Tarih: 29.09.2021 09:22

"Sorunlarımızı çözmesi gerekenler basını bitirmeye çalışıyor"

Facebook Twitter Linked-in

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Trakya'dan seslendi:

"Sorunlarımızı çözmesi gerekenler basını bitirmeye çalışıyor"

Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu Genel Baş­ka­nı Yıl­maz Ka­ra­ca, teş­ki­lat zi­ya­ret­le­ri kap­sa­mın­da git­ti­ği Te­kir­dağ'da Batı Trak­ya Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti'nde Te­kir­dağ­lı ga­ze­te­ci­ler­le bu­luş­tu.

TGF Genel Baş­kan Yıl­maz Ka­ra­ca, bu­ra­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da "Basın bi­ti­yor di­yo­ruz se­si­mi­zi duyan yok. Ba­sı­nın so­run­la­rı­nı çöz­me­si ge­re­ken­ler, Ana­do­lu ba­sı­nı­nı bi­tir­mek için ça­ba­lı­yor. Ba­sı­nın ya­şa­dı­ğı so­run­lar, İle­ti­şim Baş­kan­lı­ğı'nın umu­run­da bile değil. Ne yazık ki, Ana­do­lu ba­sı­nı­nın bit­me­si için elin­den gelen ça­ba­yı gös­te­ri­yor.
Ta­sar­ruf ted­bir­le­ri ör­ne­ğin; sanki düğ­me­ye ba­sıl­mış Ana­do­lu ba­sı­nı­nı bi­tir­mek için. Ta­sar­ruf ted­bi­ri yap­mak için başka şey mi kal­ma­dı? Sayın Fah­ret­tin Altun elini ba­sı­nın üze­rin­den çek­me­si lazım. İle­ti­şim Baş­kan­lı­gın­dan ran­de­vu bile ala­mı­yo­ruz. Ana­do­lu ba­sı­nı mağ­dur ça­lı­şan­lar mağ­dur di­yo­ruz, ses yok!" dedi.
Genel Baş­kan Yıl­maz Ka­ra­ca ko­nuş­ma­sın­da, şun­la­rı dile ge­tir­di:
"Ana­do­lu ba­sı­nı bi­ti­yor. Özel­lik­le pan­de­mi­den sonra ga­ze­te­le­rin, rad­yo­la­rın, te­le­viz­yon­la­rın so­run­la­rı daha fazla arttı. Basın emek­çi­le­ri­nin bir­ço­ğu ne yazık ki as­ga­ri ücret bile ala­mı­yor. Hep söy­lü­yo­ruz; ba­sı­na mut­la­ka des­tek pa­ke­ti çı­ka­rıl­ma­lı, basın ça­lı­şan­la­rı­na des­tek olun­ma­lı. Biz yerel ga­ze­te­le­rin can çe­kiş­ti­ği­ni söy­ler­ken, üs­tü­ne üst­lük ta­sar­ruf ted­bir­le­ri ile yerel ba­sı­nı yok etmek gibi bir çaba içe­ri­si­ne gi­ri­yor­lar. Öte yan­dan, Basın kartı ile il­gi­li so­run­lar da çok fazla. Basın kar­tı­nı hak eden mes­lek­taş­la­rı­mız kart­la­rı­nı ala­bil­mek için çok uzun sü­re­ler bek­le­ti­li­yor, bir­ço­ğu­na ise ve­ril­mi­yor. So­run­la­rı­mı­zı çöz­me­si ge­re­ken­ler kı­lı­nı bile kı­pır­dat­mı­yor­lar. Cum­hur­baş­kan­lı­ğı İle­ti­şim Baş­kan­lı­ğı ba­sı­nın so­run­la­rın­dan bi­ha­ber du­rum­da"
Ka­ra­ca, in­ter­net med­ya­sı ile il­gi­li de büyük sı­kın­tı­la­rın ya­şan­dı­ğı­na dik­kat çe­ke­rek, "Ancak ne­den­se bir türlü mec­lis­ten bu ko­nuy­la il­gi­li yasa çık­mı­yor" diye ko­nuş­tu.
Batı Trak­ya Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti Baş­ka­nı Necmi Işık­sal da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, Ana­do­lu ba­sı­nı­nın en büyük gü­cü­nün bir­lik ve be­ra­ber­lik­ten geç­ti­ği­ni be­lir­te­rek, "Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu ça­tı­sı al­tın­da ol­mak­tan mut­lu­yuz. Bu bir­lik ve be­ra­ber­li­ğin bir par­ça­sı ol­mak­tan gu­rur­lu­yuz. So­run­la­rı­mı­zı din­le­yen ve çöz­mek için gün­de­me ta­şı­yan genel baş­ka­nı­mız ve yö­ne­ti­mi­ne te­şek­kür edi­yo­rum" dedi.
Te­kir­dağ pro­to­kol zi­ya­ret­le­ri
TGF Genel Baş­ka­nı Yıl­maz Ka­ra­ca ve Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­sı Le­vent Altun, Batı Trak­ya Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti Baş­ka­nı Necmi Işık­sal ve yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­riy­le bir­lik­te daha sonra Te­kir­dağ Va­li­si Aziz Yıl­dı­rım, Te­kir­dağ Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si Genel Sek­re­te­ri Fatih Ünsal, Sü­ley­man­pa­şa Be­le­di­ye Baş­ka­nı Cü­neyt Yük­sel ve Te­kir­dağ Em­ni­yet Mü­dü­rü Meh­met Hakan Fın­dık'ı zi­ya­ret etti.


Haber Mer­ke­zi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —