Ulusal Çay Konseyi 13. Olağan Seçimli Genel Kurulu Gerçekleşti

Güncel Haberler 23.09.2021 08:54:34 0
Ulusal Çay Konseyi 13. Olağan Seçimli Genel Kurulu Gerçekleşti

Ulu­sal Çay Kon­se­yi(UÇK) Ola­ğan Genel Ku­ru­lu Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı Büyük Top­lan­tı Sa­lo­nu'nda Bit­ki­sel Üre­tim Genel Mü­dü­rü Dr. Meh­met HAS­DEMİR ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya ALİM, Eski Rize Mil­let Ve­ki­li ÇAY­KUR Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi Hik­met AYAR, UÇK Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Meh­met ER­DO­ĞAN ve üye­le­rin ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­leş­ti.

Ulu­sal Çay Kon­se­yi­ni Çok Önem­si­yo­ruz;
Ka­tı­lı­mın yoğun ol­du­ğu Genel Kurul'da ko­nuş­ma yapan Tarım Orman Ba­kan­lı­ğı Bit­ki­sel Üre­tim Genel Mü­dü­rü Dr. Meh­met Has­de­mir, "Ba­kan­lı­ğı­mız nez­din­de Çay Kon­se­yi­mi­zi çok önem­si­yo­ruz. Çayla il­gi­li bir karar alı­na­cak­sa An­ka­ra'da değil Rize'de alın­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni dü­şü­nü­yo­ruz. Kon­se­yin çay po­li­ti­ka­la­rın­da daha etkin ol­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz. Sayın Ba­ka­nı­mı­zın ka­tı­lı­mıy­la bu­ra­da ya­pı­lan en son top­lan­tı­da Çay Ka­nu­nu ça­lış­ma­sı­nın Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ko­or­di­na­tör­lü­ğün­de ça­lı­şıl­ma­sı ka­ra­rı ve­ril­miş­ti. Üni­ver­si­te­miz ça­lış­ma­sı­nı yapıp, Ba­kan­lı­ğı­mı­za gön­der­miş­tir. En kısa sü­re­de Çay Ka­nu­nu ça­lış­ma­sı­nın ta­mam­lan­ma­sı­nı he­def­li­yo­ruz" dedi.

Çay Ka­nu­nun Ta­kip­çi­si­yiz;
Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Er­do­ğan, " 2009 yı­lın­da ku­ru­lan Kon­sey ye­te­rin­ce des­tek­len­mi­yor. Kon­se­yin daha iş­lev­sel ve prog­ram­lı ça­lış­ma­sı için bende dahil olmak üzere her­ke­sin elini taşın al­tı­na koy­ma­sı lazım. Çay Ka­nu­nu ça­lış­ma­sı hak­kın­da be­lir­li spe­kü­las­yon­lar var. Sek­tö­rün tüm pay­daş­la­rı­nın fik­ri­nin alın­ma­sıy­la Üni­ver­si­te­miz ge­rek­li ça­lış­ma­la­rı yapıp Ba­kan­lı­ğa ilet­miş­tir. Sü­re­cin biz­ler­de ta­kip­çi­si­yiz. Çay sek­tö­rü­nün ta­ma­mı­nı dü­zen­le­yecek bir ça­lış­ma ola­ca­ğın­dan şüp­hem yok. Kon­se­yi­mi­zin yeni dönem ça­lış­ma­la­rı­nın ha­yır­la­ra ve­si­le ol­ma­sı­nı te­men­ni ede­rek bu dö­nem­de kon­se­yi­mi­zin baş­kan­lı­ğı­na Çay­kur Genel Mü­dü­rü­mü­zün ya­kı­şa­ca­ğı ka­na­atin­de­yim" dedi.
Ulu­sal Çay Kon­se­yi yet­ki­li or­gan­la­rı­nın se­çim­le­ri son­ra­sı; T.C. Tarım ve Orman Ba­kan­lı­ğı Bit­ki­sel Üre­tim Genel Mü­dü­rü ve ÇAY­KUR'dan iki tem­sil­ci­nin bu­lun­du­ğu Ulu­sal Çay Kon­se­yi Yö­ne­tim Ku­ru­lu aşa­ğı­da­ki gibi oluş­muş­tur.

Kon­se­yin Et­kin­li­ği Art­tı­rıl­ma­lı;
Ka­pa­nış bö­lü­mün­de söz alan eski Rize Mil­let­ve­ki­li ÇAY­KUR Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi Hik­met AYAR; "Kon­se­yin büt­çe­si­nin daha güç­len­di­ril­me­si ge­rek­ti­ği, fa­ali­yet­le­ri­nin daha etkin hale ge­ti­ril­me­si ve sek­tö­rün de­net­len­me­sin­de daha etkin gö­rev­ler üst­len­me­si ge­re­kir" dedi.
He­pi­miz Taşın Al­tı­na Eli­mi­zi Koy­ma­lı­yız;
Son ola­rak söz alan ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya ALİM; Kon­se­yin elin­de si­hir­li değ­nek ol­ma­dı­ğı­nı, sek­tör so­run­la­rı­nın tüm pay­daş­lar ola­rak çö­ze­bi­le­ce­ği­mi­ze inan­dı­ğı­nı söy­le­di.
Ça­yı­mı­zın ka­li­te­si­nin ko­ru­na­bil­me­si için ol­maz­sa ol­ma­zı­mız yap­rak ka­li­te­si­nin sağ­la­na­bil­me­si, üre­ti­ci­le­ri­mi­zin yap­rak ka­li­te­sin­den ödün ver­me­ye­rek, çayı top­la­ma­da acele et­me­me­si ge­rek­ti­ği­ni, yap­tı­ğı­mız du­yu­ru­la­rı dik­ka­te al­ma­la­rı­nı ifade etti. Son ola­rak se­çi­len tüm tem­sil­ci­le­re ba­şa­rı­lar di­le­ye­rek Genel Ku­ru­lu ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­le­di.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °