'Rize, Eğitimde iyi bir yerde'

Güncel Haberler 5.10.2021 09:08:06 0

Rize Milli Eğitim Müdürü Engin Emen:

'Rize, Eğitimde iyi bir yerde'

Rize Milli Eği­tim Mü­dü­rü Engin Emen 1 Yıl­lık görev sü­re­si­ni dü­zen­le­di­ği basın top­lan­tı­sıy­la de­ğer­len­dir­di.

7 Eylül 2020'de gö­re­ve baş­la­yan Rize Milli Eği­tim Mü­dü­rü Engin Emen yap­tı­ğı basın top­lan­tı­sın­da son 1 yılda Rize'de eği­tim ala­nın­da neler ya­pı­lan ça­lış­ma­la­rı ve ge­liş­me­le­ri slayt gös­te­ri­si eş­li­ğin­de ba­sın­la pay­laş­tı.
Rize'de eği­tim ala­nın­da iyi bir yerde ol­duk­la­rı­nı be­lir­ten Emen, "Rize ili ola­rak her türlü im­ka­na ve okula sa­hi­biz. Okul an­la­mın­da eksik bir du­ru­mu­muz yok ve ikili eği­tim yapan hiç bir oku­lu­muz kal­ma­dı." dedi.
Pan­de­mi sü­re­cin­de okul mü­dür­le­ri­nin ve öğ­ret­men­le­rin gö­rün­mez kah­ra­man­lar ol­duk­la­rı­nı söy­le­yen Emen, "Bu sü­re­ci fe­da­kar­ca yü­rüt­tü­ler. Özel­lik­le uzak­tan eği­tim dö­ne­min­de her bir öğ­ret­me­ni­miz çok büyük emek­ler ver­di­ler. Öğ­ren­ci­le­ri­miz eği­tim­den uzak kalsa da uzak­tan eği­tim sü­re­cin­de öğ­ret­men­le­ri­mi­zin fe­da­kar ça­lış­ma­la­rı sa­ye­sin­de eği­tim­le­ri­ni al­ma­ya devam et­ti­ler." dedi. Geçen bir yıl içe­ri­sin­de Rize'de okul­la­rın elde et­ti­ği ba­şa­rı­la­rı Emen şöyle sı­ra­la­dı; 'Tek­no­fest Tür­ki­ye 1.'liği, Ça­nak­ka­le Za­fe­ri Şiir Ya­rış­ma­sı Tür­ki­ye 1.'liği, Sağ­lık­lı Nesil Sağ­lık­lı Ge­lecek Ya­rış­ma­sı Tür­ki­ye 1.'liği ve Tür­ki­ye 2.'liği, Doğ­ru­su Ta­sar­ruf Kısa Film Ya­rış­ma­sı Tür­ki­ye 2.'liği' Geçen yıl ay­rı­ca 'Bah­çe­ler Top­rak Olsun Genç­ler Ye­şi­le Doy­sun' pro­je­si kap­sa­mın­da 3 binin üze­rin­de fi­da­nın top­rak­la bu­luş­tu­rul­du­ğu­nu be­lir­ten Emen, bu yıl pro­je­nin adı­nın 'Bah­çe­ler Top­rak Olsun Genç­ler Mey­ve­ye Doy­sun' ola­rak de­ğiş­ti­ri­le­ce­ği­ni söy­le­ye­rek, 'Çünkü artık fi­dan­la­rın meyve ver­me­ye baş­la­ya­cak. Yıl­lar sonra dik­ti­ği­miz bu fi­dan­lar, bu­gün­le­rin en güzel anısı ola­cak.' dedi.

O oku­lun zemin etüdü ya­pı­lı­yor
Rize'de Tem­muz ayın­da ya­şa­nan sel fe­la­ke­tin­de El­ma­lı Köyü İlköğ­re­tim Oku­lu­nun bah­çe­si zarar gö­re­rek oku­lun ön kıs­mın­da he­ye­lan mey­da­na gel­miş­ti.
Zemin etüdü ra­po­ru­nun çık­ma­sı­nın ar­dın­dan ge­rek­li ona­rım­la­rın ya­pı­la­rak oku­lun ye­ni­den eği­ti­me ka­zan­dı­rı­la­ca­ğı­nı dile ge­ti­ren Emen 'Ora­nın zemin etüdü ya­pı­la­cak.
Üni­ver­si­te­mi­zin ra­po­ru bugün yarın ge­lecek. Ge­lecek ra­po­run doğ­rul­tu­sun­da en kısa sü­re­de ora­nın ona­rı­mı­na baş­la­ya­ca­ğız. O oku­lu­mu­zu biz Taş­köp­rü'ye ta­şı­dık. Ona­rım bit­tik­ten sonra tek­rar oku­lu­muz El­ma­lı Köyü'ne geri ta­şı­na­cak. Şu­an­da öğ­ren­ci­yi oraya so­ka­mı­yo­ruz çünkü oku­lun önün­den bir bölüm git­miş ve biz al­tı­nı bil­mi­yo­ruz.' dedi.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °