Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası

Güncel Haberler 25.10.2021 11:56:49 0
Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası

Tür­ki­ye Zeka Vakfı'nın büyük ilgi gören et­kin­li­ği, "Tür­ki­ye Okul­lar Arası Zeka Oyun­la­rı Şam­pi­yo­na­sı"nın ka­yıt­la­rı açıl­dı.

Tür­ki­ye Zeka Vakfı ola­rak Millî Eği­tim Ba­kan­lı­ğı ve TÜBİTAK des­tek­le­ri ile 2019 yı­lın­da baş­lat­tı­ğı­mız "Tür­ki­ye Okul­lar Arası Zeka Oyun­la­rı Şam­pi­yo­na­sı"nın bu yıl üçün­cü­sü ger­çek­leş­ti­ri­li­yor.
Şam­pi­yo­na'da öğ­ren­ci­le­rin dü­şün­me, karar verme ve prob­lem çözme be­ce­ri­le­ri­ni ge­liş­tir­mek, on­la­ra yar­dım­laş­ma ve takım ça­lış­ma­sı alış­kan­lık­la­rı ka­zan­dır­mak ama­cıy­la zeka oyun­la­rı­nın yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı he­def­len­mek­te­dir.
Ka­yıt­lar 4 Ekim 2021'de Açıl­dı.
Pan­de­mi se­be­biy­le bu sene de çev­rim içi kur­gu­lan­mış olan "Tür­ki­ye Okul­lar Arası Zeka Oyun­la­rı Şam­pi­yo­na­sı"nın ka­yıt­la­rı sam­pi­yo­na.tzv.org.tr ad­re­sin­de 4 Ekim 2021'de açıl­dı.
Son baş­vu­ru ta­ri­hi ise 18 Şubat 2022!
İlko­kul, Or­ta­okul ve Lise Ka­te­go­ri­le­rin­de Ya­pı­lan Şam­pi­yo­na, Bu Sene de Her Öğ­ren­ci­nin Ka­tı­lı­mı­na Açık!
Tür­ki­ye ge­ne­lin­de fa­ali­yet gös­te­ren dev­let okul­la­rı ve özel okul­la­rın takım ola­rak ka­tı­la­bi­le­cek­le­ri akıl ve zeka oyun­la­rın­dan olu­şan şam­pi­yo­na "İlko­kul (3-4. sı­nıf­lar)", "Or­ta­okul (5-6-7-8.sı­nıf­lar) ve "Lise (Ha­zır­lık/9-10-11-12. sı­nıf­lar)" olmak üzere üç fark­lı ka­te­go­ri­de on sınıf üze­rin­den ya­pı­la­cak­tır.
Okul­lar tüm sı­nıf­lar­da ya da uygun gör­dük­le­ri sı­nıf­lar­da şam­pi­yo­na­ya ka­tı­la­bi­lecek. İl Fi­nal­le­ri Sı­na­vı'na Ka­tı­la­cak Öğ­ren­ci Sa­yı­sı için Bir Üst Sınır Yok. Şam­pi­yo­na "İl Fi­nal­le­ri Sı­na­vı", "Bölge Fi­nal­le­ri Sı­na­vı" ve "Tür­ki­ye Fi­nal­le­ri Sı­na­vı" olmak üzere 3 aşa­ma­dan olu­şu­yor. Bu sene de İl Fi­nal­le­ri Sı­na­vı'na, okul­lar­dan is­te­yen her öğ­ren­ci ka­tı­la­bi­lir. Ta­kı­ma gir­mek için bi­rey­sel ola­rak ya­rı­şa­cak öğ­ren­ci sa­yı­sı için bir üst sınır yok. Sı­nav­lar çev­rim içi ola­rak ger­çek­leş­ti­ri­lecek. İl Fi­nal­le­ri Sı­na­vı'nın ta­ri­hi 19 Şubat 2022, Cu­mar­te­si, Bölge Fi­nal­le­ri Sı­na­vı'nın ta­ri­hi 26 Mart 2022, Cu­mar­te­si; Tür­ki­ye Fi­nal­le­ri Sı­na­vı'nın ta­ri­hi ise 14 Mayıs 2022, Cu­mar­te­si ola­rak be­lir­len­di.
Kupa, Ma­dal­ya, Ba­şa­rı Bel­ge­si, Gri­Ce­viz Üye­li­ği… İşte Şam­pi­yo­na'nın Ödül­le­ri…
Okul­la­rın il­gi­li ka­te­go­ri­de (il­ko­kul/or­ta­okul/lise) sınıf bazın­da elde et­tik­le­ri ilk üç de­re­ce (önce bi­rin­ci­lik, sonra ikin­ci­lik, daha sonra üçün­cü­lük sa­yı­la­rı dik­ka­te alı­na­rak) sı­ra­la­nır ve ka­te­go­ri de­re­ce­le­ri be­lir­le­ne­cek­tir.
İlko­kul, or­ta­okul ve lise ka­te­go­ri­le­rin­de ilk üç de­re­ce­ye giren okul­la­ra kupa, ay­rı­ca TZV ve TÜBİTAK ya­yın­la­rın­dan kitap ola­rak se­çil­mek üzere biner TL. ödül hakkı ve­ri­le­cek­tir.
Her sı­nıf­ta ilk üç de­re­ce­ye giren okul­la­ra kupa, öğ­ren­ci­leri­ne ve öğ­ret­men­le­ri­ne ma­dal­ya ve­ri­lir.
Her sı­nıf­ta ilk üç de­re­ce­ye giren ta­kım­la­rın asıl ve yedek öğ­ren­ci­le­ri in­ter­net üze­rin­de ya­pı­lan Tür­ki­ye Zeka Vakfı "Dü­şün­ce Şen­li­ği"ne ka­tı­lım hakkı ka­za­na­cak­tır. Tür­ki­ye Fi­nal­le­ri Sı­na­vı'nda ya­rı­şan tüm öğ­ren­ci ve öğ­ret­men­le­re Gri­Ce­viz Bi­li­şel Be­ce­ri ve Zi­hin­sel Ge­li­şim Plat­for­mu için 1 yıl­lık aile üye­li­ği ödül ola­rak ve­ri­le­cek­tir. Ay­rı­ca; Tür­ki­ye Fi­nal­le­ri Sı­na­ vı'nda ya­rı­şan tüm okul­la­ra, öğ­ren­ci­le­ri­ne ve öğ­ret­men­le­ri­ne elekt­ro­nik "Tür­ki­ye Fi­nal­le­ri Ba­şa­rı Bel­ge­si",
Bölge Fi­nal­le­ri Sı­na­vı'nda ya­rı­şan tüm okul­la­ra, öğ­ren­ci­le­ri­ne ve öğ­ret­men­le­ri­ne elekt­ro­nik "Bölge Fi­nal­le­ri Ba­şa­rı Bel­ge­si", İl Fi­nal­le­ri Sı­na­vı'nda oku­lu­nun ilk %10'luk di­li­mi­ne giren öğ­ren­ci­le­re elekt­ro­nik "İl Fi­nal­le­ri Ba­şa­rı Bel­ge­si",
Şam­pi­yo­na'ya ka­tı­lan tüm öğ­ren­ci­le­re elekt­ro­nik "Ka­tı­lım Bel­ge­si" ve­ri­le­cek­tir.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °