA KULLANIMINI PELİN NARİN TEKİNSOY ANLATTI

Güncel Haberler 26.08.2021 10:03:43 0
FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTİMİNDE PARA KULLANIMINI PELİN NARİN TEKİNSOY ANLATTI

Esnaf ve Sa­nat­kar­la­rın pan­de­mi dö­ne­min­de ya­şa­dı­ğı zor­luk­la­rın üs­te­sin­den gel­me­le­ri­ne ve yeni nor­mal­leş­me sü­re­cin­de adap­tas­yon­la­rı­na yar­dım­cı olmak ama­cıy­la 3 büyük ku­ru­luş güç bir­li­ği­ne gitti. Tür­ki­ye Esnaf ve Sa­nat­kar­la­rı Kon­fe­de­ras­yo­nu, İstan­bul Arel Üni­ver­si­te­si ve Ulus­la­ra­ra­sı Dip­lo­mat­lar Bir­li­ği ( DMW ) İşti­ra­ki DMW Eği­tim ve Da­nış­man­lık AŞ. Ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len esnaf ve sa­nat­kar­la­ra yö­ne­lik üc­ret­siz Fi­nan­sal Okur­ya­zar­lık Eği­tim prog­ra­mı­nın ilki ger­çek­leş­ti. Prog­ram­da Para Koç­lu­ğu ki­ta­bı­nın ya­za­rı, Pro­fes­yo­nel Para Koçu Pelin Narin Te­kin­soy "Para Kul­la­nı­mı" ko­nu­la­rı­nı an­lat­tı.

at­kar­la­rın ulus­la­ra­ra­sı stan­dart­ta iş ge­liş­tir­me­le­ri, pan­de­mi­nin ge­tir­di­ği zor­luk­la­rı hızla aş­ma­la­rı, tek­no­lo­ji­ye uyum sağ­la­ma­la­rı ve yeni nor­mal­leş­me sü­re­ci­ne adap­te ol­ma­la­rı için TESK, İstan­bul Arel Üni­ver­si­te­si ve DMW iş­bir­li­ği pro­to­ko­lü im­za­la­ya­rak üc­ret­siz çev­ri­mi­çi Fi­nan­sal Okur­ya­zar­lık Eği­ti­mi ve­ril­me­si­ni plan­la­dı­lar.
Prog­ra­mın ilki 22 Ağus­tos 2021 Pazar günü ger­çek­leş­ti.
Uzak­tan bağ­lan­tı yolu ile tüm TESK men­su­bu esnaf ve sa­nat­kar­la­ra yö­ne­lik dü­zen­le­nen eği­tim­de Para Koç­lu­ğu ki­ta­bı­nın Ya­za­rı, Pro­fes­yo­nel Para Koçu Pelin Narin Te­kin­soy para kul­la­nı­mı, para ile olan iliş­ki­ler, pa­ra­ya yük­le­nen an­lam­lar, doğru kredi kartı kul­la­nı­mı, ki­şi­nin ken­di­ni ta­nı­ma­sı ve öfke kont­ro­lü ko­nu­la­rı­nı ka­tı­lım­cı­la­ra ak­tar­dı.
Fi­nan­sal Okur­ya­zar­lık Eği­ti­mi 22 Ağus­tos 2021 Pazar günü baş­la­dı.
Eği­tim bir yıl süre ile her ay bir gün ola­rak dü­zen­le­necek.
Ka­tı­lım­cı­lar baş­vu­ru­la­rı­nı DMW Da­nış­man­lık'ın in­ter­net si­te­si üze­rin­den ya­pa­bi­lecek.
Prog­ram­da Para Koç­lu­ğu ki­ta­bı­nın ya­za­rı, Pro­fes­yo­nel Para Koçu Pelin Narin Te­kin­soy ka­tı­lım­cı­la­ra şu konu baş­lık­la­rı­nı ak­ta­rı­yor;
Pa­ra­nın ki­şi­ler için ta­nı­mı ve ger­çek ta­nı­mı, pa­ra­nın kul­la­nım araç­la­rı, kredi kartı kul­la­nı­mı, para kul­la­nı­mın­da duy­gu­la­rın et­ki­si, para kul­lan­ma pro­fil­le­ri, ki­şi­nin ken­di­ni ta­nı­ma­sı, öfke kont­rol yön­tem­le­ri.
Prog­ram so­nun­da tüm gün ka­tı­lım sağ­la­yan­la­ra ka­tı­lım­cı bel­ge­si ve­ri­le­cek­tir.
Ka­tı­lım Bel­ge­si İstan­bul Arel Üni­ver­si­te­si, Ulus­la­ra­ra­sı Dip­lo­mat­lar Bir­li­ği, Tür­ki­ye Esnaf ve Sa­nat­kar­lar Kon­fe­de­ras­yo­nu im­za­lı ola­rak tüm gün ka­tı­lım sağ­la­yan baş­vu­ru sa­hip­le­ri­ne gön­de­ri­le­cek­tir.


Ha­ber-Fo­to: Esra Ata­ye­ter


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °