Dev Çay Bardağına Demlenmiş Çay Teleferik İle Taşınacak

Güncel Haberler 1.10.2021 18:16:06 0
Dev Çay Bardağına Demlenmiş Çay Teleferik İle Taşınacak

İli­miz­de in­şa­atı devam eden Çay Çar­şı­sı'nda pro­je­ye dem­len­miş çayı 29 metre yük­sek­lik­te­ki çay bar­da­ğı­nın zir­ve­si­ne ta­şı­ya­cak te­le­fe­rik sis­te­mi ek­len­di.

İlimizin sem­bo­lü çay­dan yola çı­kı­la­rak ta­sar­la­nan ve içe­ri­sin­de de­va­sa bir çay bar­da­ğı şek­lin­de bina bu­lun­du­ran Çay Çar­şı­sı pro­je­sin­de sona yak­la­şıl­dı. Bölge hal­kı­nın da dört gözle bek­le­di­ği ve Ka­ra­de­niz'in yeni sem­bo­lü ol­ma­ya aday olan 29 met­re­lik çay bar­da­ğı içe­ri­sin­de ve et­ra­fın­da yö­re­sel ürün­le­rin sa­tı­şa su­nu­la­ca­ğı dük­kan­lar bu­lun­dur­mak­la be­ra­ber içe­ri­sin­de ko­ku­la­rı daha şim­di­den hap­se­dil­me­ye baş­la­yan ve mi­sa­fir­le­ri­ne 13 du­yu­su ile hiz­met ve­recek olan 13D bir si­ne­ma da bu­lun­du­ru­yor. Çay mü­ze­si­ni de içe­ri­sin­de ba­rın­dı­ra­cak olan ve Gu­in­ness Re­kor­lar Ki­ta­bı'na gir­me­ye aday olan çay bar­da­ğı­na ay­rı­ca yeni dü­zen­le­me­ler ile bir de te­le­fe­rik ku­ru­la­cak. Daha çok çay ta­şı­ma ile gün­de­me gelen ilkel te­le­fe­rik çay çar­şı­sın­da ise bar­da­ğın alt kıs­mın­dan üst kıs­mı­na kadar olan bö­lü­me dem­len­miş çay ta­şı­ya­cak.
Yüzde 90'ı ta­mam­lan­dı
Pro­je­de yüzde 90'lık kıs­mın ta­mam­lan­dı­ğı­nı dile ge­ti­ren Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan, son ola­rak ince iş­çilik­le­ri yap­tık­la­rı­nı dile ge­ti­re­rek "Çay Çar­şı­sı'nın yüzde 90'lık bir bö­lü­mü­nü ta­mam­la­dık. Bar­da­ğı­mız­da ince iş­çi­lik­le­re baş­la­dık. Cam kap­la­ma­sı, üze­rin­de ki ahşap gö­rü­nüm­lü alü­min­yum kap­la­ma­sı, si­ne­ma­sı, müze kat­la­rı, nikah sa­lo­nu katı, seyir te­ra­sı gibi ça­lış­ma­la­rı ya­pı­yo­ruz" dedi.
Çay­lar te­le­fe­rik ile ta­şı­na­cak
Rize'nin çayla bü­tün­le­şen bir aracı ola­rak sem­bol­le­şen te­le­fe­ri­ğin de pro­je­ye ek­len­di­ği­ni, çay ta­şı­ma iş­le­mi­nin te­le­fe­rik ile ger­çek­le­şe­ce­ği­ni söz­le­ri­ne ek­le­yen Er­do­ğan "Yeni bir ek­le­me yap­tık. Bi­li­yor­su­nuz Rize'nin meş­hur te­le­fe­rik sis­tem­le­ri var­dır.
Çay bah­çe­sin­den bar­da­ğın te­pe­si­ne kadar bir te­le­fe­rik sis­te­mi­nin ku­ru­lu­mu­nu yap­tık. Güzel bir şey ola­cak. Te­le­fe­rik ile nor­mal­de yaş çay ta­şı­nır ama bu­ra­da aşa­ğı­dan yu­ka­rı­ya ser­vis amaç­lı dem­len­miş çayı ta­şı­ya­ca­ğız. Şov ma­hi­ye­tin­de ama güzel ola­cak" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Dük­kan­la­ra 3 kat fazla talep var
Çay Çar­şı­sı pro­je­sin­de yer alan dük­kan­lar için ta­le­bin dük­kan sa­yı­la­rı­nın 3 katı daha fazla ol­du­ğu­nu da ifade eden Er­do­ğan "Diğer alan­lar­da, res­to­ran­lar­da, dük­kan­la­rın içe­ri­sin­de ça­lış­ma­la­rı­mız ta­mam­lan­dı. Şu anda ta­lip­li­le­ri ihale aş­ma­sın­da. Dük­kan sa­yı­mı­za göre 3 kat gibi bir talep var. On­la­rı to­par­lı­yo­ruz. To­par­la­dı­ğı­mız o sü­reç­te dük­kan­la­rın ne ürün sa­ta­bi­le­cek­le­ri­ni, hangi ürün­le­re yö­ne­lik satış ya­pa­bi­le­cek­le­ri­ni ken­di­le­riy­le gö­rü­şe­ce­ğiz. Ekim sonu, Kasım başı gibi hazır ola­ca­ğız in­şal­lah" şek­lin­de ko­nuş­tu.
Son ola­rak Gu­in­ness Re­kor­lar Ki­ta­bı­na ya­pı­lan baş­vu­ru­dan da söz eden Baş­kan Er­do­ğan "Bi­li­yor­su­nuz Gu­in­ness'e baş­vur­muş­tuk. Onlar da bu Kasım ayı içe­ri­sin­de bu­ra­da gelip, ça­lış­ma­la­rı­nı son­lan­dı­ra­cak­lar" dedi.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °