YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYORUZ

Yazarlarımız 9.09.2021 09:37:16 0
YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYORUZ

2021-2022 Eği­tim-Öğ­re­tim yılı 06.09.2021 Pa­zar­te­si günü baş­lı­yor. Ön­ce­lik­le 2021-2022 Eği­tim-Öğ­re­tim yı­lı­nın öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze, öğ­ret­men­le­ri­mi­ze ve bütün eği­tim ca­mi­ası­na ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum.
Bi­lin­di­ği üzere sal­gın do­la­yı­sıy­la öğ­ren­ci­le­ri­miz uzun süre okul­la­rın­dan ayrı kaldı. Öğ­ren­ci­le­ri­miz bu süre için­de büyük oran­da uzak­tan eği­tim­le ders­le­ri­ne devam et­ti­ler. Bütün ak­sak­lık­la­ra rağ­men, öğ­ret­men­le­ri­mi­zin uzak­tan eği­tim sü­re­ci­ne kısa sü­re­de uyum sağ­la­ma­la­rı ve büyük gay­ret gös­ter­me­le­ri so­nu­cun­da bu sü­re­ci en az ha­sar­la at­lat­tı­ğı­mı­zı dü­şü­nü­yo­rum.
Ancak uzak­tan eği­tim sü­re­ci uzun yıl­lar devam et­ti­ri­le­mez­di. Ne­ti­ce­de eği­ti­min bütün pay­daş­la­rı­nın da ta­le­bi doğ­rul­tu­sun­da, ba­kan­lı­ğın al­dı­ğı ka­rar­la bu yıl tüm ka­de­me­ler­de ke­sin­ti­siz yüz yüze eği­ti­me baş­la­ya­ca­ğız. Bu ka­ra­rın ye­rin­de ve eği­ti­min ge­le­ce­ği açı­sın­dan zo­run­lu bir karar ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­rum.
El­bet­te ki sal­gın dö­ne­min­de yüz yüze eği­ti­min zor­luk­la­rı da var­dır. Bütün öğ­ren­ci­le­rin nor­mal eği­tim­le­ri­ne devam et­me­le­ri risk­le­ri de be­ra­be­rin­de ge­ti­re­bi­lir. Ancak he­pi­miz bir­den; ve­li­siy­le, öğ­ret­me­niy­le, ser­vis şo­fö­rüy­le, kan­tin­ci­siy­le re­ha­ve­te ka­pıl­ma­dan, sal­gın ku­ral­la­rı­na uya­rak bu eği­tim- öğ­re­tim yı­lı­nı olum­lu bir şe­kil­de son­lan­dır­ma­lı­yız. Çünkü, tek­rar uzak­tan eği­ti­me ge­çil­me ih­ti­ma­li dahi bütün eği­tim ca­mi­ası üze­rin­de bir yıl­gın­lı­ğa sebep ola­bi­lir. Böyle bir durum eği­tim üze­rin­de geri dö­nü­şü im­kan­sız, ka­lı­cı za­rar­lar ve­re­bi­lir. Bu­ra­da el­bet­te ki öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin ve bütün ça­lı­şan­la­rın sağ­lı­ğı her şeyin önün­de­dir. Sağ­lık­lı, sal­gı­nın üs­te­sin­den gelen bir top­lum eği­ti­min de üs­te­sin­den ge­le­bi­lir. Top­lu­mu­muz için ön­ce­lik­li ko­nu­la­rı, bi­ri­ni di­ğe­ri için heba et­me­den, bi­linç­li bir şe­kil­de gö­tür­me­miz ge­re­kir. Her şey ço­cuk­la­rı­mız için, ço­cuk­la­rı­mı­zın ge­le­ce­ği için, ül­ke­mi­zin ge­le­ce­ği için…
Ata­türk ilke ve in­kı­lap­la­rı doğ­rul­tu­sun­da, bi­li­min yo­lun­dan ay­rıl­ma­dan… Ba­şar­mak zo­run­da­yız! Tek­rar 2021-2022 Eği­tim-Öğ­re­tim yı­lı­nın ül­ke­mi­ze ha­yır­lı ol­ma­sı­nı te­men­ni edi­yo­rum. Bütün öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin sağ­lık­lı ve ba­şa­rı­lı bir yıl ge­çir­me­le­ri­ni di­li­yo­rum.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °