RTEÜ'de XIII. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu Gerçekleştirildi

Güncel Haberler 23.10.2021 09:45:05 0
RTEÜ

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) ta­ra­fın­dan, İstik­lal Marşı'nın ka­bu­lü­nün 100. Yılı ve Yunus Emre'nin ve­fa­tı­nın 700. Yılı mü­na­se­be­tiy­le 14-16 Ekim 2021 ta­rih­le­rin­de XIII. Ulus­la­ra­ra­sı Dünya Dili Türk­çe Sem­poz­yu­mu RTEÜ Kong­re ve Kül­tür Mer­ke­zi Kon­fe­rans Sa­lo­nu'nda ger­çek­leş­ti­ril­di.

Her bir otu­ru­mun aynı anda beş fark­lı sa­lon­da ger­çek­leş­ti­ril­di­ği sem­poz­yum­da, İstik­lal Marşı ve Meh­met Akif Ersoy, Yunus Emre, Ağız Araş­tır­ma­la­rı, Ba­sın-Ya­yın ve Türk­çe, Çağ­daş Türk Leh­çe­le­ri, Dil İliş­ki­le­ri Bağ­la­mın­da Türk Dili, Dil Öğ­re­ti­mi, Dil Po­li­ti­ka­la­rı, Dil Bi­li­mi, Dil ve Ede­bi­yat İliş­ki­si, Dip­lo­ma­si Dili Ola­rak Türk­çe, Dünya Dil­le­ri İçinde Türk Dili, Dün­ya­da Tür­ko­lo­ji Mer­kez­le­ri ve Ça­lış­ma­la­rı, Hacı Bek­taş-ı Veli, Hukuk Dili Ola­rak Türk­çe, İki Dil­li­lik, İşaret Dili ve Türk­çe, Köken Bil­gi­si Araş­tır­ma­la­rı, Ku­tad­gu Bilig ve İlk İslami Me­tin­ler, Kül­tü­rel Dip­lo­ma­si ve Türk­çe, Kül­tü­rel Miras Ak­ta­rı­mı ve Türk­çe, Müzik ve Türk­çe, Söz­süz İle­ti­şim, Ta­ri­hî Türk Leh­çe­le­ri, Türk Dili Araş­tır­ma­la­rın­da Yön­tem, Türk Dili Ta­ri­hi, Türk Dili ve Ede­bi­ya­tı Öğ­re­ti­mi, Türk Di­li­nin Söz Var­lı­ğı, Türk Di­li­nin Ta­ri­hî ve Çağ­daş Gra­me­ri, Türk Yazı Sis­tem­le­ri, Türk­çe­nin Öğ­re­ti­mi, Tür­ki­ye Türk­çe­si, Ya­ban­cı Dil Ola­rak Türk­çe­nin Öğ­re­ti­mi ko­nu­la­rın­da top­lam 197 bil­di­ri su­nul­du.

Açı­lış ve ka­pa­nış otu­ru­mu ile bir­lik­te 12 otu­ru­mun ger­çek­leş­ti­ril­di­ği üç gün süren sem­poz­yum­da, Rusya, Al­man­ya, Uk­ray­na, Azer­bay­can, Ka­za­kis­tan, Öz­be­kis­tan, Kuzey Kıb­rıs Türk Cum­hu­ri­ye­ti, Irak, Ma­ca­ris­tan, Ta­ta­ris­tan ve ül­ke­miz­den ka­tı­lan 250 ka­tı­lım­cı ile top­lam 197 bil­di­ri su­nul­du.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °