Tarih: 18.09.2021 10:30

Herkes soruyor:"İlk Türkovak aşısı ne zaman?"

Facebook Twitter Linked-in

Tür­ki­ye'nin pan­de­mi sü­re­cin­de aşı ko­nu­sun­da lehte ve aleyh­te tüm ta­raf­la­rı uz­laş­tı­ra­cak olan umut ve bek­len­ti­si, "Tür­ko­vak aşısı".
Aşı ko­nu­sun­da te­red­düt için­de­ki büyük bir ke­sim­de dahi, "Dev­le­ti­me gü­ve­ni­yo­rum, yerli aşıya ha­zı­rım!" dü­şün­ce­si var. Çünkü ileri sür­dük­le­ri bir ge­rek­çe var: "Ya­ban­cı aşı hak­kın­da şüp­he­le­ri­miz var, ya­ban­cı şir­ket­le­ri niye bes­le­ye­yim?"
Tabiî yerli ya da ya­ban­cı fark etmez, biz­zat aşı­nın ken­di­si­ne karşı çıkan, do­la­yı­sıy­la Tür­ko­vak aşısı ol­ma­ya da ni­ye­ti ol­ma­yan­lar çı­ka­bi­lir. Ancak so­kak­tan al­dı­ğı­mız çok net bir mesaj var: "Tür­ko­vak aşısı ol­ma­yı bek­li­yo­rum."
Peki, Tür­ko­vak aşısı ne zaman start ala­cak? Sağ­lık Ba­ka­nı Sayın Koca, "Ekim'de seri üre­ti­me baş­lı­yo­ruz!" di­ye­rek ka­mu­oyu­nu bil­gi­len­dir­di. Bu önem­li! Ancak okul­la­rın açıl­ma­sı ile be­ra­ber Tür­ko­vak bek­len­ti­si arttı. Do­la­yı­sıy­la "Ya­kın­da!" diye ucunu açık bı­rak­mak ye­ri­ne biz­zat gün ve aylık dozaj sa­yı­sı­nı ve uy­gu­la­ma şek­li­ni açık­la­mak­ta fayda var!
Bu nok­ta­da, Tür­ko­vak'ın tarzı, öl­çü­sü/doz mik­ta­rı gibi baş­lık­lar üze­rin­den ön­ce­lik­le dok­tor­la­rı­mı­zın bil­gi­len­di­ril­me­si aşa­ma­sı da zi­hin­sel ve fi­zik­sel açı­dan tüm hal­kı­mı­zı ha­zır­la­ya­cak­tır. Bu ba­kım­dan Ekim'e ka­dar­ki bu sü­re­nin bir yol ha­ri­ta­sı­nın or­ta­ya ko­nul­ma­sı önem­li­dir.
İşte bu yol ha­ri­ta­sı or­ta­ya ko­nul­du­ğun­da, aşı hak­kın­da te­red­dü­dü olan va­tan­daş­la­rı­mız başta olmak üzere tüm hal­kı­mı­zın ka­fa­sın­da­ki soru işa­ret­le­ri teker teker si­li­ne­cek­tir.
Üs­te­lik Tür­ko­vak me­se­le­si, sa­de­ce aşı ol­ma­yan­la­ra yö­ne­lik güven sü­re­ci değil, biz­zat va­tan­da­şın pa­ra­sı­nın sü­rek­li ya­ban­cı aşı­la­ra akı­tıl­ma­sı­na da "Dur!" demek an­la­mı­na ge­lecek. Yani hem yer­li-mil­lî aşı he­ye­ca­nı, hem de millî ser­vet söz ko­nu­su…
Süreç ge­cik­mez­se, sağ­lık dı­şın­da­ki kafa bu­lan­dı­rı­cı de­di­ko­du­la­rın da önü alın­mış ola­cak­tır. En önem­li­si de, yerli ve millî ürün­le­ri­mi­zin sa­de­ce sa­vun­ma sa­na­yi­in­de değil, her alan­da var ol­du­ğu­nun far­kın­da­lı­ğı pe­kiş­miş ola­cak­tır.
Unut­ma­ya­lım ki, "sokak" de­di­ği­miz şey hem kamu vic­da­nı­nı, hem de ada­let te­ra­zi­si­ni tem­sil eder. Sokak, "Tür­ko­vak!" diyor ve bek­li­yor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —