Rize, Diyarbakır'ın Onur Konuğu Olacak

Güncel Haberler 25.09.2021 10:50:53 0
Rize, Diyarbakır

Di­yar­ba­kır Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Meh­met Kaya, Di­yar­ba­kır Ti­ca­ret Bor­sa­sı Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Engin Yeşil Bor­sa­mı­zı zi­ya­ret ede­rek Me­zo­po­tam­ya Gurme ve Yö­re­sel Lez­zet­ler Fuarı hak­kın­da bilgi ver­di­ler. Zi­ya­ret­te Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan ve Mec­lis Baş­ka­nı Resul Oku­muş, Rize Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Şaban Aziz Ka­ra­meh­me­toğ­lu hazır bu­lun­du.

Zi­ya­ret­te 16-21 Kasım 2021 ta­ri­hin­de ya­pıl­ma­sı plan­la­nan Me­zo­po­tam­ya Gurme ve Yö­re­sel Lez­zet­ler Fuarı'na Rize'nin onur ko­nu­ğu ola­rak ka­tı­lı­mıy­la il­gi­li kar­şı­lık­lı bilgi alış­ve­ri­şin­de bu­lu­nul­du.
Rize Va­li­li­ği, Rize Be­le­di­ye­si, Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı, Rize Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası, Çay­kur ve Çay­kur Ri­zes­por'un ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­le­şecek fu­ar­da Rize'nin yö­re­sel ürün­le­ri ve Rize çayı ta­nı­tı­la­cak.
Rize ça­yı­nın dem­le­me usul­le­ri ve ta­dı­mı ya­pı­la­cak.
Bu tür or­ga­ni­zas­yon­la­rın şe­hir­le­rin kül­tür­le­ri­nin ta­nı­tı­mı için çok önem­li ol­du­ğu­nu be­lir­ten Er­do­ğan, "Ça­yı­mı­zın Di­yar­ba­kır'da ta­nı­tıl­ma­sı için güzel bir fır­sat. Fu­ar­da, doğru dem­le­me yön­tem­le­ri­ni Çay Ta­dım­cı­sı uz­man­la­rı­mız­la güzel bir ta­nı­tım­la an­lat­ma fır­sa­tı bu­la­ca­ğız" dedi.
Zi­ya­ret kar­şı­lık­lı he­di­ye tak­di­miy­le son buldu.


Ha­ber-Fo­to: İlkay KA­VAL­CI YA­ZI­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °