Hamsinin kilosu 5 TL'den satışa sunulunca izdiham yaşandı

Güncel Haberler 18.10.2021 09:53:36 0
Hamsinin kilosu 5 TL

Ham­si­nin ki­lo­su 5 TL'den sa­tı­şa su­nu­lun­ca va­tan­daş­lar tez­gah­la­ra akın etti. Ucuz hamsi be­le­di­ye ho­par­lör­le­rin­de anons edil­di va­tan­daş­lar tez­ga­ha akın etti.

Art­vin'de bir ba­lık­çı ki­lo­su 20-25 TL ara­sın­da sa­tı­lan ham­si­nin fi­ya­tı­nı 5 TL'ye in­di­rin­ce va­tan­daş­lar balık ha­li­ne akın etti. Tez­gah­lar­da uzun kuy­ruk­lar oluş­tu, 50 ton hamsi kısa sü­re­de sa­tıl­dı.

Art­vin'in Hopa il­çe­sin­de ba­lık­çı­lık yapan Ser­kan Aksoy, her eve balık gir­sin dü­şün­ce­siy­le kam­pan­ya baş­la­ta­rak ham­si­nin ki­log­ra­mı­nı 5 li­ra­dan sa­tı­şa sundu. Gün boyu be­le­di­ye ho­par­lö­rün­den ya­pı­lan anons­lar­la tüm il­çe­ye du­yu­ru­lan kam­pan­ya yoğun ilgi gördü. Bazı va­tan­daş­lar kilo işi alır­ken ba­zı­la­rı ise ka­sa­lar­la ala­rak ev­le­ri­ne gö­tür­dü. İlçe­de­ki Kars Cad­de­si üze­rin­de­ki ba­lık­çı dük­ka­nın­da ger­çek­leş­ti­ri­len hamsi kam­pan­ya­sı ara ara uzun kuy­ruk­la­rın oluş­ma­sı­na neden oldu. Her yıl ucuz hamsi kam­pan­ya­sı yapan Ser­kan Aksoy, "Kam­pan­ya­da­ki ama­cı­mız, hamsi gir­me­yen evin kal­ma­ma­sı.

Ham­si­nin ki­lo­su­nun 50 li­ra­ya kadar çık­tı­ğı gün­ler oldu. Biz hamsi gir­me­yen sofra kal­ma­sın is­te­dik. Biz de bu gaye ile 4 se­ne­dir kam­pan­ya­mı­zı sür­dü­rü­yo­ruz" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. Anon­su duya­rak ucuz hamsi al­ma­ya gelen Yaşar Şim­şek ise " 1 kilo hamsi 5 lira, bir kasa aldım 90 lira öde­dim. Emeği ge­çen­le­re te­şek­kür edi­yo­rum" dedi.


Ha­ber-Fo­to: Adem Gün­gör


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °