9.SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU İLİMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

9.SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU İLİMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Süslü Ka­dın­lar Bi­sik­let Turu et­kin­li­ği kap­sa­mın­da ka­dın­lar, ili­miz­de süs­le­dik­le­ri bi­sik­let­le­ri ile pedal çe­vir­di.

İlk kez 2013 yı­lın­da İzmir'de baş­la­tı­lan ‘Süslü Ka­dın­lar Bi­sik­let Turu' et­kin­li­ği, bu yıl Tür­ki­ye ve dün­ya­da yak­la­şık 150 şe­hir­de ger­çek­leş­ti­ri­li­yor. Bu yıl Rize'de de ger­çek­leş­ti­ri­len or­ga­ni­zas­yon­da ço­cuk­lar da yer aldı. Pe­dal­la­rın dönüp şar­kı­la­rın çal­dı­ğı et­kin­lik Rize sa­hi­lin­de ger­çek­leş­ti.

İlimizde ha­ri­ka bir ka­tı­lım ol­du­ğu­nu dile ge­ti­ren Süslü Ka­dın­lar Gö­nül­lü Rize Ko­or­di­na­tö­rü Bahar Tüm­ka­ya Dal­ma­noğ­lu, "Or­ga­ni­zas­yo­nun amacı top­lum­da bi­sik­let kul­la­nan ka­dın­la­rın az ol­ma­dı­ğı­nı gös­ter­mek ve bunu eğ­len­ce­li bir şe­kil­de yap­mak. 9 yıl­dır bu or­ga­ni­zas­yon ya­pı­lı­yor ve ilk kez 2013 yı­lın­da İzmir'de baş­la­dı.
Bu yıl Tür­ki­ye'de ve dün­ya­da 150 şe­hir­de ya­pı­lı­yor.
Bu or­ga­ni­zas­yon ta­ma­men gö­nül­lü ka­dın­lar ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­li­yor.
Her­han­gi bir kurum ve ku­ru­lu­şa bağlı de­ği­liz.
Rize'de ilk kez dü­zen­le­dik. Merak edi­yor­duk nasıl ka­tı­lım ola­cak diye. İlk kez baş­la­yan şe­hir­ler­de 5-6 ki­şiy­le ya­pı­lan or­ga­ni­zas­yon­lar da oldu.
Bence Rize'de ha­ri­ka bir ka­tı­lım oldu. Rize hal­kı­na çok te­şek­kür edi­yo­rum. Bek­le­di­ğim sa­yı­nın üze­rin­de bir or­ga­ni­zas­yon oldu. Üc­ret­siz bir or­ga­ni­zas­yon ol­du­ğu için ta­ma­men gö­nül­lü ka­dın­la­rı­mız ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­li­yor.
Bunun için yo­ru­cu bir süreç ola­bi­li­yor. Fakat or­ga­ni­zas­yon­la­rı­mız güzel so­nuç­la­nı­yor. Uma­rım Rize'de de­va­mı gelir. Bu tür pro­je­ler­de ki­şi­le­rin ve ku­rum­la­rın des­te­ği çok önem­li. Tek ba­şı­na or­ga­ni­ze edil­di­ğin­de zor ola­bi­li­yor" dedi.
Bu tür or­ga­ni­zas­yon­la­rın de­va­mı­nı bek­le­dik­le­ri­ni be­lir­ten Süslü Ka­dın­lar gö­nül­lü­sü Havva Al­tı­ku­laç, "Çok güzel ve ke­yif­liy­di. Ka­tı­lı­mın daha fazla ol­ma­sı­nı is­ter­dik. İlki ya­pıl­dı, de­va­mı­nı bek­le­riz. Mo­tor­lu ta­şıt­lar ye­ri­ne bi­sik­let­le­rin kul­la­nıl­ma­sı hava kir­li­li­ği­ne ve tra­fik dü­ze­yi­ne olum­lu yönde etki eder diye dü­şü­nü­yo­rum. Bunun için bu­ra­da­yız" diye ko­nuş­tu.
Bi­sik­let yol­la­rı­nın ar­tı­rıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­yen ka­tı­lım­cı Ha­ni­fe Ka­ra­ma­noğ­lu, "İyi­de­re'den Rize mer­ke­ze gel­dik. Bi­sik­let­le­ri­mi­zi ara­ba­ya koy­duk, bu­ra­da in­dir­dik. Çok güzel bir et­kin­lik. Bi­sik­let yol­la­rı­nın il­çe­le­ri­mi­ze de ya­pıl­ma­sı­nı is­ti­yo­rum. Ka­dın­la­rın böyle et­kin­lik­le­re ka­tıl­ma­sı­nı ve ön­cü­lük yap­ma­la­rı­nı is­ti­yo­ruz" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Haber Merkezi