Rektör Karaman Hukuk ve İlahiyat Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

Güncel Haberler 15.10.2021 09:56:55 0
Rektör Karaman Hukuk ve İlahiyat Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) Hukuk Fa­kül­te­si ve İla­hi­yat Fa­kül­te­si'ne yeni kayıt olan öğ­ren­ci­ler için or­yan­tas­yon prog­ra­mı dü­zen­len­di.

Hukuk Fa­kül­te­si Kon­fe­rans Sa­lo­nu'nda Hukuk Fa­kül­te­si öğ­ren­ci­le­ri, İla­hi­yat Fa­kül­te­si Kon­fe­rans Sa­lo­nu'nda İla­hi­yat Fa­kül­te­si öğ­ren­ci­le­ri için dü­zen­le­nen prog­ram­lar­da, RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man bir ko­nuş­ma ger­çek­leş­tir­di.
Rek­tör Ka­ra­man ko­nuş­ma­sı­na, 2021-2022 Aka­de­mik Yı­lı­nın başta RTEÜ olmak üzere Yük­se­köğ­re­tim ca­mi­ası için ha­yır­lı ol­ma­sı­nı, sağ­lık, huzur ve ba­şa­rı­lar­la dolu bir aka­de­mik yıl ge­çi­ril­me­si­ni te­men­ni ede­rek baş­la­dı.
Bu yılın COVİD-19 sal­gı­nı göl­ge­sin­de ge­çi­re­ce­ği­miz son eği­tim öğ­re­tim dö­ne­mi ol­ma­sı­nı di­le­yen Rek­tör Ka­ra­man, "Ön­ce­lik­le siz­le­ri ve siz­le­ri ye­tiş­ti­ren öğ­ret­men ve aile­le­ri­ni­zi, Yük­se­köğ­re­tim Ku­rum­la­rı Sı­na­vı'nda gös­ter­miş ol­du­ğu­nuz ba­şa­rı do­la­yı­sıy­la teb­rik edi­yo­rum.
Ay­rı­ca siz­le­ri ha­ya­tı­nı­zı şe­kil­len­di­recek olan üni­ver­si­te eği­ti­mi­ni almak için yeşil ile ma­vi­nin ana­va­ta­nı, çayın baş­ken­ti Rize'yi ve Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın is­mi­ni ta­şı­yan Üni­ver­si­te­mi­zi ter­cih et­ti­ği­niz için de kut­lu­yo­rum.
Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si aile­si­ne hoş gel­di­niz." dedi.
Rek­tör Ka­ra­man, RTEÜ'nün fi­zi­ki alt yapı ve ku­rum­sal­laş­ma­sı­nı ta­mam­la­mış, güçlü aka­de­mik kad­ro­ya sahip bir üni­ver­si­te ol­du­ğu­nu ifade ede­rek, "RTEÜ, aka­de­mik per­for­mans ve ba­şa­rı açı­sın­dan dün­ya­nın en iyi ilk 1500 üni­ver­si­te­sin­den bi­ri­si­dir. Yine, aka­de­mik per­for­mans ve ba­şa­rı açı­sın­dan ül­ke­miz­de 2000 yı­lın­dan sonra ku­rul­muş olan 128 üni­ver­si­te ara­sın­da en iyi 12. üni­ver­si­te ol­mak­ta­dır." diye ko­nuş­tu.
Öğ­ren­ci­le­rin en iyi şe­kil­de ye­tiş­me­si için Üni­ver­si­te­mi­zin tüm per­so­ne­li­nin el­le­rin­den gelen bütün gay­re­ti ve ça­ba­yı gös­te­re­cek­le­ri­ni dile ge­ti­ren Rek­tör Ka­ra­man, "Ama bu nok­ta­da­ki esas gay­re­ti siz­ler gös­ter­me­li­si­niz.
Siz­le­rin bu­ra­da ge­çi­re­ce­ği­niz yıl­la­rı dolu dolu ge­çir­me­ni­zi, çok ça­lış­ma­nı­zı, ken­di­ni­zi daha iyi ye­tiş­tir­mek için bir an bile olsa ho­ca­la­rı­nı­zı boş bı­rak­ma­ma­nı­zı arzu edi­yo­rum." dedi.
Rek­tör Ka­ra­man ay­rı­ca, co­vid-19 sal­gı­nı­nın eği­tim öğ­re­ti­mi tek­rar sek­te­ye uğ­rat­ma­ma­sı için öğ­ren­ci­le­rin maske, me­sa­fe, te­miz­lik ku­ral­la­rı­na har­fi­yen uy­ma­la­rı­nın ve Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı bilim ku­ru­lu­nun tav­si­ye­le­ri doğ­rul­tu­sun­da aşı­la­rı­nı ol­ma­la­rı­nın önem arz et­ti­ği­ni vur­gu­la­ya­rak ko­nuş­ma­sı­nı ta­mam­la­dı.
Öğ­ren­ci­ler­le bir süre soh­bet eden Rek­tör Ka­ra­man, ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan öğ­ren­ci­ler­den gelen so­ru­la­rı ya­nıt­la­dı.
Eği­tim sü­re­sin­ce uyum ve or­yan­tas­yon sü­re­ci­ne iliş­kin genel de­ğer­len­dir­me­le­rin ya­pıl­dı­ğı prog­ram­lar­da, öğ­ren­ci­le­rin kar­şı­la­şa­bi­le­cek­le­ri so­run­lar ve çözüm yol­la­rı hak­kın­da bil­gi­len­dir­me­ler­de bu­lu­nul­du.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °