10 GÜNLÜK GENEL MÜDÜR

10 GÜNLÜK GENEL MÜDÜR

Tür­ki­ye AK Parti dö­ne­min­de bunu da gördü ni­ha­yet.
TCDDY Genel Mü­dür­lü­ğü­ne 6 Eylül'de bir zat Genel Müdür ola­rak atan­dı.
Aynı ata­ma­yı yapan Cum­hur­baş­ka­nı ata­dı­ğı adamı 10 gün sonra ala­şa­ğı etti.
İyi mi oldu kötü mü oldu bi­le­mem. İşlem DDY'nın ko­nu­su.
Ya­pı­lan atama ta­ri­he ge­çecek bir atama çe­şi­di­dir. Bakan ata­ma­la­rı­na çok ben­zi­yor.
Ku­rum­da de­ne­yim­li, iş bilir, tec­rü­be­li adam yok­mu­yu­du. Genel Mü­dü­rü tav­si­ye eden kim, sor­gu­lan­ma­sı ge­re­ken bu.
Adnan Oktay denen şar­la­ta­nın yan­daş lis­te­sin­de bu­lu­nan ve yakın za­man­da DDY'dan iş alan bi­ri­si­nin aynı genel mü­dür­lü­ğe atan­ma­sı ne etik ne doğ­ru­dur.
Yan­daş mı bi­le­mem ama ya­pı­lan doğru değil.
Dev­let yö­ne­ten­ler, Genel Mü­dür­lü­ğe adam ata­yan­lar so­ruş­tur­ma yap­ma­dan mı adam atı­yor.
Bu pa­rag­raf ken­dim için
Eği­tim mil­le­tin ayağa kalk­ma­sı için bi­rin­ci ba­sa­mak ol­ma­lı. Cahil in­san­la bir şey ol­ma­ya­ca­ğı­na göre ka­li­te­li eği­tim gören in­sa­nı­mı­za her plat­form­da çok ih­ti­ya­cı­mız var.
Eği­tim konu olun­ca akan sular dur­ma­lı.
İkiz­de­re'de ya­şa­yan bir emek­li ola­rak Üç ço­cu­ğu­mun ikisi daha önce yük­sek tah­sil­le­ri­ni yap­mış­tı. Tekne ka­zın­tı­sı küçük oğlum M.Akif'in me­zu­ni­ye­ti aile­me ayrı bir gü­zel­lik, ayrı bir mut­lu­luk kattı. Daha önce hiç ya­şa­ma­dı­ğım böyle bir mut­lu­lu­ğu bir­kaç cümle ile pay­laş­mak is­te­dim.
An­ka­ra Üni­ver­si­te­si Uy­gu­la­ma­lı Bi­lim­ler Fa­kül­te­si­ni Okul ve Bölüm 1.si ola­rak bi­ti­ren Meh­met Akif Kö­soğ­lu ço­cu­ğu­mun An­ka­ra'da ya­pı­la­cak me­zu­ni­yet tö­re­ni için nasip olur­sa haf­ta­ya An­ka­ra'ya gi­de­ce­ğim.
Fa­kül­te bi­rin­ci­si ola­rak ya­pa­ca­ğı ko­nuş­ma­yı gıpta ile sey­re­de­ce­ğim. Ba­şa­rı­yı pay­laş­mak ve teş­vik etmek ge­re­kir.
1 yılı ha­zır­lık olmak üzere top­lam 5 yılda hiç ta­kın­tı­sı ol­ma­dan, hiç­bir sı­na­va 2 kez gir­me­den Fa­kül­te­nin 1.si ol­ma­yı ba­şa­ran oğlum M.Akif'i tek­rar teb­rik edi­yo­rum.
Bütün oku­yan ço­cuk­la­rı­mı­zın ko­nu­la­rı­na önem ve­re­rek dik­kat ede­rek, okulu ve ho­ca­la­rı­nı se­ve­rek ba­şa­rı­lı ol­ma­la­rı­nı di­li­yo­rum.