'ÇAYKUR, 93 Ülkeye Ulaşıyor'

Güncel Haberler 23.09.2021 09:09:07 0

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim,

'ÇAYKUR, 93 Ülkeye Ulaşıyor'

Çay­kur ta­ra­fın­dan üre­ti­len doğal ve sağ­lık­lı Türk çayı dünya pa­za­rı­na ya­yı­lı­yor.

Dün­ya­da kuzey iklim ku­şa­ğın­da üre­ti­len ve üze­ri­ne kar yağan doğal or­ga­nik Çay­kur çay­la­rı, Av­ru­pa Bir­li­ği'nde 44 ül­ke­ye ihraç edi­li­yor. Çay­kur çay­la­rı Av­ru­pa ül­ke­le­ri­nin yanı sıra ABD'den, Çin'e, Bir­le­şik Arap Emir­lik­le­ri'nden Ka­na­da'ya, Ja­pon­ya'dan Yeni Ze­lan­da'ya kadar top­lam­da 93 ül­ke­ye ula­şı­yor. Pa­ket­li çay­la­rın yanı sıra soğuk çay ih­ra­ca­tı da ger­çek­leş­ti­ren Çay­kur, yeni pazar ara­yış­la­rı için ça­lış­ma yü­rü­tü­yor.
Çay­kur Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim, Tür­ki­ye'de çayın ön­cü­sü olan ku­ru­mun dünya pa­za­rın­da da ye­ri­ni ala­bil­me­si için
çe­şit­li temas ve gi­ri­şim­ler­de bu­lun­duk­la­rı­nı be­lir­te­rek "Türk çayı üze­ri­ne kar yağan ve başka ül­ke­ler­de ol­du­ğu gibi ha­şe­re mü­ca­de­le­si ge­rek­tir­me­yen doğal bir mu­ci­ze.
İnsan sağ­lı­ğı­na fay­da­la­rı bi­lim­sel araş­tır­ma­lar­la ka­nıt­la­nan ça­yı­mız dün­ya­da da ter­cih edi­li­yor. Pazar pa­yı­mı­zı ar­tır­mak için ça­lış­ma­lar yü­rü­tü­yo­ruz" dedi.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °