'ÇAYKUR'da 2021-2022 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesiyle önemli kazanımlar elde ettik'

Güncel Haberler 11.10.2021 09:25:06 0

Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Bölge Başkanlığı Rize Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı,

'ÇAYKUR'da 2021-2022 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesiyle önemli kazanımlar elde ettik'

Bur­sa­lı, Rize'de bir res­to­ran­da dü­zen­le­di­ği basın top­lan­tı­sın­da, Öz Gıda-İş Sen­di­ka­sı ola­rak yet­ki­li ol­duk­la­rı ta­rih­ten iti­ba­ren ça­lı­şa­rak, mü­ca­de­le ede­rek 180 gün ça­lış­ma, ek pro­to­kol ile saat üc­ret­le­rin­de daha önce artış sağ­la­dık­la­rı­nı be­lirt­ti.

Öz Gıda-İş Sen­di­ka­sı, Kamu İşve­ren­le­ri Sen­di­ka­sı, Türk Ağır Sa­na­yi ve Hiz­met Sek­tö­rü Kamu İşve­ren­le­ri Sen­di­ka­sı ve ÇAY­KUR ile bir araya ge­le­rek toplu iş söz­leş­me­si­ni imza al­tı­na al­dık­la­rı­nı ifade eden Bur­sa­lı, söz­leş­me­nin ça­lı­şan­la­ra ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­le­di.
Bur­sa­lı, ya­pı­lan gö­rüş­me­ler­de önem­li ka­za­nım­lar elde edil­di­ği­nin al­tı­nı çi­ze­rek, söz­le­ri­ni şöyle sür­dür­dü:
'Taban üc­re­ti­ne sey­ya­nen gelen zam­dan do­la­yı kay­bo­lan kıdem fark­la­rı­mı­zın skala cet­ve­lin­de 2015 ve son­ra­sı bir­le­şen saat üc­ret­le­ri­ne önem­li bir ka­za­nım elde ettik. Söz­leş­me gö­rüş­me­le­ri­nin uza­ma­sın­dan do­la­yı işçi ar­ka­daş­la­rı­mı­zın şi­ka­yet­le­ri ve eleş­ti­ri­le­ri­ne göğüs ge­re­rek so­rum­lu­luk aldık. Almış ol­du­ğu­muz so­rum­lu­lu­ğun kar­şı­lı­ğın­da hem kıdem hem vasıf üc­ret­le­ri­ne, yak­la­şık 7 bin işçi ar­ka­da­şı­mı­zı il­gi­len­di­ren ek ka­za­nım­lar elde ettik.'
Ka­za­nım­la­rın yeni giren iş­çi­le­ri de kap­sa­dı­ğı­na dik­kat çeken Bur­sa­lı, '2021 gi­riş­li 660 işçi ar­ka­da­şı­mı­za söz­leş­me baş­lan­gıç ta­ri­hin­de işte ol­ma­dık­la­rı için bu­gü­ne kadar hiç­bir söz­leş­me­de alın­ma­mış sey­ya­nen ve ilk 6 ayın zam­la­rı taban üc­re­tin 4100 lira üs­tün­de vasıf fark­la­rı­nı da ek­le­ye­rek, bir ön­ce­ki söz­leş­me­de 4. sı­nı­fa yük­selt­ti­ği­miz tas­nif ça­lı­şan­la­rı­mı­za, bu söz­leş­me­de de fırın da­ire­sin­de ça­lı­şan­la­rı­mı­zı ek­le­ye­rek ka­za­nım elde ettik.' diye ko­nuş­tu.
Bur­sa­lı, sal­gın ve doğal afet­ler­den do­la­yı ülke şart­la­rı göz önüne alın­dı­ğın­da elde edi­len bu ka­za­nım­la­rın önem­li ol­du­ğu­nu söz­le­ri­ne ek­le­di.

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °