ÇAYKUR yaş çay bedelini 3870 TL den alıyor.
ÇAYKUR'un kontenjanını fırsat bilen birçok özel sektör firması kilo fiyatını 2700 TL ye düşürerek fırsattan istifade çay alımı yapıyor.
Serbest piyasa bu vatandaşa indirilen kazık olmamalı.
Fırsatı kara dönüştüren özel sektöre birileri dur demeyi bilmeli.
Çay üreticisi bu düşük ücretten çok mağdur.
Üretici sahada bu konuyu çözecek yetkili etkili ve bizi siyasi anlamda yöneten AK Parti yöneticisi arıyor.
Sorumlu kimseyi bulamayan üretici içi kan ağlayarak 2700 liradan çayını tarlada kalmaması için satmak zorunda kalıyor.
Her yaş çay yaprağında alın teri var, emek var, hak var.
Özel sektörde vicdan yok ki 3870 liralık devletin koyduğu fiyatın çok altında çay alıyor. Bu yasal olarak belki doğru olabilir ama vicdanen doğru değil açıkça kan ağlayan emekçinin hakkını gasp etmektir.
Üretici mecburiyetten kapına gelmişse sen ona istediğin fiyatı değil uygulanan fiyattan çayını almalısın. Zarar ediyorsan dükkanı kapat. Çok kar edeceğim diye düşük fiyatla çay alıp üreticinin alın terine emeğine saygısızlık yapılmamalı.
Giden ağam gelen paşam
Kamuda görevde bulunanlar istisnalar dışında sık sık Hükümet tarafından başka yerlere tayin edilir.
Aynı yerde uzun süreli çalışmak hizmet aşkında durgunluğa sebep olabiliyor.
Herkesin çalışma şevki görev anlayışı farklı olabilir ama önemli olan devletin hizmetleri dağıtımında kusur eylememek yanlış yapmamak.Yıllar önceydi Rize'ye yeni atanan bir Vali beye Gazeteciler olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştuk. Vali biz gazetecilere konuşurken söylediği 'sizlerde bizim gibi 24 saat görev başındasınız mesai saatiniz yok' 'sözünü unutmadım. Bu anlayış ışığı altında görev yaparken unutanlar olmuyor değil elbette. Giderken unutanlar bizim gönlümüz de de unutulur, ne demiş derviş giden ağam gelen paşam.