Tarih: 22.10.2021 09:10

ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ALİM'DEN ÇAYELİ ZİRAAT ODASINA ZİYARET

Facebook Twitter Linked-in

ÇAK­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim, Sivil Top­lum Ku­ru­luş­la­rı kap­sa­mın­da Çay Üre­ti­ci­le­ri­nin so­run­la­rı­nı, bu so­run­la­rı ye­rin­de in­ce­le­yip ge­rek­li çö­züm­le­ri ye­rin­de tes­pit et­me­de öncü ku­ru­luş­lar­dan il­çe­miz Ça­ye­li Zi­ra­at Odası Baş­ka­nı Ali Kü­çü­kis­la­moğ­lu­nu ma­ka­mın­da zi­ya­ret ede­rek fikir alış­ve­ri­şin­de bu­lun­du.

Genel Müdür Alim, ÇAY­KUR'un bu yıl tüm za­man­la­rın or­ta­la­ma­sı­nın üre­rin­de yaş çay alımı ger­çek­leş­tir­di­ği­ni be­lir­te­rek rekor alım ger­çek­leş­ti­ril­di­ği­ni söy­le­di.

Alim, kam­pan­ya­nın baş­la­ma­sın­dan bu güne kadar 853 bin 584­ton yaş çay alımı ger­çek­leş­tir­dik­le­ri­ni be­lir­tir­ken üre­ti­ci­le­ri­mi­zin çay tar­la­la­rın­da­ki çay­la­rı­nın ta­ma­mı­nın alın­ma­sı­na kadar alım­la­rın devam ede­ce­ği­ni vur­gu­la­dı.
Genel Müdür Alim, yaş çay se­zo­nu baş­la­ma­sın­dan bu günü değin çay müs­tah­sil­le­ri­mi­zin ufak tefek ak­sak­lık­lar dı­şın­da her­han­gi bir mağ­du­ri­yet ya­şa­ma­ma­la­rı­na azami özeni gös­ter­dik­le­ri­ni ifade eder­ken, ÇAY­KUR ola­rak daima üre­ti­ci­mi­zin ya­nın­da dur­duk dur­ma­ya da devam ede­ce­ğiz dedi. Genel Müdür Alim, ay­rı­ca yaş bah­çe­le­ri­nin genç­leş­me­si ve daha ka­li­te­li ürün elde edi­le­bil­me­si açı­sın­da­n­10/1 olan bu­da­ma­yı önü­müz­de­ki yıl 7/1 ola­rak uy­gu­la­na­ca­ğı­nı söy­le­di.
Zi­ra­at Odası Baş­ka­nı Ali Kü­çü­kis­la­moğ­lu, Zi­ra­at Oda­la­rı­nı zi­ya­ret­le­rin­den do­la­yı ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim ve be­ra­be­rin­de­ki­le­re te­şek­kür­le­ri­ni bil­di­rir­ken, 10 bin­ler­ce aile­nin temel geçim kay­na­ğı ça­yı­mı­zın üre­ti­ci­le­ri bizim gü­cü­müz ve gü­ven­ce­miz­dir. Üre­ti­ci­mi­zin ya­şa­ya­bi­le­ce­ği en ufak bir olum­suz­lu­ğun biz­le­ri de­rin­den üze­ce­ği­ni ifade eder­ken, bu durum be­ra­be­rin­de yöre in­sa­nı­nın böl­ge­miz­den de ana­kent­le­re veya başka yö­re­le­re ge­çi­mi­ni sağ­la­ya­bil­me­si açı­sın­dan akın et­me­si­ne yani göçün art­ma­sı­na yol aça­ca­ğı­na dik­kat çekti. Ça­yı­mı­za başta hü­kü­met olmak üzere ÇAY­KUR, özel sek­tör, Sivil top­lum Ku­ru­luş­la­rı ve tüm bölge in­sa­nı­nın sahip çık­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di.


Ha­ber-Fo­to: Halil İbra­him SAKLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —