Tarih: 16.09.2021 10:24

MÜSİAD'a Rizeli Genel Başkan

Facebook Twitter Linked-in

Müs­ta­kil Sa­na­yi­ci ve İşa­dam­la­rı Der­ne­ği, 26. Ola­ğan Genel Ku­ru­lu'nda yeni genel baş­ka­nı­nı seçti. MÜSİAD'ın yeni genel baş­kan Rize Pa­zar­lı Mah­mut As­ma­lı oldu.

Müs­ta­kil Sa­na­yi­ci ve İşa­dam­la­rı Der­ne­ği'nin (MÜSİAD) yeni genel baş­ka­nı Mah­mut As­ma­lı oldu. MÜSİAD'ın 26. Ola­ğan Genel Ku­ru­lu İstan­bul Kong­re Mer­ke­zi'nde ger­çek­leş­ti­ril­di.
Ola­ğan genel ku­ru­lu so­nu­cu MÜSİAD'ın yeni genel baş­ka­nı Rize Pazar Ku­zay­ca Kö­yün­den Mah­mut As­ma­lı oldu. Müs­ta­kil Sa­na­yi­ci ve İşa­dam­la­rı Der­ne­ği (MÜSİAD) Genel Baş­ka­nı Ab­dur­rah­man Kaan, MÜSİAD 26. Ola­ğan Genel Ku­ru­lu'nda gö­re­vi yeni MÜSİAD Genel Baş­ka­nı Mah­mut As­ma­lı'ya dev­ret­ti.MÜSİAD 26. Ola­ğan Genel Ku­ru­lu son­ra­sı MÜSİAD'ın yeni yö­ne­tim ku­ru­lu; Mah­mut As­ma­lı, Gök­han Yet­kin, Meh­met De­ve­li­oğ­lu, Soner Meşe, Ahmet Doğan Al­pe­ren, Mu­ham­med Ali Öze­ken, Davut Al­tun­baş, Ab­dül­sa­met Temel, Osman Ça­lış­kan, Hıfsı Soy­de­mir, Ab­dul­lah Eriş, Ab­dul­lah Bo­zat­lı, Tahir Tuluk, Bekir Sami Nal­ban­toğ­lu, Faruk İbra­him Özbek, Mus­ta­fa Aktaş, Tev­fik Dön­mez, Meh­met Şahin, Ab­dur­rah­man Uzun, Mus­ta­fa Ça­lış­kan, Savaş Yıl­maz, Erkan Gül, Ab­dül­ka­dir Sı­cak­yüz, Yunus Fur­kan Akbal ve Mer­yem İlba­har'dan oluş­tu.Yeni yö­ne­tim ku­ru­lu­nun yedek üye­le­ri ara­sın­da ise; Osman Nuri Önü­gö­ren, Selim Sar, Sü­ley­man Ta­rak­çı, Esra Kaf­tan­cı­oğ­lu, Mu­har­rem Ahmet Yük­sel, Yunus Kar­tal, Yasin Emre Er­te­mel, Halit Kerim, Ali Gök­han Er, Fah­ret­tin Oylum, Ünsal Söz­bir, Ömer Ka­ra­te­miz, Osman Öz­de­mir, Mü­ca­hid Yıl­dız, Faruk Gü­zel­de­re, Cemil Yük­sek­dağ, Meh­met Metin Kork­maz, Halil Köklü, Fatih Can­po­lat, Fatih Al­tun­baş, Murat Altuğ Ka­ra­taş, Hü­se­yin Sarp­ka­ya, Maz­lum Engin Akdağ, Murat Kun­dak ve İsmail So­ma­lı yer aldı.
'BAY­RA­ĞI, HEP BİRLİKTE DAHA İLERİYE, DAHA YÜK­SE­ĞE TA­ŞI­YA­CA­ĞIZ'
Mah­mut As­ma­lı, Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­leş­ti­ri­len MÜSİAD 26. Ola­ğan Genel Ku­ru­lu'nun ka­pa­nış prog­ra­mın­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, '31. yı­lı­mı­zı ge­ri­de bı­ra­kır­ken, Tür­ki­ye­mi­zin eko­no­mik ve sos­yal ge­liş­me­sin­de, kü­re­sel bir oyun­cu ol­ma­sın­da, MÜSİAD'ımız çok önem­li bir görev üst­len­miş­tir. Ku­ru­lu­şun­dan bu­gü­ne kadar emeği geçen tüm genel baş­kan­la­rı­mı­za, yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri­mi­ze, yurt içi ve yurt dışı şube yö­ne­tim­le­ri­mi­ze, tüm üye­le­ri­mi­ze ve emek­tar ça­lı­şan­la­rı­mı­za şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum.' dedi.
MAH­MUT AS­MA­LI KİMDİR?
Mah­mut As­ma­lı, 1967 yı­lın­da Rize'nin Pazar il­çe­sin­de dün­ya­ya geldi. Mah­mut As­ma­lı il­çe­ye bağlı Ku­zay­ca kö­yün­den.Üni­ver­si­te­ye kadar olan eği­tim­le­ri­ni İstan­bul'da ta­mam­la­yan Mah­mut As­ma­lı, 1989 yı­lın­da Ka­ra­de­niz Tek­nik Üni­ver­si­te­si Mü­hen­dis­lik Fa­kül­te­si, İnşaat Mü­hen­dis­li­ği bö­lü­mün­den mezun oldu. Üni­ver­si­te­yi bi­tir­dik­ten sonra ça­lış­ma ha­ya­tı­na atı­lan Mah­mut As­ma­lı, 1989 - 1998 yıl­la­rı ara­sın­da özel bir in­şa­at şir­ke­tin­de ça­lış­tı ve daha sonra, 1998 yı­lın­da bir mü­hen­dis ar­ka­da­şı ile bir­lik­te Ak­ya­pı İnşaat A.Ş.yi kurdu. 2009 yı­lın­da Tür­ki­ye İkti­sa­di Gi­ri­şi­mi ve İş Ah­la­kı Der­ne­ği (İGİAD) ta­ra­fın­dan, Yılın Gi­ri­şim­ci­si Ödülü'ne layık gö­rül­dü. Ak­ya­pı İnşa­atın or­ta­ğı ol­du­ğu ABC Grup adlı şir­ke­ti ile 2006 yı­lın­da yurt­dı­şı­na açı­la­rak Katar'da in­şa­at ve sa­na­yi kol­la­rın­da fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dür­dü.2009-2012 yıl­la­rın­da MÜSİAD İnşaat Sek­tör Ku­ru­lu baş­kan­lı­ğı, halen MÜSİAD Sek­tör Ku­rul­la­rı ve İş Ge­liş­tir­me Ko­mis­yo­nu Baş­kan­lı­ğı ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi ola­rak görev yapan As­ma­lı'nın, ay­rı­ca çe­şit­li sivil top­lum ku­ru­luş­la­rın­da ve va­kıf­lar­da üye­li­ği devam edi­yor. 2015 yı­lın­da Ak­yu­va Vak­fı­nı kuran evli ve beş çocuk ba­ba­sı Mah­mut As­ma­lı vak­fın Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­kan yar­dım­cı­lı­ğı gö­re­vi­ni yü­rü­tü­yor.


Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —