Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında İlimizde Bisiklet Turu Düzenlendi

Güncel Haberler 17.09.2021 08:41:29 0
Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında İlimizde Bisiklet Turu Düzenlendi

Kent­le­ri ve be­le­di­ye­le­ri sür­dü­rü­le­bi­lir ula­şım ted­bir­le­ri al­ma­ya ve des­tek­le­me­ye teş­vik eden, "Av­ru­pa Ha­re­ket­li­lik Haf­ta­sı" kap­sa­mın­da Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan çe­şit­li et­kin­lik­ler dü­zen­len­di.

Her yıl 16-22 Eylül ta­rih­le­rin­de dün­ya­da kut­la­nan Av­ru­pa Ha­re­ket­li­lik Haf­ta­sı do­la­yı­sıy­la Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan çe­şit­li et­kin­lik­ler dü­zen­len­di. Rize Be­le­di­ye­si­nin sa­hil­de hal­kın hiz­me­ti­ne sun­muş ol­du­ğu bi­sik­let yo­lun­da Av­ru­pa Ha­re­ket­li­lik haf­ta­sı kap­sa­mın­da bi­sik­let turu dü­zen­len­di.
Rize merkez de bu yıl dü­zen­le­nen et­kin­lik­le­re ka­tıl­mak üzere kente gelen Hol­lan­da Bü­yü­kel­çi­si Mar­jan­ne de Kwa­as­te­ni­et ve be­ra­be­rin­de­ki heyet, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin'i ma­ka­mın­da zi­ya­ret etti.
Be­le­di­ye Baş­ka­nı Metin, Bü­yü­kel­çi Mar­jan­ne de Kwa­as­te­ni­et'ye Rize'nin coğ­ra­fi ya­pı­sı, ik­li­mi ve bitki ör­tü­sü ile il­gi­li bil­gi­ler ak­tar­dı.
Kar­şı­lık­lı he­di­ye­leş­me ile son bulan zi­ya­re­tin ar­dın­dan Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Bü­yü­kel­çi Mar­jan­ne de Kwa­as­te­ni­et ve be­ra­be­rin­de­ki heyet Rize Be­le­di­ye­si Mec­lis sa­lo­nun­da dü­zen­le­nen Tür­ki­ye'nin Yeşil Hi­ka­ye­le­ri İnsi­ya­ti­fi isim­li ça­lış­ta­ya ka­tıl­dı.
No­vu­sens Akıl­lı Şe­hir­ler Ens­ti­tü­sün­den Ber­rin Benli, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­sin­den Doç. Dr. Ke­zi­ban Ya­zı­cı dü­zen­le­nen ça­lış­ta­ya ka­tı­la­rak birer sunum ger­çek­leş­tir­di.
İki gün sü­rey­le dü­zen­le­nen ve Rize'deki pay­daş ku­rum­la­rı­nın ka­tı­lım sağ­la­dı­ğı ça­lış­tay­da tes­pit edi­len Rize'nin çevre ko­nu­sun­da­ki hızlı ka­za­nım proje fi­kir­le­ri Rize Be­le­di­ye­si ve Hol­lan­da Bü­yü­kel­çi­li­ğiy­le pay­la­şıl­dı.
Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin'in de bir se­lam­la­ma ko­nuş­ma­sı ger­çek­leş­tir­di­ği ça­lış­ta­yın ar­dın­dan Rize Vali Ve­ki­li Gül­ha­ni Ozan Sarı, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Bü­yü­kel­çi Mar­jan­ne de Kwa­as­te­ni­et ve va­tan­daş­lar kent­te bir far­kın­da­lık oluş­tur­mak, va­tan­daş­la­rı bi­sik­let kul­la­nı­mı­na teş­vik etmek adına Rize Be­le­di­ye­si sahil bi­sik­let yo­lun­da bi­sik­let turu attı.

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °