Rize'de Gerçekleştirilen Bölge Finalinde Karadeniz Bölge Birincileri Belirlendi

Rize

Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğın­ca, Kur'an kurs­la­rı­na ka­tı­lı­mı ar­tır­mak ve Kur'an-ı Kerim'i güzel oku­ma­yı teş­vik etmek ama­cıy­la her yıl Kur'an kurs­la­rın­da oku­yan kız-er­kek öğ­ren­ci­ler ara­sın­da "Kur'an-ı Kerim'i Yü­zün­den Güzel Okuma Ya­rış­ma­sı" ger­çek­leş­ti­ri­li­yor.

Bu kap­sam­da geç­ti­ği­miz gün­ler­de il/ilçe bi­rin­ci­li­ği se­çi­mi için ya­rış­ma­lar ya­pıl­mış ve bi­rin­ci se­çi­len­ler bölge ya­rış­ma­sı­na ka­tıl­ma­ya hak ka­zan­mış­tı.
09-10 Eylül 2021 ta­rih­le­rin­de Rize'de ya­pı­lan bölge ya­rış­ma­sı­na; Rize, Trab­zon, Gi­re­sun, Gü­müş­ha­ne, Amas­ya, Bar­tın, Ka­ra­bük, Kas­ta­mo­nu, Ordu, Sam­sun, Sinop, Tokat ve Zon­gul­dak il­le­rin­den, kendi il­le­rin­de bi­rin­ci olan öğ­ren­ci­ler ka­tıl­dı. Rize İl Müf­tü­lü­ğü ev sa­hip­li­ğin­de Müftü Yusuf Ka­ra­li Dini Yük­sek İhti­sas Mer­ke­zi'nde ger­çek­leş­ti­ri­len ya­rış­ma­ya ka­tı­lan öğ­ren­ci­ler kı­ya­sı­ya ya­rı­şa­rak bölge bi­rin­ci­li­ği için ter döktü. Ko­mis­yon üye­le­ri­nin de­ğer­len­dir­me­si so­nu­cu er­kek­ler ka­te­go­ri­sin­de Sam­sun'dan ya­rış­ma­ya ka­tı­lan Bafra Mer­kez Kur'an kursu öğ­ren­ci­si Er­do­ğan Okka, ka­dın­lar ka­te­go­ri­sin­de Ordu'dan ya­rış­ma­ya ka­tı­lan Al­tı­nor­du Bölge Ya­tı­lı Kız Kur'an kursu öğ­ren­ci­si Mü­zey­yen Yıl­maz bölge bi­rin­ci­si se­çil­di. Rize İl Müf­tü­sü Naci Çak­mak­çı, bölge bi­rin­ci­si olan öğ­ren­ci­le­ri teb­rik eder­ken, gay­ret ve emek­le­rin­den do­la­yı ho­ca­la­rı­na, des­tek­le­rin­den do­la­yı da aile­le­ri­ne te­şek­kür etti. Müftü Çak­mak­çı, 23-26 Eylül 2021 ta­rih­le­rin­de ger­çek­leş­ti­ri­lecek Tür­ki­ye fi­na­lin­de de aynı ba­şa­rı­yı tek­rar­la­ma­la­rı­nı te­men­ni ede­rek mu­vaf­fa­ki­yet­ler di­le­di. Ya­rış­ma­da de­re­ce­ye giren öğ­ren­ci­ler İl Müf­tü­lü­ğü ta­ra­fın­dan ödül­len­di­ril­di.

Haber Merkezi