"ÇAYKUR; SAYISI MİLYONLARA ULAŞAN BÖLGEMİZİN EN GÜÇLÜ AİLESİDİR"

Güncel Haberler 1.10.2021 08:59:44 0

Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM;

"ÇAYKUR; SAYISI MİLYONLARA ULAŞAN BÖLGEMİZİN EN GÜÇLÜ AİLESİDİR"

Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya ALİM, "Ka­ra­de­niz için yılın en önem­li dö­ne­mi olan çay ha­sa­dı­mı­zın so­nu­na yak­laş­mış bu­lu­nu­yo­ruz. İlk sür­gü­nü ge­ri­de bı­ra­kıp, ikin­ci sür­gün ve ar­dın­dan üçün­cü sür­gü­nü de geç­miş yıl­la­ra oran­la yeni re­kor­lar­la ta­mam­la­mak üze­re­yiz. Halen et­ki­si­ni sür­dür­mek­te olan pan­de­mi ko­şul­la­rı­na rağ­men, bütün bi­rim­le­ri­miz­de ti­tiz­lik­le ol­ma­sı ge­re­ken ön­lem­le­ri­mi­zi ala­rak, bu yılkı yaş çay ha­sa­dı­mı­zı de­ğer­li üre­ti­ci­le­ri­miz­le, da­ya­nış­ma, olum­lu an­la­yış ve huzur için­de ta­mam­la­ma­ya haf­ta­lar kaldı. Büyük ve güçlü Çay­kur aile­si ola­rak, ilk sür­gün ön­ce­sin­de uy­gu­la­ma­ya koy­du­ğu­muz ted­bir­ler sa­ye­sin­de, ha­sa­dın baş­lan­gı­cın­dan bu­gü­ne dek sağ­lık ve gü­ven­lik so­ru­nuy­la kar­şı­laş­ma­mış ol­ma­nın haklı gu­ru­ru ve mut­lu­lu­ğu için­de­yiz." dedi.

Genel Müdür ALİM, "Bu yıl ül­ke­mi­zin bir çok böl­ge­sin­de ya­şa­nan AFAD'lar, Tür­ki­ye'nin en çok yağış alan Rize ili­miz başta olmak üzere, komşu ile­ri­miz­de de mey­da­na gelen sel ve he­ye­lan­lar so­nu­cun­da olu­şan tüm olum­suz zorlu şart­la­ra rağ­men, ilk sür­gün­de ve ar­dın­dan ikin­ci sür­gün­de ta­ri­hi­mi­zin en yük­sek re­kol­te­si­ne ula­şa­rak yeni bir re­ko­ra imza atmış olduk. Artık bu yılkı yaş çay se­zo­nu­nun so­nu­na yak­laş­mış bu­lun­mak­ta­yız. Dünya'da ve ha­liy­le ül­ke­miz­de de ya­şa­dı­ğı­mız iklim de­ği­şik­lik­le­ri ne­de­niy­le üçün­cü sür­gün­de ha­va­la­rın bir ısı­nıp, bir so­ğu­ma­sı ne­ti­ce­sin­de ürün ve­ri­mi düşük sey­ret­miş oldu. Bir­çok yeni rekor ve ba­şa­rı­lar­la ta­mam­la­mak üzere ol­du­ğu­muz, 2021 yılı yaş çay kam­pan­ya­mız se­zo­nu bo­yun­ca hep bir­lik­te gece gün­düz de­me­den büyük bir azim ve öz­ve­riy­le ça­lış­ma­ya devam eden siz de­ğer­li ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rı­ma ve de­ğer­li yaş çay üreti­ci­le­ri­mi­ze te­şek­kür­le­ri­mi ile­ti­yo­rum." dedi.
Çay­kur Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya ALİM;
"Hep söy­le­di­ği­mi gibi biz Çay­kur ola­rak, Türk ça­yı­nı önce ül­ke­mi­zin her kö­şe­si­ne sonra da tüm dün­ya­ya gö­tü­re­ne kadar ça­lış­ma­ya devam ede­ce­ğiz.
Son ola­rak An­ka­ra'da ye­din­ci­si­ni aç­tı­ğı­mız çay satış ma­ğa­za­la­rı­mı­za şimdi de Di­yar­ba­kır ili­miz ka­tı­yo­ruz.
Pa­zar­la­ma ça­lış­ma­la­rı­mız, di­ji­tal­leş­me ya­tı­rım­la­rı­mız, ürün çe­şit­li­li­ği­ne ver­di­ği­miz önem…
Hepsi, bu tek ve çok önem­li amaç için­dir. Ve bugün büyük bir mut­lu­luk­la söy­lü­yo­rum ki ça­lış­ma­la­rı­mız her geçen gün te­şek­kü­lü­müz, üre­ti­ci­le­ri­miz, tü­ke­ti­ci­le­ri­miz ve ça­lı­şan­la­rı­mı­zın le­hi­ne mey­ve­le­ri­ni ve­ri­yor. Ancak hala yap­ma­mız ge­re­ken çok iş, Türk ça­yı­nın ulaş­ma­sı­nı sağ­la­ma­mız ge­re­ken yer­ler var. Tam da bu se­bep­le hep bir­lik­te ça­lış­ma­ya devam ede­ce­ğiz. Artık bi­li­yo­ruz ki biz­ler üret­tik­çe bunun kar­şı­lı­ğı­nı da alı­yo­ruz. E-ti­ca­ret­te ka­zan­dı­ğı­mız ba­şa­rı, yeşil çay pud­ra­sı­nın gör­dü­ğü talep, tü­ke­nen beyaz çay stok­la­rı­mız, Didi'nin yeni rek­lam fil­mi­ne gös­te­ri­len ilgi bize ça­lış­tık­ça ba­şar­dı­ğı­mı­zı gös­te­ri­yor. Biz de bun­lar­dan al­dı­ğı­mız güçle daha çok üret­me­ye ve değer kat­ma­ya ve en iyi­si­ni ba­şar­ma­ya devam ede­ce­ğiz. Ça­yı­mı­zı hak et­ti­ği yere ge­tir­me­miz, ancak hep bir­lik­te ça­lı­şa­rak ve ina­na­rak müm­kün­dür. Siz­le­rin de bu amaç doğ­rul­tu­sun­da hiç dur­ma­dan iler­le­di­ği­mi­zi gör­mek en büyük gurur kay­na­ğı­mız­dır. Tüm bu ba­şa­rı­lar­da, emeği geçen her­ke­se bir kez daha te­şek­kür ede­rim." dedi.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °