GEÇEN TEMMUZ'DA YANGIN VE SEL FELAKETİ YAŞAYAN İLLERE 124.3 MİLYON TL. NAKDİ YARDIM YAPTIK

Güncel Haberler 22.09.2021 16:07:17 0
GEÇEN TEMMUZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK,

GEÇEN TEMMUZ'DA YANGIN VE SEL FELAKETİ YAŞAYAN İLLERE 124.3 MİLYON TL. NAKDİ YARDIM YAPTIK

Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­ka­nı Derya YANIK; "Tem­muz ayın­dan sonra Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de ger­çek­le­şen sel fe­la­ke­ti ile Ak­de­niz ve Ege Böl­ge­le­rin­de ger­çek­le­şen yan­gın fe­la­ket­le­rin­de ‘muh­taç­lık' şartı aran­ma­dan top­lam­da 124,3 mil­yon TL nakdi yar­dım­da bu­lun­duk." diye açık­la­dı.

Bakan YANIK; "Kas­ta­mo­nu'ya 7 mil­yon TL. daha gön­der­dik. Yan­gın ve sel gibi afet­ler­de va­tan­daş­la­rın ya­nın­da ol­duk­la­rı­nı ve nor­mal za­man­lar­da ya­pı­lan sos­yal yar­dım­lar­dan fark­lı ola­rak bu dö­nem­ler­de muh­taç­lık şartı gö­zet­me­dik­le­ri­ni söy­le­di.
Bakan YANIK; Ka­ra­de­niz Böl­ge­si'nde ger­çek­le­şen sel fe­la­ke­ti son­ra­sın­da hızlı bir şe­kil­de böl­ge­de ça­lış­ma yap­tık­la­rı­nı be­lir­ten Bakan Yanık, "Fe­la­ket­ten et­ki­le­nen va­tan­daş­la­rı­mı­zın ya­ra­la­rı­nın sa­rıl­ma­sı için ilk ola­rak Rize ve Art­vin'e top­lam­da 6 mil­yon TL kay­nak ak­tar­dık. Daha sonra ise Kas­ta­mo­nu, Sinop ve Bar­tın'da da ya­şa­nan fe­la­ke­tin ar­dın­dan böl­ge­ye top­lam­da 60 mil­yon TL gön­der­dik. En son Kas­ta­mo­nu'ya gön­der­di­ği­miz 7 mil­yon TL ile sel böl­ge­le­ri­ne ak­tar­dı­ğı­mız mik­tar top­lam 67 mil­yo­na ulaş­tı. Diğer yan­dan Ak­de­niz ve Ege'de ger­çek­le­şen orman yan­gın­la­rın­da da aynı has­sa­si­yet­le yar­dım­la­rın ulaş­tı­rıl­dı­ğı­nı ve bu kap­sam­da top­lam­da 51.3 mil­yon TL kay­nak ak­tar­mış olduk.
Sos­yal yar­dım­lar afet­ze­de­le­re ulaş­tı­rı­lı­yor…
Tür­ki­ye Afet Mü­da­ha­le Planı ( TAMP) çer­çe­ve­sin­de sos­yal yar­dım­la­rın ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne ulaş­tı­rıl­ma­sın­da Ba­kan­lık ola­rak etkin bir rol oy­na­dık­la­rı­nı ifade eden Yanık, de­tay­la­rı şu şe­kil­de pay­laş­tı: "Afet böl­ge­le­ri­ne ya­pı­lan sos­yal yar­dım­la­rın ger­çek ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne ulaş­tı­rıl­ma­sı hu­su­sun­da has­sas bir ça­lış­ma yü­rü­tü­yo­ruz. Sos­yal Yar­dım­laş­ma ve Da­ya­nış­ma Va­kıf­la­rı­mız (SYDV) ara­cı­lı­ğıy­la yerel tes­pit­ler ya­pı­lı­yor. Kimin ne tür ih­ti­ya­cı varsa be­lir­le­ni­yor. Ar­dın­dan SYDV'le­ri­mi­ze ak­tar­dı­ğı­mız kay­nak va­tan­daş­la­rı­mı­za ulaş­tı­rı­lı­yor. Do­la­yı­sıy­la ne­re­de bir afet olsa Ba­kan­lı­ğı­mı­za bağlı ekip­le­ri, o afe­tin yı­kı­cı et­ki­si­ni or­ta­dan kal­dır­mak üzere o böl­ge­ler­de gö­re­bi­lir­si­niz." dedi. Bakan YANIK; Tür­ki­ye, 2002'den sonra yap­tı­ğı re­form­lar­la nes­nel kri­ter­le­re bağlı ve şef­faf bir sos­yal yar­dım sis­te­mi­ne sahip ol­muş­tur. Günün ge­rek­le­ri­ne ve bi­li­şim tek­no­lo­ji­le­rin­de­ki iler­le­me­le­re göre bu sis­te­mi ye­ni­le­me­yi sür­dü­rü­yo­ruz" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °