BATI'NIN KORKUSU İSLAM GENÇLİĞİ

Yazarlarımız 29.09.2021 09:20:45 0
BATI

Hı­ris­ti­yan Batı'nın ve bu Kül­tür po­ta­sın­da eri­yen en­tel­lek­tü­el­le­rin en büyük kor­ku­su; ne çevre kir­len­me­si ne ozon ta­ba­ka­sı­nın de­lin­me­si ne de nük­le­er bir sa­vaş­tır. Bun­la­rın en büyük kor­ku­su İslam ül­ke­le­rin­de­ki genç ne­sil­le­rin as­lı­nı ara­yış­la­rı, öze dönüş ha­re­ket­le­ri, millî ve ma­ne­vî de­ğer­le­re sahip ol­ma­la­rı ve mün­ha­sı­ran İsla­mi­yet'i ya­şa­ma­la­rı­dır. Bun­la­ra göre ör­tü­nen yük­sek tah­sil öğ­ren­ci­si genç bir kızın ba­şör­tü­sü ve üni­ver­si­te­li bir öğ­ren­ci­nin elin­de ki­tap­la­rıy­la ca­mi­ye girip vakit na­ma­zı­nı kıl­ma­sı, dün­ya­ya yak­la­şan ve sa­ni­ye­de 20 km. hızla giden, gök­ta­şın­dan daha teh­li­ke­li­dir…
Av­ru­pa Top­lu­lu­ğu Dönem Baş­kan­lı­ğı yapan İtalya Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı Gi­an­ni de Mic­he­les'in 19 Ara­lık 1989 ta­ri­hin­de­ki be­ya­na­tı şöy­le­dir: (Er Raida sayı: 127, Mayıs 1990, sayfa: 11)
"Başta Ce­za­yir olmak üzere Kuzey Af­ri­ka'da Müs­lü­man genç­ler hızla İslami ah­la­ka, te­set­tü­re, na­ma­za yö­ne­li­yor. Bu Av­ru­pa'nın gü­ney­den İslam ta­ra­fın­dan ku­şa­tıl­ma­sı de­mek­tir. Kuzey Af­ri­ka'daki İslamî uya­nı­şı boz­mak için, Müs­lü­man genç­ler; eğ­len­ce mer­kez­le­ri, gece ku­lüp­le­ri ve çe­şit­li yer­le­re ka­na­li­ze edil­me­li ve TV di­zi­le­ri ile Batı ya­şa­yı­şı­na özen­di­ril­me­li­dir. Ve bu proje için 13 mil­yar do­la­ra ih­ti­yaç var­dır…" Çok şükür, Allah bu Müs­lü­man genç­le­ri ko­ru­du.
Kay­nak: Rah­met­li ta­rih­çi Mus­ta­fa Ne­ca­ti Öz­fa­tu­ra


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °