Tarih: 25.09.2021 10:47

Arkadaşına üzüldü, moral aşılama projesi hazırladı

Facebook Twitter Linked-in

Ar­ka­da­şı­nın eşi­nin ke­mo­te­ra­pi alma sı­ra­sın­da ya­şa­dı­ğı zor­luk­la­ra üzü­len Ana­do­lu Kül­tür Eği­tim ve Spor Der­ne­ği Genel Baş­ka­nı Hasan Kan­sı­zoğ­lu yap­tı­ğı pro­je­yi ha­ya­ta ge­çi­rip, özel­lik­le kan­ser has­ta­la­rı­nın ve ya­kın­la­rı­nın mo­ra­li­ni ke­mo­te­ra­pi sı­ra­sın­da yük­sek tut­mak is­ti­yor. Kan­sı­zoğ­lu bu pro­je­le­ri­ni ha­ya­ta ge­çir­mek için des­tek bek­li­yor.

Der­nek genel baş­ka­nı Hasan Kan­sı­zoğ­lu özel­lik­le kan­ser has­ta­la­rı­nın ke­mo­te­ra­pi al­dı­ğı sü­re­de ya­şa­dı­ğı sı­kın­tı­la­rı azalt­mak ve mo­ral­le­ri­ni yük­sek tut­mak için bir proje ha­zır­la­dı­ğı­nı be­lir­te­rek" Yakın bir ar­ka­da­şı­mın eşi ra­hat­sız­lı­ğı ne­de­niy­le ke­mo­te­ra­pi gö­rü­yor­du, zaman zaman hem has­ta­nın hem de hasta ya­kın­la­rı­nın te­da­vi sü­re­sin­ce ya­şa­dık­la­rı sı­kın­tı ve moral bo­zuk­la­rın­dan bah­set­ti. Has­ta­la­rın te­da­vi­le­rin­de en büyük des­tek­le­rin­den de biri mo­ral­dir. Has­ta­nın mo­ra­li ne kadar yük­sek olur­sa iyi­leş­me sü­re­si o kadar öne çe­kil­miş olur." Ha­zır­la­dı­ğı proje ile hem has­ta­la­ra hem de hasta ya­kın­la­rı­na des­tek ol­ma­yı ar­zu­la­dık­la­rı­nı be­lir­te­rek" Ke­mo­te­ra­pi gören has­ta­la­ra psi­ko­lo­jik des­tek ola­rak mo­ral­le­ri­ni yük­sek tut­ma­yı he­def­li­yo­rum. Bir ke­mo­te­ra­pi­nin en kısa sü­re­si 6 saat, bu saat kan­ser has­ta­lı­ğı­na göre 10 saate kadar çı­kı­yor. Hem has­ta­lar hem de hasta ya­kın­la­rı­na te­ra­pi al­dı­ğı sü­reç­te psi­ko­lo­jik ola­rak des­tek ver­mek için geniş kap­sam­lı, uzman ki­şi­le­rin­den de fikir ala­rak bir proje ha­zır­la­dık.

MÜZİK RUHUN GI­DA­SI
Ha­zır­la­nan pro­je­de has­ta­la­rın mo­ra­li­ni yük­sek tut­ma­yı he­def­le­dik­le­ri­ni be­lir­ten Kan­sı­zoğ­lu" Di­ya­liz üni­te­le­rin­de uy­gu­la­nan sis­te­mi, On­ko­lo­ji has­ta­ne­le­rin­de uy­gu­la­ya­ca­ğız.
Bu has­ta­ne­de ke­mo­te­ra­pi alan hasta ve ya­kın­lık­la­rı­na uy­gu­la­na­cak bu proje kap­ma­sın­da; çe­şit­li sos­yal et­kin­lik, ta­rih­le il­gi­li (kısa) vi­de­olar iz­le­tip psi­ko­lo­ji­le­ri­ne des­tek ver­mek, sev­dik­le­ri mü­zik­le­ri ve ses sa­nat­çı­la­rı din­le­ye­cek­le­ri alet­le­ri sun­mak, ilk okul ve orta okul öğ­ren­ci ve­li­le­ri­mi­ze uzman ekip­le­ri­miz­le Aile İçi Yaşam ve Ge­li­şim­le­ri ile ala­ka­lı il ve il­çe­ler­de kon­fe­rans­lar Yaşlı ve ya­ta­ğa bağlı olan has­ta­la­rı­mız için(özel­lik­le apart­man çı­kış­la­rın­da) daha rahat im­kan­la­ra sahip ol­ma­la­rı adına ge­rek­li ça­lış­ma­lar ola­cak.
Ay­rı­ca dev­le­ti­mi­zin ku­rum­lar ara­sın­da, Va­tan­daş­la­rı­mı­za Sun­duk­la­rı hiz­met­le­ri Kon­fe­rans eş­li­ğin­de Va­tan­daş­la­rı­mı­zı bil­gi­len­dir­me se­mi­ner­le­ri ya­pa­rak, hasta ve hasta ya­kın­la­rı­nı bil­gi­len­di­re­ce­ğiz. İlk etap da kan­ser te­da­vi­si gören hasta ve ya­kın­la­rı­na uy­gu­la­na­cak olan bu proje za­man­la diğer te­da­vi­ler gören hasta ve ya­kın­la­rı­na uy­gu­la­ma­yı he­def­li­yo­ruz"
Bu pro­je­nin uzman ki­şi­ler­le bir­lik­te ha­zır­lan­dı­ğı­nı ve en kısa zaman da on­ko­lo­ji has­ta­ne­sin­de uy­gu­la­ma­ya ge­çi­le­ce­ği­ni söz­le­ri­ne ek­le­di.


Ha­ber-Fo­to: ALİ FAİK ATAY




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —