Yeni Akademik Yıl Öncesinde Dekan ve Müdürlerle Toplantı Yapıldı

Güncel Haberler 6.10.2021 09:27:31 0
Yeni Akademik Yıl Öncesinde Dekan ve Müdürlerle Toplantı Yapıldı

RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man, 2021-2022 aka­de­mik yı­lı­nın baş­la­ma­sı do­la­yı­sıy­la RTEÜ bün­ye­sin­de­ki Fa­kül­te­le­rin De­kan­la­rı ile Yük­se­ko­kul, Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu ve Ens­ti­tü Mü­dür­le­ri ile bir araya geldi.

RTEÜ İkti­sa­di ve İdari Bi­lim­ler Fa­kül­te­si Kon­fe­rans Sa­lo­nu'nda ger­çek­leş­ti­ri­len top­lan­tı­da bir ko­nuş­ma yapan Rek­tör, ön­ce­lik­le 2021-2022 Aka­de­mik Yı­lı­nın başta öğ­ren­ci­le­ri­miz, öğ­re­tim ele­man­la­rı­mız ve ça­lı­şan­la­rı­mız olmak üzere her­kes için ha­yır­lı ol­ma­sı ve so­run­suz, ba­şa­rı­lar­la dolu bir aka­de­mik yıl ge­çi­ril­me­si te­men­ni­sin­de bu­lun­du.

Eği­tim öğ­re­tim ka­li­te­sin­den ödün ver­me­den yeni aka­de­mik yılda ya­pı­la­cak ça­lış­ma­lar hak­kın­da bilgi veren Rek­tör, "Co­vid-19 sal­gı­nı ne­de­niy­le bir buçuk yıl­dır öğ­ren­ci­le­ri­miz uzak­tan eği­tim yo­luy­la ders­le­ri­ne devam edi­yor­du. 2021-2022 eği­tim öğ­re­tim yılı güz dö­ne­min­den iti­ba­ren üni­ver­si­te­ler­de örgün prog­ram­lar­da yüz yüze eği­ti­me ge­çil­di. Biz de Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ola­rak öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin huzur ve güven içe­ri­sin­de eği­tim al­ma­la­rı için ön­lem­le­ri­mi­zi aldık. Ay­rı­ca, pan­de­mi şart­la­rı­na göre kam­püs­le­ri­mi­zi ve eği­tim öğ­re­tim bi­na­la­rı­mı­zı ha­zır­la­dık, alın­ma­sı ge­re­ken bütün ön­lem­le­ri aldık." dedi.
Ders prog­ram­la­rı­nın se­na­to­da alı­nan karar çer­çe­ve­sin­de %40 uzak­tan ve %60 yüze ola­cak şe­kil­de plan­lan­dı­ğı­nı da ifade eden Rek­tör, " Ortak zo­run­lu ders­ler hariç uzak­tan eği­tim sis­te­mi va­sı­ta­sıy­la ya­pı­lan bütün ders­ler eş za­man­lı ya­pı­la­cak. Ders ya­pı­la­cak me­ka­na göre öğ­ren­ci sa­yı­la­rı be­lir­len­di ve ge­rek­ti­ğin­de sınıf ikiye bö­lün­dü. Sınıf ve am­fi­ler­de öğ­ren­ci­le­rin otu­ra­cak­la­rı yer­ler be­lir­le­nir­ken me­sa­fe­ye dik­kat edil­di. Bi­rim­le­re uya­rı­cı ve bil­gi­len­di­ri­ci afiş ve bro­şür­ler asıl­dı." diye ko­nuş­tu.
KA­RA­MAN, Üni­ver­si­te­mi­zin eği­tim öğ­re­tim, araş­tır­ma ge­liş­tir­me ve top­lu­ma hiz­met uy­gu­la­ma­la­rın­da­ki ka­li­te­si­ni ar­tır­mak için bu­gü­ne kadar oluğu gibi bun­dan sonra da tüm yö­ne­ti­ci­le­ri­miz ve per­so­ne­li­mi­zin öz­ve­ri­li bir şe­kil­de ça­lış­ma­sı ge­rek­ti­ği­ne vurgu ya­pa­rak ko­nuş­ma­sı­nı ta­mam­la­dı.
Top­lan­tı, bir ön­ce­ki aka­de­mik yılın de­ğer­len­di­ril­me­si ve yeni aka­de­mik yılda ya­pıl­ma­sı ge­re­ken­ler­le il­gi­li soru cevap kıs­mı­nın ar­dın­dan sona erdi.


Ha­ber-Fo­to: RTEÜ BASIN


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °