2019 BARIŞ PINARI HAREKÂTI

Yazarlarımız 12.10.2021 09:12:55 0
2019 BARIŞ PINARI HAREKÂTI

Su­ri­ye'nin ku­ze­yin­de­ki terör ör­gü­tü YPG/PKK'ya baş­la­tı­lan Barış Pı­na­rı Ha­re­ka­tı'nın üze­rin­den iki yıl geçti. Şu ana kadar 673 te­rö­rist et­ki­siz hale ge­ti­ril­di. 1200 km2 top­rak alın­dı.
ABD'ye göre; Rus'a çok meyil ettik ve S-400 aldık. Terör ör­gü­tü YPG/PYD'yi ezdik. Doğu Ak­de­niz'de pet­rol arı­yo­ruz. İran'a ye­te­rin­ce sert yap­ma­dık. Kudüs'e karşı çık­tık. Katar'a yar­dım ettik. So­ma­li'de üs kur­duk. Sudan'a yol­daş olduk. Bir de Çin Yeni İpek Yolu'na da ortak olma me­se­le­si var. Su­udi­le­ri sı­kış­tır­dık. En önem­li­si de İsrail'e karşı çı­kı­yo­ruz. Ko­ba­ni'de tüt­sü­le­dik, zıp­lat­tık biraz. O kadar yar­dım et­tik­le­ri, TIR'larla mal­ze­me ver­dik­le­ri ör­gü­tün fos ol­du­ğu­nu gös­ter­dik. Rus as­ker­le­ri üs­le­rin­de poz ve­ri­yor.
Me­zo­po­tam­ya'da Rus'a tes­lim­ler ya­pa­rak çe­kil­di. ABD, şimdi, YPG/PKK'yı ne­re­ye sığ­dı­ra­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yor. Tür­ki­ye ile sa­vaş­mak is­te­me­di ve Terör ör­gü­tü­nün ken­di­si­ni al­dat­tı­ğı­nı, kul­lan­dı­ğı­nı da­ha­sı DEAŞ ile teh­dit et­ti­ği­ni gördü. PKK, hayal kı­rık­lı­ğı­na uğ­rat­tı. PKK'nın bo­ya­sı­nı dö­ke­rek ABD'ye onu gör­me­si­ni sağ­la­dık. İran'ın her zaman PKK'yı yön­len­dir­me gücü ve et­ki­si var. Bu ini­si­ya­ti­fi­ni Tür­ki­ye'ye, ABD'ye ve Rusya'ya karşı kul­la­na­bi­lir.
Krem­lin'de en güçlü lobi, İsrail'in nasıl bir mis­yon üret­ti­ği­nin far­kın­da. İsrail Su­ri­ye'de, Rus­la­rın kont­rol et­ti­ği hava sa­ha­sı­na girip İran ve Hiz­bul­lah'ı vu­ra­bi­li­yor. İsrail ile Rusya ara­sın­da adı kon­ma­yan bir iş­bir­li­ği var. Bu Fırat'ın do­ğu­sun­da ken­di­si­ni his­set­ti­ri­yor. Böl­ge­de­ki gizli ak­tö­rün İsrail ol­du­ğu­nu gör­mek ge­re­kir.
Meh­met­çi­ğin ise eli te­tik­te. Tür­ki­ye sa­ha­da ve ke­sin­lik­le çok güçlü. Her­kes bunu gö­rü­yor; bi­li­yor ve zih­ni­miz­de baskı yap­ma­ya ça­lı­şı­yor­lar. İnsan­la­rı hay­re­te dü­şü­recek tü­nel­ler de­şif­re edi­li­yor. 60 fark­lı yönde 200 ki­lo­met­re­lik tü­nel­ler bu­lun­du.
Kay­nak: Ab­dul­lah Ağar


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °