KAÇKARLARDA DAĞCILARDAN İPSİZ RECEP ZİRVESİ

KAÇKARLARDA DAĞCILARDAN İPSİZ RECEP ZİRVESİ

Rize VER­ÇENİK Dağ­cı­lık ku­lü­bü üye­le­ri ta­ra­fın­dan 3711 metre ra­kım­da İpsiz Recep adı ve­ri­len zirve ya­pıl­dı.

22-26 Ağus­tos 2021 ta­rih­le­ri ara­sın­da Ver­çe­nik Dağ­cı­lık Ku­lü­bü­nün 16. dü­zen­le­nen ve İpsiz Recep adını ver­dik­le­ri Ver­çe­nik dağı tır­ma­nı­şı­na 29 kişi ola­rak ka­tıl­dı.
Ver­çe­nik Dağ­cı­lık Ku­lü­bü Baş­ka­nı Emin Ali Kal­cı­oğ­lu zirve hak­kın­da yap­tı­ğı açık­la­ma­da''2020 yı­lın­da hava mu­ha­le­fe­ti do­la­yı­sıy­la ya­pa­ma­dı­ğı­mız fa­ali­ye­ti­mi­zi bu yıl yap­tık. 16 kez Kaç­kar­la­rın Ver­çe­nik te­pe­sin­de zirve yap­tık. Dağcı ar­ka­daş­la­rım al­dık­la­rı ye­rin­de ka­rar­lar ile önce 24 Ağus­tos 2021 Ka­pı­lı Göl­le­rin nefis man­za­ra­la­rı eş­li­ğin­de LEŞ Dağı (3471 m) çı­kı­şı ile ba­şa­rıy­la baş­la­mış, 25 Ağus­tos 2021 de Tür­ki­ye'nin K2 si ola­rak ad­lan­dı­rı­lan VER­ÇENİK dağı (3711 mt) ile taç­lan­dı­rıl­mış­tır.
Leş dağı fa­ali­ye­ti 8, Ver­çe­nik dağı 12 saat sürdü
Bu fa­ali­yet­te başta 2.başka­nı­mız de­ne­yim­li dağcı Metin Çolak kar­deş­le­ri­me, can dost­la­rı­ma ba­şa­rı­lı zirve yap­tı­ğı­mız için te­şek­kür edi­yo­rum. İyiki var­sı­nız, iyiki bu et­kin­lik­te ku­lü­bü­nüz­den ve hep bir­lik­te, gü­ven­le, em­ni­yet­le, kim­se­ye sı­kın­tı ya­rat­ma­dan ba­şa­rı­ya koş­ma­mız­da görev alan gizli kah­ra­man­la­rı­mız var. Bir dağ­cı­lık fa­ali­ye­tin­de ol­ma­sı ge­re­ken­le­rin en doğ­ru­su­nu ya­pa­rak, ka­tı­lım­cı­la­ra ver­di­ği­miz eği­tim ve mo­ti­vas­yon­la 16.zir­ve­yi yap­tık'' dedi.
Zir­ve­ye çıkan 29 dağcı Bay­rak asa­rak 10.yıl mar­şı­nı söy­le­di­ler.

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU