Tarih: 18.09.2021 10:39

KİLO FİYATI 1200 TL OLARAK BELİRLENEN ANZER BALININ PİYASADA SAHTESİ VAR

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin İkiz­de­re İlçesi Anzer Kö­yün­de üre­ti­len dün­ya­nın en şi­fa­lı ve pa­ha­lı balı ola­rak bi­li­nen Anzer Ba­lı­nın pi­ya­sa­da sah­te­si ol­du­ğu­na dik­kat çe­kil­di.

Anzer Va­di­sin­de­ki aşağı Anzer diye isim­len­di­ri­len Çi­çek­li Köyü Muh­ta­rı Yakup Yıl­maz ‘'pi­ya­sa­da Ba­lı­mı­zın ismi kul­la­nı­la­rak çokça sahte Anzer Balı sa­tı­lı­yor'' dedi.
Ki­lo­su 1200 TL
Anzer Ba­lı­nın 2021 yılı sa­ğı­mı­nın Ağus­tos ayın­da ta­mam­lan­dı­ğı­nı söy­le­yen Muh­tar Yakup Yıl­maz'biz sa­ğı­mı yap­tı­ğı­mız bal­lar­dan nu­mu­ne alı­na­rak An­ka­ra'da tah­lil için İl Tarım Mü­dür­lü­ğü­müz va­sı­ta­sıy­la gön­de­ril­di.
Bu yıl 2.5 ton Anzer Balı üre­til­di­ğin tah­min edi­yo­ruz. Tah­lil­den ge­lecek so­nuç­lar son­ra­sın­da sa­tı­şı­mız ya­pı­la­cak.
Anzer Balı ço­ğun­luk­la hasta sa­hip­le­ri ta­ra­fın­dan ara­nı­yor.
Anzer Balı Coğ­ra­fi İşaret almış
Os­man­lı dö­ne­mi­ne ait ka­yıt­lar­da yer alan Anzer Ba­lı­nın coğ­ra­fi işa­ret al­ma­sı­nın önem­li ol­du­ğu­nu söy­le­yen Muh­tar Yakup Yıl­maz'a Anzer Ba­lı­mız yüz­ler­ce en­de­mik çi­çek­ten elde edi­lir.
Rize'nin coğ­ra­fi işa­ret alan 7'nci ürü­nü­dür.
Arı­cı­lar Ha­zi­ran ayın­da Anzer´e çıkar Ağus­tos­ta Bal sa­ğı­mı yapar. Rize Va­li­li­ği­mi­zin des­te­ği ile İl Tarım ve Orman Mü­dür­lü­ğü­nün gi­ri­şim­le­ri so­nu­cun­da Türk Pa­tent ve Marka Ku­ru­mun­ca tes­cil­le­ne­rek coğ­ra­fi işa­ret bel­ge­si aldı. Anzer Va­di­si­ne ko­nu­lan yak­la­şık 3.000 bin ko­van­da 0r­ta­la­ma 2,5 ton bal elde edi­li­yor. Bal üre­ti­mi mev­sim­sel hava şart­la­rıy­la da çok bağ­lan­tı­lı.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —