TGF'DE KARACA YENİDEN BAŞKAN

Güncel Haberler 30.10.2021 15:52:15 0
TGF

Tür­ki­ye'nin en büyük basın mes­lek ör­gü­tü Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu'nun (TGF) Genel Ku­ru­lu An­tal­ya Alan­ya'da ger­çek­leş­ti­ril­di. Genel Baş­kan Yıl­maz Ka­ra­ca'nın tek lis­tey­le ka­tıl­dı­ğı ve ye­ni­den baş­kan­lı­ğa se­çil­di­ği 10. Ola­ğan Genel Kurul'da mes­le­ki so­run­lar ele alın­dı.

An­tal­ya'nın Alan­ya il­çe­sin­de­ki Hedef Re­sort Hotel'de dü­zen­le­nen ve Divan Baş­kan­lı­ğı'nı Er­do­ğan Kahya'nın yap­tı­ğı TGF'nin Ola­ğan Genel Ku­ru­lu'na Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Sen­di­ka­sı (TGS) Genel Baş­ka­nı Gök­han Dur­muş, Büyük Bir­lik Par­ti­si (BBP) Mer­kez Karar Yö­ne­tim Ku­ru­lu (MKYK) Üyesi Ala­at­tin Çakır, Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si (MHP) Tokat İl Baş­ka­nı Mus­ta­fa İpek, Mem­le­ket Par­ti­si An­tal­ya İl Baş­ka­nı Hü­se­yin Ba­ra­ner de mi­sa­fir ola­rak ka­tıl­dı. Genel Ku­rul­da ko­nu­şan Genel Baş­kan Yıl­maz Ka­ra­ca son dö­nem­de yerel ba­sı­nın bi­ti­ril­me­si­nin he­def­len­di­ği­ni ve yerel ga­ze­te sa­yı­sı­nın 1850'den 900'lere in­di­ği­ni be­lirt­ti. Yerel ga­ze­te ça­lı­şan­la­rı­nın büyük bö­lü­mü­nün as­ga­ri ücret bile ala­ma­dı­ğı bir or­ta­mın ya­ra­tıl­dı­ğı­nı be­lir­te­rek bu gi­di­şe dur demek için her türlü mü­ca­de­le­yi ver­dik­le­ri­ni be­lirt­ti. Ka­ra­ca 3 yıl­lık fa­ali­yet dö­ne­mi­ni an­la­tır­ken özel­lik­le son bir kaç ay için­de 45 ili gez­di­ği­ni ve bu ge­zi­ler­de ga­ze­te­ci mes­lek­taş­la­rıy­la gö­rü­şe­rek so­run­la­rı­nı din­le­di­ği­ni be­lirt­ti. Ka­ra­ca, so­run­la­rın çö­zü­mü için her zaman bir­lik ve be­ra­ber­lik­ten yana ol­duk­la­rı­nı be­lir­tir­ken" TGF aile­si bi­ri­le­ri­nin bek­len­ti­le­ri­nin ak­si­ne her geçen gün bü­yü­mek­te.
Güç bir­li­ği­miz sür­dü­ğü müd­det­çe aşa­ma­ya­ca­ğı­mız hiç­bir sorun yok" dedi. Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Sen­di­ka­sı Genel Baş­ka­nı Gök­han Dur­muş da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da ga­ze­te­ci­le­rin so­run­la­rı­nın çö­zü­mü­nün ör­güt­lü bir­lik­te­lik­ten geç­ti­ği­ni ve bunun ya­pıl­ma­ma­sı ha­lin­de çok daha zor gün­le­rin mes­le­ği bek­le­di­ği­ni söy­le­di. Genel Kurul'da ya­pı­lan tüzük de­ği­şik­li­ği oy çok­lu­ğuy­la kabul edil­di. Ya­pı­lan se­çim­ler­de Yıl­maz Ka­ra­ca ye­ni­den Genel Baş­kan se­çi­lir­ken Yö­ne­tim Ku­ru­lu lis­te­si şu isim­ler­den oluş­tu: Cafer Esen­de­mir(Adana), Bay­ram Ekici(Nev­şe­hir), Semra Şener( Aydın), Sezai Matur (Sa­kar­ya), Cemal İnce­soy­lu­er (Tokat), Rüs­tem Kaya Tepe(Mer­sin), Derya Ak­bı­yık (Zon­gul­dak), Le­vent Altun(Ko­ca­eli), İbra­him Ak­ka­ya(An­tal­ya), Necmi Işık­sal(Te­kir­dağ), Meh­met Mü­ca­hit Cey­lan (Di­yar­ba­kır), Sü­ley­man Ak­bu­lut(Muğla), Rasih Reşat (KKTC) , İlker Ülker (Ça­nak­ka­le), Meh­met Aydın(Ma­lat­ya) ve Er­ci­han Çak­mak(Kı­rık­ka­le).


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °