Bu kurum vatandaşı bıktırdı

Yazarlarımız 6.10.2021 09:36:31 0
Bu kurum vatandaşı bıktırdı

İkiz­de­re'de bir kamu ku­ru­lu­şu­nun tem­sil­ci­li­ği­ne işi düşen va­tan­daş­lar şi­ka­yet­çi.
Dev­let me­mur­la­rı­nın amiri İlin Va­li­si.
Bu kurum amir ve me­mur­la­rı mev­zu­at böyle, genel mü­dür­lük böyle is­ti­yor diye va­tan­da­şa niye hep yo­ku­şa sü­rü­yor.
Ney­miş an­la­ta­yım,
Genel Mü­dür­lü­ğü An­ka­ra'ya veya büyük şe­hir­le­re göre Pan­de­mi do­la­yı­sıy­la ta­li­mat ha­zır­la­mış, ta­li­ma­ta göre ran­de­vu­suz işlem ya­pıl­ma­sın de­nil­miş.
Büyük şe­hir­ler­de iş yo­ğun­lu­ğu fazla ola­bi­lir fakat İkiz­de­re öyle değil ki.
İkiz­de­re'de bu da­ire­ye gelen insan sa­yı­sı çok az, belki bazen hiçte gel­mi­yor. Aynı ta­li­ma­tı İkiz­de­re de de uy­gu­la­mak is­ti­yor­lar ama bence yer­siz.
An­ka­ra veya başka bir şe­hir­le­rin iş yo­ğun­lu­ğu İkiz­de­re il­çe­si­nin iş yo­ğun­lu­ğu ile aynı mı Allah aş­kı­na.
An­ka­ra gelen va­tan­daş için işini gör­me­si için ön­ce­den, e dev­let­ten ran­de­vu al­ma­lı diyor, aynı ran­de­vu İkiz­de­re'de işi düşen va­tan­da­şa da uy­gu­lan­mak is­te­ni­yor.
Ben­zer uy­gu­la­ma iş yo­ğun­lu­ğu daha fazla olan Nüfus Da­ire­si için­de ge­çer­li ama onlar ran­de­vu­suz gi­din­ce an­la­yış gös­te­re­rek, işim di­ye­rek va­tan­da­şa yar­dım­cı olu­yor. Va­tan­da­şı ka­pı­dan geri çe­vir­mi­yor. İkiz­de­re Nüfus Mü­dür­lü­ğü­ne bu ko­nu­da ay­rı­ca te­şek­kür edi­yo­rum.
Bu ku­ru­ma ge­lin­ce ran­de­vu almak ge­re­kir ama ada­mın te­le­fo­nu yoksa in­ter­ne­ti yoksa ne ya­pa­cak.
Bu­ra­da ça­lı­şan ba­yan­la­rın ran­de­vu­su ol­ma­yan va­tan­da­şın işini gör­me­yin diye özel do­ku­nul­maz­lık­la­rı mı var. Daha ön­ce­ki erkek ça­lı­şan­la­rın an­la­yış ve du­yar­lı­lı­ğı­nı bu kez gör­mek müm­kün değil. Ay­rı­ca o ma­kam­lar kim­se­nin ba­ba­sı­nın malı da değil. Va­tan­da­şın işini gör­mek zo­run­da­sı­nız ran­de­vu­su ol­ma­sa da.
Sn. Valim du­yar­lı­lı­ğı­nı­zı bi­li­yo­rum. Bu ko­nu­ya, yoğun iş tem­po­nu­zun ara­sın­da İkiz­de­re'ye bir göz at­ma­nı­zı is­tir­ham edi­yo­rum, biz ga­ze­te­ci ola­rak va­tan­daş ara­sın­da ara­cı­yız.
AK Parti de kan kaybı
Ka­mu­oyun­da AK Parti ik­ti­da­rı­nın önem­li öl­çü­de kan kay­bı­na uğ­ra­ya­ca­ğı söy­len­ti­le­ri dur­mu­yor.
AK Parti'nin yani Hü­kü­me­tin kan kay­bı­nı kü­çüm­se­necek gibi değil, hiz­me­ti ya­nın­da pa­ha­lı­lı­ğın en üst se­vi­ye­le­re çık­ma­sı va­tan­da­şı bık­tır­dı.
Bunca yıl tek ba­şı­na güçlü hü­kü­me­tin hızlı bir çö­kü­şe yol aç­ma­sı al­tın­da bir­çok sebep ol­ma­lı.
İkti­dar­lar halk­tan ay­rıl­dı­ğın­da, halka te­pe­den bak­tı­ğın­da kay­bol­ma­ya mah­kûm­dur.
İkti­dar de­ni­lin­ce el­bet­te ki yan­lız An­ka­ra'daki de­va­sa sıcak kol­tuk­lu parti bi­na­sın­dan bah­set­mi­yo­rum, yö­ne­ten ida­re­ci­ler­dir so­rum­lu olan on­la­dır.
AK Parti'de Halk­la araya me­sa­fe ko­nul­du­ğu bir ger­çek.
Geçen hafta Rize'ye gelen CHP Genel Baş­ka­nı Kı­lıç­da­roğ­lu her­ke­sin mem­nun ol­du­ğu zi­ya­ret­ler ger­çek­leş­tir­di.
Has­ret kal­dı­ğı­mız sokak zi­ya­re­ti Kı­lıç­da­roğ­lu'na önem­li puan ka­zan­dır­dı. Er­do­ğan'ın Rize zi­ya­ret­le­ri­ni bi­ni­yo­ruz ki halk­la arada önce si­lah­lı perde ya­pı­lı­yor son­ra­sın­da halk­la ir­ti­bat ol­ma­ma­sı için par­ti­li­ler hattı çe­vi­ri­yor.
Cum­hur­baş­ka­nı­nın hal­kın için­de zi­ya­ret­le­ri çok azal­dı.
Halk­tan uzak­laş(tırıl)an li­de­re halk­ta uzak­tır, bi­lin­me­sin­de fayda var.
Ben başka bir prog­ra­mım ol­du­ğu için ka­tı­la­ma­dım ama Kı­lıç­da­roğ­lu'nun gezi prog­ra­mın­da her da­ki­ka­sı hal­kın istek ve şi­ka­ye­tiy­le geç­ti­ği­ni öğ­ren­dim.
So­kak­ta esnaf zi­ya­re­ti, Muh­tar­lar ve STK ile bu­luş­ma­sı yap­ma­sı fark­lı bir ça­lış­may­dı. Son yıl­lar­da Rize'ye gelen Genel Baş­kan­la­rın böyle fa­ali­yet­le­ri­ni gör­me­miş­tik.
İsmini yaz­ma­dı­ğım bir Muh­tar ‘'AK Parti'nin köklü, makam sa­hi­bi, için­den olan biri bana 'Na­sıl­dı top­lan­tı Muh­ta­rım, bi­zim­ki­ler gibi hi­ka­ye oku­ma­dı dimi Sn. Kı­lıç­da­roğ­lu'söy­le­me­si az bir şey de­ğil­dir.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °