Klinik Simülasyon Eğitim Merkezimiz Yoğun İlgi Görüyor

Güncel Haberler 6.10.2021 09:39:07 0
Klinik Simülasyon Eğitim Merkezimiz Yoğun İlgi Görüyor

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Kli­nik Si­mü­las­yon Eği­tim Mer­ke­zi ku­rul­du­ğu gün­den iti­ba­ren dü­zen­le­di­ği eği­tim prog­ram­la­rı ile daha do­na­nım­lı he­kim­le­rin ye­tiş­me­si­ne katkı sağ­lı­yor.

Bilim ve tek­no­lo­ji ala­nın­da­ki ge­liş­me­ler, tıp eği­ti­mi ile bir­lik­te sağ­lık hiz­me­tin­de de fark­lı yön­tem­le­rin ha­ya­ta geç­me­si­ne imkan sağ­lı­yor. RTEÜ Tıp Fa­kül­te­si de daha do­na­nım­lı ve hasta bakım be­ce­ri­le­ri ve tec­rü­be­le­ri yük­sek he­kim­ler ye­tiş­tir­mek ama­cıy­la kla­sik eği­tim ve öğ­re­tim ka­lıp­la­rı­nın dı­şın­da ha­re­ket edi­yor. 2018 yı­lın­da Tıp Fa­kül­te­miz bün­ye­sin­de ku­ru­lan Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Kli­nik Si­mü­las­yon Eği­tim Mer­ke­zi'nde (RSİM) tek­no­lo­ji­nin tüm im­kan­la­rı kul­la­nı­la­rak eği­tim ve­ri­li­yor.

Ül­ke­mi­zin en kap­sam­lı iki si­mü­las­yon mer­ke­zin­den biri olan RSİM'de acil, yoğun bakım, ame­li­yat­ha­ne, do­ğum­ha­ne, stan­dart hasta odası, ob­jek­tif ya­pı­lan­dı­rıl­mış kli­nik sınav (Ob­jec­ti­ve St­ruc­tu­red Cli­ni­cal Exa­mi­na­ti­on-OS­CE) oda­la­rı, evde sağ­lık hiz­met­le­ri odası, temel be­ce­ri la­bo­ra­tu­va­rı, deb­ri­fing oda­la­rı, des­tek alan­la­rı (depo, tek­nik alan vs.) ve am­bu­lans da bu­lun­du­ru­la­rak fi­zi­ki ya­pı­lan­dı­rıl­ma­sı ta­mam­lan­mış olan evde sağ­lık hiz­met­le­ri oda­sın­da me­zu­ni­yet ön­ce­si he­kim­le­re ger­çe­ğe en yakın or­tam­da eği­tim fır­sa­tı su­nu­lu­yor.

Tek­no­lo­ji­nin hızla iler­le­di­ği gü­nü­müz­de si­mü­las­yo­na da­ya­lı tıp eği­ti­mi de­ne­yi­mi­ne da­ya­lı öğ­ren­me­nin en iyi ör­nek­le­rin­den olan Kli­nik Si­mü­las­yon Eği­tim Mer­ke­zi ha­ta­la­rın­dan öğ­re­ne­rek de­ne­yim ka­zan­ma­ya ola­nak ve­ri­yor. Eği­tim alan ki­şi­nin per­for­man­sı üze­rin­de dü­şün­me­si için ge­rek­li eğit­sel or­ta­mı ha­zır­la­yan RTEÜ Kli­nik Si­mü­las­yon Eği­tim Mer­ke­zi 63 ki­şi­lik Dr. si­mü­las­yon eği­ti­ci kad­ro­su­na sahip. 42 fark­lı si­mü­las­yon eği­ti­mi­nin ve­ril­di­ği RTEÜ Kli­nik Si­mü­las­yon Eği­tim Mer­ke­zi'nde ku­ru­lu­şun­dan bu­gü­ne kadar başta Tıp Fa­kül­te­si olmak üzere, eği­tim pay­daş­la­rı olan Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si, Sağ­lık Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si, Tur­gut Kıran De­niz­ci­lik Fa­kül­te­si, Gü­ney­su Fizik Te­da­vi ve Re­ha­bi­li­tas­yon Yük­se­ko­ku­lu, Sağ­lık Hiz­met­le­ri Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu, kli­nik asis­tan­la­rı ve kurum dışı dü­zen­le­nen (Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı, AFAD vs. ) eği­tim­ler­de 2018 yı­lın­da 4084 kişi, 2019 yı­lın­da 7680 kişi olmak üzere top­lam­da 11764 kişi 1026 saat si­mü­las­yon eği­ti­mi aldı.

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °