"KADIN HAKLARI, AİLENİN KORUNMASI, AİLE İÇİ ŞİDDET KONULU ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRDİK"

Güncel Haberler 29.09.2021 09:13:48 0

Sıddıka PEHLİVANOĞLU;

"KADIN HAKLARI, AİLENİN KORUNMASI, AİLE İÇİ ŞİDDET KONULU ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRDİK"

Fın­dık­lı Yar­dım­se­ver­ler Der­ne­ği Baş­kan Yar­dım­cı­sı, PRO­DES Proje Ko­or­di­na­tö­rü Sıd­dı­ka PEHLİVA­NOĞ­LU, Der­nek ola­rak son yap­tık­la­rı ça­lış­ma­lar hak­kın­da bilgi verdi.

Eği­tim üze­ri­ne ça­lış­ma­yı sür­dü­rür­ken, der­nek­le­ri­nin bir­çok ih­ti­yaç sa­hi­bi öğ­ren­ci­ye de burs ver­di­ği­ni be­lirt­ti

Rize'nin Fın­dık­lı il­çe­sin­de fa­ali­yet gös­te­ren Fın­dık­lı Yar­dım­se­ver­ler Der­ne­ği Baş­kan Yar­dım­cı­sı Sıd­dı­ka PEHLİVA­NOĞ­LU, "Der­nek ola­rak 2018 yı­lın­da ger­çek­leş­tir­di­ği­miz, "Aile ve top­lum de­ğer­le­ri­mi­zin ko­run­ma­sı ve ge­liş­ti­ril­me­si eği­ti­mi "adlı pro­je­miz da­hi­lin­de 14 ayrı okul­da eği­tim su­num­la­rı ger­çek­leş­tir­dik.
11 il­ko­ku­lun­da sı­nıf­lar arası spor kar­şı­laş­ma­sı so­nun­da öğ­ren­ci­le­ri ödül­len­dir­miş­tik. Ay­rı­ca, Cavit Kö­roğ­lu Ana­do­lu li­se­sin­de en çok oku­yan öğ­ren­ci­ler yıl bo­yun­ca takip edi­lip ödül­len­di­ril­miş­tir. De­ğer­len­dir­me bir eği­tim ça­lış­ta­yı ile sona erer­ken far­kın­da­lık ya­ra­ta­cak kısa bir film­le nok­ta­la­mış olduk. 2021 yılı İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı Sivil Top­lum­la İliş­ki­ler Genel Mü­dür­lü­ğü­nün des­tek­le­di­ği Pro­des pro­je­le­rin­den, ‘'Kadın hak­la­rı, aile ya­pı­sı­nın ko­run­ma­sı, aile içi şid­det'' ko­nu­lu ça­lış­ma­yı yü­rü­tü­yo­ruz.
Ta­nı­tım top­lan­tı­sıy­la baş­la­dı­ğı­mız proje sü­re­ci so­run­lu ka­dın­lar­la ya­pı­lan gö­rüş­me­ler­le sü­rer­ken eği­tim­le­ri­miz devam et­mek­te­dir.
Eği­tim­le­rin ilki; Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si öğ­re­tim gö­rev­li­si Esen Burcu Özcan ta­ra­fın­dan ve­ril­miş, ka­tı­lım­cı­lar ta­ra­fın­da çok ilgi gör­müş eği­tim sü­re­si bir saate yakın uza­tıl­mak zo­run­da ka­lın­mış­tır. Bu eği­tim­de ka­dın­la­rın şid­det­ten ko­run­mak için dev­le­tin ge­liş­tir­di­ği Kades uy­gu­la­ma­sı­nın te­le­fon­la­rı­na in­di­ril­me­si ve kul­la­nıl­ma­sı eği­ti­mi de ve­ril­miş­tir.
İkinci eği­tim­ci­miz iliş­ki­ler koçu re­ges­yon uz­ma­nı yazar Bilge Öz­top­lu ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ril­di. Ka­dın­la­rı­mı­zı de­ği­şik bir ki­şi­sel far­kın­da­lık eği­ti­mi­ne sok­tu­ğu­muz bu ça­lış­ma aile ya­pı­sı­nın ko­run­ma­sı ve aile­de iliş­ki­le­rin olum­lu­laş­ma­sı­nı içe­ri­yor­du. Eği­ti­me ka­tı­lan kitle ile dü­zen­le­di­ği­miz zil kale kül­tür ge­zi­miz 27 Eylül Pa­zar­te­si günü ya­pı­la­cak ve ka­dın­la­rı­mı­zın eğ­len­ce­li bir zaman ge­çir­me­le­ri sağ­la­na­cak­tır. Pro­je­miz 17a­ra­lık 2021 ta­ri­hi­ne kadar eği­tim­ler­le devam ede­cek­tir." şek­lin­de açık­la­dı.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °