GEÇEN TEMMUZ'DA YANGIN VE SEL FELAKETİ YAŞAYAN İLLERE 124.3 MİLYON TL. NAKDİ YARDIM YAPTIK

GEÇEN TEMMUZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK,

GEÇEN TEMMUZ'DA YANGIN VE SEL FELAKETİ YAŞAYAN İLLERE 124.3 MİLYON TL. NAKDİ YARDIM YAPTIK

Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­ka­nı Derya YANIK; "Tem­muz ayın­dan sonra Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de ger­çek­le­şen sel fe­la­ke­ti ile Ak­de­niz ve Ege Böl­ge­le­rin­de ger­çek­le­şen yan­gın fe­la­ket­le­rin­de ‘muh­taç­lık' şartı aran­ma­dan top­lam­da 124,3 mil­yon TL nakdi yar­dım­da bu­lun­duk." diye açık­la­dı.

Bakan YANIK; "Kas­ta­mo­nu'ya 7 mil­yon TL. daha gön­der­dik. Yan­gın ve sel gibi afet­ler­de va­tan­daş­la­rın ya­nın­da ol­duk­la­rı­nı ve nor­mal za­man­lar­da ya­pı­lan sos­yal yar­dım­lar­dan fark­lı ola­rak bu dö­nem­ler­de muh­taç­lık şartı gö­zet­me­dik­le­ri­ni söy­le­di.
Bakan YANIK; Ka­ra­de­niz Böl­ge­si'nde ger­çek­le­şen sel fe­la­ke­ti son­ra­sın­da hızlı bir şe­kil­de böl­ge­de ça­lış­ma yap­tık­la­rı­nı be­lir­ten Bakan Yanık, "Fe­la­ket­ten et­ki­le­nen va­tan­daş­la­rı­mı­zın ya­ra­la­rı­nın sa­rıl­ma­sı için ilk ola­rak Rize ve Art­vin'e top­lam­da 6 mil­yon TL kay­nak ak­tar­dık. Daha sonra ise Kas­ta­mo­nu, Sinop ve Bar­tın'da da ya­şa­nan fe­la­ke­tin ar­dın­dan böl­ge­ye top­lam­da 60 mil­yon TL gön­der­dik. En son Kas­ta­mo­nu'ya gön­der­di­ği­miz 7 mil­yon TL ile sel böl­ge­le­ri­ne ak­tar­dı­ğı­mız mik­tar top­lam 67 mil­yo­na ulaş­tı. Diğer yan­dan Ak­de­niz ve Ege'de ger­çek­le­şen orman yan­gın­la­rın­da da aynı has­sa­si­yet­le yar­dım­la­rın ulaş­tı­rıl­dı­ğı­nı ve bu kap­sam­da top­lam­da 51.3 mil­yon TL kay­nak ak­tar­mış olduk.
Sos­yal yar­dım­lar afet­ze­de­le­re ulaş­tı­rı­lı­yor…
Tür­ki­ye Afet Mü­da­ha­le Planı ( TAMP) çer­çe­ve­sin­de sos­yal yar­dım­la­rın ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne ulaş­tı­rıl­ma­sın­da Ba­kan­lık ola­rak etkin bir rol oy­na­dık­la­rı­nı ifade eden Yanık, de­tay­la­rı şu şe­kil­de pay­laş­tı: "Afet böl­ge­le­ri­ne ya­pı­lan sos­yal yar­dım­la­rın ger­çek ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne ulaş­tı­rıl­ma­sı hu­su­sun­da has­sas bir ça­lış­ma yü­rü­tü­yo­ruz. Sos­yal Yar­dım­laş­ma ve Da­ya­nış­ma Va­kıf­la­rı­mız (SYDV) ara­cı­lı­ğıy­la yerel tes­pit­ler ya­pı­lı­yor. Kimin ne tür ih­ti­ya­cı varsa be­lir­le­ni­yor. Ar­dın­dan SYDV'le­ri­mi­ze ak­tar­dı­ğı­mız kay­nak va­tan­daş­la­rı­mı­za ulaş­tı­rı­lı­yor. Do­la­yı­sıy­la ne­re­de bir afet olsa Ba­kan­lı­ğı­mı­za bağlı ekip­le­ri, o afe­tin yı­kı­cı et­ki­si­ni or­ta­dan kal­dır­mak üzere o böl­ge­ler­de gö­re­bi­lir­si­niz." dedi. Bakan YANIK; Tür­ki­ye, 2002'den sonra yap­tı­ğı re­form­lar­la nes­nel kri­ter­le­re bağlı ve şef­faf bir sos­yal yar­dım sis­te­mi­ne sahip ol­muş­tur. Günün ge­rek­le­ri­ne ve bi­li­şim tek­no­lo­ji­le­rin­de­ki iler­le­me­le­re göre bu sis­te­mi ye­ni­le­me­yi sür­dü­rü­yo­ruz" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı