Tarih: 27.10.2021 09:03

"ANADOLU BASININDA SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN BİRLİK BERABERLİKTEN YANAYIZ"

Facebook Twitter Linked-in

GENEL BAŞKAN YILMAZ KARACA,

"ANADOLU BASININDA SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN BİRLİK BERABERLİKTEN YANAYIZ"

Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu'nun An­tal­ya'nın Alan­ya il­çe­sin­de ger­çek­le­şen tek liste ile ya­pı­la­n­10. Ola­ğan Genel Ku­ru­lu'nda Yıl­maz Ka­ra­ca güven ta­ze­le­ye­rek ye­ni­den TGF Baş­ka­nı oldu.

Genel ku­rul­da Oy kul­lan­ma hakkı olan 183 de­le­ge­den 114 de­le­ge­nin oy kul­lan­dı­ğı genel ku­rul­da Yıl­maz Ka­ra­ca ve ekibi tek liste ile 3 yıl­lı­ğı­na ye­ni­den se­çi­le­rek güven ta­ze­le­di. Ri­ze­li 3 ga­ze­te­ci­de lis­te­de yer aldı. Ri­ze­li de­le­ge­ler­den Faik Ba­koğ­lu De­ne­tim Ku­ru­lu­na ve İsmet Kö­soğ­lu Onur Ku­ru­lu­na ye­ni­den se­çi­lir­ken Ko­ca­eli'nden ka­tı­lan İkiz­de­re­li Ga­ze­te­ci İbra­him Şahin'de İsmet Kö­soğ­lu ile bir­lik­te ikin­ci İkiz­de­re­li ola­rak Onur Ku­ru­lun­da yer aldı. Tür­ki­ye'deki en büyük basın mes­lek ör­gü­tü Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu'nun (TGF) Genel Ku­ru­lu An­tal­ya Alan­ya'da­22-24 Ekim 2021 ta­rih­le­rin­de ger­çek­leş­ti­ril­di. Genel Baş­kan Yıl­maz Ka­ra­ca'nın tek lis­tey­le ka­tıl­dı­ğı ve ye­ni­den baş­kan­lı­ğa se­çil­di­ği 10. Ola­ğan Genel Kurul'da mes­le­ki so­run­lar ele alın­dı. Genel Ku­rul­da ko­nu­şan Genel Baş­kan Yıl­maz Ka­ra­ca'' son dö­nem­de yerel ba­sı­nın bi­ti­ril­me­si­nin he­def­len­di­ği­ni ve yerel ga­ze­te sa­yı­sı­nın 1850'den 900'lere in­di­ği­ni be­lirt­ti. Yerel ga­ze­te ça­lı­şan­la­rı­nın büyük bö­lü­mü­nün as­ga­ri ücret bile ala­ma­dı­ğı bir or­ta­mın ya­ra­tıl­dı­ğı­nı be­lir­te­rek bu gi­di­şe dur demek için her türlü mü­ca­de­le­yi ver­dik­le­ri­ni be­lirt­ti. Ka­ra­ca 3 yıl­lık fa­ali­yet dö­ne­mi­ni an­la­tır­ken özel­lik­le son bir kaç ay için­de 45 ili gez­di­ği­ni ve bu ge­zi­ler­de ga­ze­te­ci mes­lek­taş­la­rıy­la gö­rü­şe­rek so­run­la­rı­nı din­le­di­ği­ni be­lirt­ti. Ka­ra­ca, so­run­la­rın çö­zü­mü için her zaman bir­lik ve be­ra­ber­lik­ten yana ol­duk­la­rı­nı be­lir­tir­ken" TGF aile­si bi­ri­le­ri­nin bek­len­ti­le­ri­nin ak­si­ne her geçen gün bü­yü­mek­te. Güç bir­li­ği­miz sür­dü­ğü müd­det­çe aşa­ma­ya­ca­ğı­mız hiç­bir sorun yok" dedi. Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Sen­di­ka­sı Genel Baş­ka­nı Gök­han Dur­muş da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da ga­ze­te­ci­le­rin so­run­la­rı­nın çö­zü­mü­nün ör­güt­lü bir­lik­te­lik­ten geç­ti­ği­ni ve bunun ya­pıl­ma­ma­sı ha­lin­de çok daha zor gün­le­rin mes­le­ği bek­le­di­ği­ni söy­le­di. Genel Kurul'da ya­pı­lan tüzük de­ği­şik­li­ği oy çok­lu­ğuy­la kabul edil­di. Ya­pı­lan se­çim­ler­de Yıl­maz Ka­ra­ca ye­ni­den Genel Baş­kan se­çi­lir­ken Yö­ne­tim Ku­ru­lu- Cafer Esen­de­mir, Bay­ram Ekici, Semra Şener, Sezai Matur, Cemal İnce­soy­lu­er , Rüs­tem Kaya Tepe, Derya Ak­bı­yık, Le­vent Altun, İbra­him Ak­ka­ya, Necmi Işık­sal, Meh­met Mü­ca­hit Cey­lan , Sü­ley­man Ak­bu­lut, Rasih Reşat , İlker Ülker , Meh­met Aydın ve Er­ci­han Çak­mak'tan oluş­tu. De­ne­tim Ku­ru­lu-Faik Ba­koğ­lu, Hik­met Ku­ra­da, Hakan Se­ze­rer, Erol Tay­han, Bü­lent Öz­ya­zı­cı, Bahar Er­do­ğan, Ebru Kü­çü­kay­dın se­çil­di.
Onur Ku­ru­lu-Ahmet Ab­dul­la­hoğ­lu, Okan Ça­lış­kan, Erkin Sa­rı­oğ­lu, Kemal Soylu, İsmet Kö­soğ­lu, İbra­him Şahin ve Şafak Erel'den oluş­tu.
Yük­sek İsti­şa­re Ku­ru­lu Üye­lik­le­ri­ne­de
Er­do­ğan Kahya, Tur­gay De­mir­taş, İsmail Aydın, Kemal Ka­pak­lı, Şahin Özer, Ser­met Çu­ha­dar, Arif Aslan, Bir­kan De­mir­ci, Oğuz­han Bay­rak, Avni Ge­len­dost, Ali Cem Çok, Meh­met Murat Uygun, Özgür Özen, Ab­dül­ka­dir Sa­bun­cu­oğ­lu, Ahmet Oğuz, Kemal Önder De­mir­kol­lu, Tar­kan Kavas, Meh­met Işık, Orhan Akyüz,Musa Öz­de­mir, Mer­yem Demir, Sedat Balta se­çil­di. TGF'de görev da­ğı­lı­mı ya­pıl­dı
TGF, 10. Ola­ğan Genel Ku­ru­lu'nun ar­dın­dan görev da­ğı­lı­mı ya­pıl­dı
Genel Ku­ru­lu'nun ar­dın­dan Yö­ne­tim Ku­ru­lu­na se­çi­len isim­ler ara­sın­da görev da­ğı­lı­mı­nı da ya­pıl­dı. Genel Baş­kan Yıl­maz Ka­ra­ca'nın güven ta­ze­le­di­ği genel ku­rul­da Baş­kan Ve­ki­li Cafer Esen­de­mir (Adana) oldu. 14 ki­şi­lik yö­ne­tim ku­ru­lu­nun 16'ya yük­sel­til­di­ği genel ku­rul­da 6 isim baş­kan yar­dım­cı­lı­ğı gö­re­vi­ne ge­ti­ril­di. Yö­ne­tim Ku­ru­lu­na giren isim­ler­den Cemal İnce­soy­lu­er (Tokat), Rüs­tem Kaya Tepe (Mer­sin), Le­vent Altun (Ko­ca­eli), Necmi Işık­sal (Te­kir­dağ), Meh­met Mü­ca­hit Cey­lan (Di­yar­ba­kır) ve Meh­met Aydın (Ma­lat­ya) Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı oldu. Bay­ram Ekici (Nev­şe­hir) Genel Sek­re­ter gö­re­vi­ni sür­dü­rür­ken, Er­ci­han Çak­mak (Kı­rık­ka­le) ve Semra Şener (Aydın) Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­sı oldu. Mali Sek­re­ter gö­re­vi­ne Derya Ak­bı­yık (Zon­gul­dak) ge­ti­ril­di. İlker Ülker (Ça­nak­ka­le), Sezai Matur (Sa­kar­ya), İbra­him Ak­ka­ya (An­tal­ya), Sü­ley­man Ak­bu­lut (Muğla) ve Reşat Akar (KKTC) Yö­ne­tim Ku­ru­lu üyesi oldu. Görev da­ğı­lı­mı son­ra­sı açık­la­ma yapan TGF Genel Baş­ka­nı Yıl­maz Ka­ra­ca, 'önü­müz­de­ki dö­nem­de Ana­do­lu ba­sı­nı­nın so­run­la­rı­nın çö­zü­mü için mü­ca­de­le­ye devam ede­ce­ğiz. TGF her geçen gün güç­len­me­ye ve bü­yü­me­ye devam edi­yor. Yeni dö­nem­de daha ka­rar­lı ve güçlü bir şe­kil­de med­ya­nın so­run­la­rı­nın çö­zü­mü için ça­lı­şa­ca­ğız. 10'uncu Ola­ğan Genel ku­ru­lu­mu­zun tüm ül­ke­mi­ze ve mes­le­ği­mi­ze ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum" dedi. Alan­ya il­çe­si­nin Ko­nak­lı mev­ki­in­de­ki Hedef Re­sort Hotel'de dü­zen­le­nen 10.Genel Ku­rul­da Divan Baş­kan­lı­ğı'nı Er­do­ğan Kahya yaptı. Saygı du­ru­şu ve İstik­lal Marşı okun­ma­sıy­la baş­la­yan TGF'nin Ola­ğan Genel Ku­ru­lu'na Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Sen­di­ka­sı (TGS) Genel Baş­ka­nı Gök­han Dur­muş, Büyük Bir­lik Par­ti­si (BBP) Mer­kez Karar Yö­ne­tim Ku­ru­lu (MKYK) Üyesi Ala­at­tin Çakır, Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si (MHP) Tokat İl Baş­ka­nı Mus­ta­fa İpek, Mem­le­ket Par­ti­si An­tal­ya İl Baş­ka­nı Hü­se­yin Ba­ra­ner mi­sa­fir ola­rak ka­tıl­dı. Genel ku­ru­la An­tal­ya'daki Bü­rok­rat ve si­ya­si­le­rin ka­tıl­ma­ma­sı dik­kat çekti.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —