ÇOCUKLARI GENÇLERİ ZARARLI YAYINLARDAN KORUYALIM

Yazarlarımız 19.10.2021 09:08:39 0
ÇOCUKLARI GENÇLERİ ZARARLI YAYINLARDAN KORUYALIM

Ço­cuk­la­rı­mı­zı ve Genç­le­ri­mi­zi şid­de­te, maf­ya­ya, fuhşa, ah­lak­sız­lı­ğa, inanç­sız­lı­ğa ki­şi­lik­siz­li­ğe iç­ki­ye yön­len­di­ren medya da en büyük teh­li­ke­ler­den bi­ri­dir. Her türlü ah­lak­sız­lı­ğı nor­mal gibi ya­yın­la­yan medya genç­le­ri gü­na­ha ve sap­kın­lı­ğa it­mek­te­dir. Genç­le­ri­miz za­rar­lı ya­yın­lar­dan uzak tu­tul­ma­lı, fay­da­lı ya­yın­la­ra ya da çe­şit­li spor­tif et­kin­lik­le­re ka­tıl­ma­la­rı sağ­lan­ma­lı­dır.
Özel­lik­le te­le­viz­yon genç­ler için bir­çok za­rar­lar içer­mek­te­dir. Gü­nü­müz­de in­ter­ne­ti de he­sa­ba ka­tar­sak, doğru kul­la­nıl­ma­dı­ğı tak­dir­de teh­li­ke­si önem­li bo­yut­la­ra ulaş­mak­ta­dır. Mut­la­ka genç­le­ri­mi­zi in­ter­net ve te­le­viz­yon kar­şı­sın­da ba­şı­boş bı­rak­ma­ma­lı­yız.
Dün­ya­nın en büyük video ba­rın­dır­ma şir­ke­ti olan You-Tu­be'un CEO'su Susan Woj-cic­ki ka­tıl­dı­ğı te­le­viz­yon prog­ra­mın­da; Ço­cuk­la­rı­nın You-Tu­be iz­le­me­si­ni ya­sak­la­dı­ğı­nı açık­la­dı. 2014'ten beri Yo­utu­be CEO'luğu gö­re­vi­ni yü­rü­ten Woj­cic­ki, Go­og­le'dan sonra dün­ya­nın en çok tık­la­nan si­te­si­nin küçük ço­cuk­la­rı­nın You-Tu­be iz­le­me­si­ne izin ver­me­di­ği­ni be­lirt­ti.
Yo­uTu­be CEO'su Woj­cic­ki'nin iti­raf ni­te­li­ğin­de­ki açık­la­ma­la­rı akıl­la­ra Netf­lix'te ya­yın­la­nan skan­dal ko­nu­la­rı ge­tir­di.
Özel­lik­le Tür­ki­ye aley­hin­de yap­tık­la­rı ya­yın­lar­la ve eş­cin­sel­li­ğin övül­dü­ğü dizi ve film­ler­le tepki çeken Netf­lix millî ve ma­ne­vî de­ğer­le­ri­mi­zi ayak­lar al­tı­na alı­yor. Ulus­la­ra­ra­sı dizi ve film iz­le­me plat­for­mu Netf­lix bün­ye-sin­de eş­cin­sel­lik te­ma­lı ya­yın­lar öy­le­si­ne çir­kin ve ileri bo­yut­ta ki, açık­ça sap­kın iliş­ki­ler ek­ra­na ge­ti­ri­lir­ken, ço­cuk­lar bile buna alet edi­li­yor.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °