Tarih: 01.10.2021 18:13

RİZE BAHÇEŞEHİR KOLEJİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Facebook Twitter Linked-in

Özel Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji Or­ta­oku­lu TÜBİTAK 15. Or­ta­okul Öğ­ren­ci­le­ri Araş­tır­ma Pro­je­le­ri Ya­rış­ma­sın­da Tür­ki­ye fi­nal­le­rin­de Rize'yi ilk üçe ta­şı­dı. Rize'ye Ka­ra­de­niz bölge 1.liği ve Tür­ki­ye 3.'lüğü onu­ru­nu ya­şat­tı.

Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Sn. Aziz SON­KA­YA; Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji, Tür­ki­ye ge­ne­lin­de ve ulus­la­ra­ra­sı alan­da ya­pı­lan pro­je­ler­de, ya­rış­ma­lar­da ve tur­nu­va­lar­da Rize ilini tem­sil ede­rek, ba­şa­rı­lar elde et­mek­te ve biz­le­ri gu­rur­lan­dır­mak­ta­dır. Bu yıl lise ve or­ta­okul öğ­renci­le­ri ile ilk kez ka­tıl­dı­ğı TUBİTAK Araş­tır­ma Pro­je­le­ri Ya­rış­ma­sın­da büyük ba­şa­rı­lar elde eden Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji, aka­de­mik ça­lış­ma­la­rın ya­nın­da 21. YY. be­ce­ri­le­ri­nin elde edi­nil­me­sin­de önem­li bir süreç olan proje man­tı­ğı­nı da öğ­ren­ci­le­re ka­zan­dır­ma­ya devam et­mek­te­dir. Bölge yarış­ma­la­rı­na ka­tıl­ma­ya hak ka­za­nan ve bu fi­nal­ler­de ya­rı­şan pro­je­ler­den biri Ka­ra­de­niz ve Tür­ki­ye de­re­ce­si elde et­me­si biz­le­ri mutlu etti. Bu de­re­ce ile Rize'ye büyük bir gurur ya­şa­ta­rak ba­şa­rı hi­ka­ye­si yaz­mış­lar­dır, dedi.
Sn. SON­KA­YA, Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji Or­ta­okul öğ­ren­ci­le­ri Ege Ahmet BAL­TAŞ ve Zümra DELİHASAN da­nış­man öğ­ret­men­le­ri Fe­ri­de KU­YUM­CU ön­cü­lü­ğün­de "Midye ka­bu­ğun­dan yan­gın sön­dü­rü­cü bi­yo­kim­ye­vi toz elde edil­me­si" baş­lık­lı proje ile ön de­ğer­len­dir­me­yi ge­çe­rek bölge fi­na­lin­de Er­zu­rum'da ya­rış­tı. Kimya ana alanı Eko­lo­jik Denge te­ma­sın­da bölge fi­na­lin­de bi­rin­ci­lik elde ede­rek büyük ba­şa­rı gös­te­ren proje Tür­ki­ye fi­nal­le­rin­de ya­rış­ma­ya hak ka­zan­dı. Tür­ki­ye ge­ne­li or­ta­okul öğ­ren­ci­le­ri ta­ra­fın­dan baş­vu­ru­su ya­pı­lan ve ön de­ğer­len­dir­meye alı­nan 15.674 proje ara­sın­da ya­rı­şan ve fi­na­list ola­rak be­lir­le­nen 204 pro­je­nin Tür­ki­ye fi­na­li 1-2 Eylül 2021 ta­rih­le­ri ara­sın­da ya­pıl­dı. Proje ya­pı­lan de­ğer­len­dir­me­ler­de Tür­ki­ye fi­nal­le­rin­de üçün­cü­lük de­re­ce­si ala­rak büyük bir ba­şa­rı­ya imza attı. TUBİTAK ta­ra­fın­dan ödül­len­di­ri­len proje ekibi 18-20 Ekim 2021 ta­rih­le­ri ara­sın­da, Trab­zon'da dü­zen­le­necek olan proje ser­gi­si ve ödül tö­re­ni­ne davet edil­me­miz, üre­ti­min ser­gi­ye dö­nü­şecek ol­ma­sı açı­sın­dan ku­ru­mu­muz­da ve eki­bi­miz­de ayrı bir he­ye­can ya­rat­mış­tır, dedi.
Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji yö­ne­tim ku­ru­lu öğ­ret­men ve öğ­ren­ci­le­re te­şek­kür etmek ve ba­şa­rı­la­rı­nı teş­vik etmek için Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­jin­de ödül tö­re­ni dü­zen­len­di, ya­pı­lan ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan Proje eki­bi­ne ödül­le­ri Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji Ku­ru­cu Or­ta­ğı Sn. Prof. Dr. Tun­cay ÖZ­SEV­GEÇ ta­ra­fın­dan tak­dim edil­di. Prof. Dr. Tun­cay ÖZ­SEV­GEÇ, bil­gi­ye eri­şim hızlı ve kolay ol­du­ğu­nu ama be­ce­ri­nin bir kay­nak­tan oku­ya­rak değil atöl­ye­ler­de, de­ney­ler­le ve et­kin­lik­ler­le ya­pa­rak-ya­şa­ya­rak ilk elden tec­rü­be edil­me­si ge­rek­ti­ği­ni be­lirt­ti. Ko­nuş­ma­sı­nın de­va­mın­da Rize Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji'nin sahip ol­du­ğu atöl­ye­ler ve de­ne­yim­li kad­ro­su ile sa­de­ce Rize ve Tür­ki­ye'de değil Dünya ge­ne­lin­de de ba­şa­rı­lar elde ede­ce­ği­ni ifade etti.
Ka­tı­lım gös­te­ri­len ya­rış­ma­lar ve tur­nu­va­lar ara­sın­da TÜBİTAK Araş­tır­ma Pro­je­le­ri, TEK­NO­FEST Pro­je­le­ri, First Lego Le­ague tur­nu­va­la­rı, Vex Tur­nu­va­la­rı, MEB Robot Tur­nu­va­la­rı yer al­mak­ta­dır. Kolej sahip ol­du­ğu atöl­ye ve la­bo­ra­tu­var­lar­la Block Co­ding, C#, Pyt­hon vb prog­ram­la­ma dil­le­rin­de ça­lış­ma­lar ya­par­ken ay­rı­ca 3D ta­sa­rım, VEX Ro­bo­tics, Lego Ro­bo­tics, Ar­du­ino, Dash&Dot, We Do 2.0, Web 2.0 araç­la­rı, Yapay Zeka, Green box ve Drone pi­lot­lu­ğu gibi yeni nesil tek­no­lo­ji ça­lış­ma­la­rı­na ön­cü­lük et­mek­te­dir.
Ba­şa­rı­yı be­lir­li bir yere ta­şı­yan ve daha da yu­ka­rı çı­kar­mak için her yö­nüy­le gay­ret içe­ri­sin­de olan kolej, Rize'ye ge­tir­di­ği aka­de­mik ve be­ce­ri eği­ti­mi an­la­yı­şı ve ye­ni­lik­ler­le adın­dan söz et­tir­me­ye devam edi­yor ve ede­ce­ğe de ben­zi­yor.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —