Tarih: 29.09.2021 09:04

RİZESPORDA İZ BIRAKAN MÜTEVAZI BİR YILDIZ: HÜRREM BOSTAN

Facebook Twitter Linked-in

Ri­zes­por ta­ri­hin­de öyle isim­ler var ki gerek fi­zi­ği, gerek fut­bo­lu ve ge­rek­se güzel ah­la­kıy­la iz bı­rak­mış­lar­dır. Hür­rem Bos­tan'da Ri­zes­por için öy­le­dir. O da her Ka­ra­de­niz­li çocuk gibi o da fut­bo­lu çok sevdi. Genç yaşta pro­fes­yo­nel­li­ğe adını attı. Pro­fes­yo­nel fut­bol ha­ya­tım bo­yun­ca Se­bats­por'da iki yıl, Ri­zes­por'da üç yıl, Ka­ra­büks­por'da, Ve­fas­por'da, Ba­lı­ke­sirs­por'da ve Ur­fas­por'da birer yıl top koş­tur­du. Hür­rem Bos­tan fut­bol ha­ya­tın­da ilk trans­fer tek­li­fi­ni Ak­ça­abat Se­bats­por'dan aldı. Kulüp Baş­ka­nı ba­ba­sı­na "Senin oğ­lu­nu bizim ku­lü­be trans­fer etmek is­ti­yo­rum" de­yin­ce ba­ba­sı "peki" demiş. Otur­muş­lar ma­sa­ya, pa­zar­lık et­me­ye baş­la­mış­lar. Al aşağı ver yu­ka­rı der­ken, iki çuval una an­laş­mış­lar. ''Babas iki çuval unla eve dön­müş. Tabi o söz ver­di­ği için Hür­rem Sebat Genç­lik'e git­miş.
1973-74 SE­ZO­NUN­DA RİZES­POR­LU OLDU
İLK ŞAMPİYON KAD­RO­DA YER ALDI

İsmini ilk kez Sebat Genç­lik'te du­yur­du. Bu ta­kım­da ol­gun­laş­tı. Şenol Güneş, Faruk Özak, Atay Aktuğ, Bü­lent Gür­soy­tı­rak gibi isim­ler­le yan yana fut­bol oy­na­dı. Adı trans­fer pi­ya­sa­sın­da do­la­şı­yor­du. Amas­yas­por ıs­rar­la onu trans­fer etmek is­ti­yor, trans­fer kar­şı­lı­ğı iki kam­yon kömür öne­ri­yor­du. O da ‘artık yeter. Un ile kömür ile olma bu iş" demiş. Ba­ba­sı­nın bir ar­ka­da­şı­nın dev­re­ye gir­me­siy­le Ri­zes­por'a trans­fer oldu. Fut­bol­dan ilk pa­ra­yı bu trans­fer kar­şı­lı­ğın­da alı­yor­du.
SAÇ STİLİ VE FUT­BO­LUY­LA DİKKAT ÇEKİYORDU
1973-74 se­zo­nun­da Ri­zes­por ligi 58 pu­an­la şam­pi­yon ola­rak ta­mam­la­yan Ço­rums­por'un ar­dın­dan 57 pu­an­la ikin­ci olu­yor ve İkinci Lige çık­ma­yı hak edi­yor­du. Bu ba­şa­rı­da rakip ta­kım­la­rın for­vet fut­bol­cu­la­rı­na geçit ver­me­yen Hür­rem'in kat­kı­sı bü­yük­tü. Tek­nik Di­rek­tör Bü­lent Eken ona çok gü­ve­ni­yor, o da bu gü­ve­ni boşa çı­kar­mı­yor­du. Hür­rem Bos­tan Ri­zes­por'da üç sezon top koş­tur­du. Bu süre için­de Ri­ze­li­ler onu çok sevdi. Oy­na­dı­ğı fut­bol ve saç sti­liy­le dik­kat çe­ki­yor­du.
AVNİ AKAER'DE BÜ­YÜ­DÜ
Ri­zes­por'dan sonra Ka­ra­büks­por'da, Ve­fas­por'da, Ba­lı­ke­sirs­por'da ve Ur­fas­por'da birer sezon top koş­tur­du. Her git­ti­ği yerde se­vil­di. Fakat, ba­şa­rı­lı olsa da hayat şart­la­rı o za­man­lar­da çok zordu. Kayda değer bir para da ka­za­na­mı­yor­du. Dev­let me­mu­ru ol­ma­ya karar verdi. Memur ol­ma­sıy­la bir­lik­te fut­bol ha­ya­tım da sona erdi. Ant­re­nör ol­ma­sı için fut­bol­cu ar­ka­da­şı (Eski Bakan) Faruk Nafiz Özak, onu İzmir'e kursa gön­der­mek is­te­di. Eşi­min ra­hat­sız­lı­ğı ne­de­niy­le gi­de­me­di. Eğer eşim hasta ol­ma­say­dı ça­lış­tı­rı­cı veya halem ola­bi­lir­di. Çünkü 5 ya­şın­dan iti­ba­ren Avni Aker'de bü­yü­müş­tü.
RİZELİ DOST­LA­RIY­LA HAS­RET GİDERDİ
Ri­zes­por 2017-18 Se­zo­nun­da Şam­pi­yon olmuş tek­rar Süper Lige dön­müş­tü. Şam­pi­yon ta­kı­mın ba­şın­da Hür­rem Bos­tan Ri­zes­por da oy­nar­ken yö­ne­ti­ci­li­ği­ni yap­mış olan Hasan Kemal Yar­dım­cı vardı. Ri­zes­por'u An­zer­li Kemal, Hamit Oral, Mu­har­rem Kürk­çü an­la­yı­şı­nı geri ge­ti­re­ce­ğiz. Ri­zes­por'u Ri­ze­li­ler­le bir­lik­te yö­ne­te­ce­ğiz" slo­ga­nıy­la yola Yar­dım­cı; Ri­zes­por Şam­pi­yon olun­ca Ri­zes­por'da fut­bol oy­na­mış ef­sa­ne isim­le­ri unut­ma­mış Şam­pi­yon­luk kut­la­ma­la­rı­na ça­ğır­mış­tı. Da­vet­li­ler ara­sın­da yer alan Hür­rem Bos­tan Ri­ze­li dost­la­rıy­la has­ret gi­der­miş­ti.
Hür­rem Bos­tan ağa­be­yi­miz Trab­zon'da mü­te­va­zı bir hayat sür­dü­rü­yor. Ken­di­si­ne sağ­lık­lı ve mutlu gün­ler di­li­yo­ruz…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —