İlimizde Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tören Düzenlendi

İlimizde Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tören Düzenlendi

Her yıl ül­ke­miz­de 4-10 Ekim ta­rih­le­ri ara­sın­da kut­la­nan Ama­tör Spor Haf­ta­sı et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü ile Ama­tör Spor Fe­de­ras­yo­nu (ASKF) Rize Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan tören dü­zen­len­di.

Et­kin­lik­ler ASKF Rize Baş­ka­nı Ali Çelik ta­ra­fın­dan Ata­türk Anı­tı­na çe­lenk ko­nul­ma­sıy­la baş­la­dı. Ama­tör Spor Ku­lüp­le­ri yö­ne­ti­ci­le­ri ve spor­cu­la­rın ka­tıl­dı­ğı tö­ren­de çe­şit­li spor gös­te­ri­le­ri ya­pıl­dı.
Tö­ren­de bir ko­nuş­ma yapan ASKF Rize Baş­ka­nı Ali Çelik, Ama­tör Spor Haf­ta­sı et­kin­lik­le­ri çer­çe­ve­sin­de in­san­la­rın spora ka­zan­dı­rıl­ma­sı ve özel­lik­le ço­cuk­la­rın spora baş­la­ma­la­rı­nı sağ­la­ma­nın en önem­li he­def­le­ri ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, 'Genç­le­ri­mi­zin za­rar­lı alış­kan­lık­lar­dan uzak tu­tul­ma­sı­nı sağ­la­ya­cak en güzel araç olan spor­dur. Ama­cı­mız Rize'de spo­run hak et­ti­ği yeri al­ma­sı ve her ha­ne­de spor yapan kişi sa­yı­sı­nın ar­tır­mak­tır. Te­men­ni­miz her­ke­sin ama­tör bir spor dalı ile il­gi­len­me­si­dir" dedi.
Genç spor­cu­la­rın ger­çek­leş­tir­di­ği gös­te­ri­ler­le tören sona erer­ken, hafta bo­yun­ca il ge­ne­lin­de çe­şit­li spor et­kin­lik­le­ri dü­zen­le­ne­rek Ama­tör Spor Branş­la­rı ile il­gi­li far­kın­da­lık oluş­tu­ru­la­cak.


Haber Merkezi