ARDEŞEN BELEDİYESİ FIRTINA MAHALLESİNE 20.6 MİLYONLUK YATIRIM YAPTI

Güncel Haberler 30.10.2021 15:56:45 0
ARDEŞEN BELEDİYESİ FIRTINA MAHALLESİNE 20.6 MİLYONLUK YATIRIM YAPTI

Rize'nin en büyük İlçe­le­rin­den olan Ar­de­şen'de, Be­le­di­ye Fır­tı­na Ma­hal­le­sin­de alt­ya­pı ve üst yapı ya­tı­rım­la­rı­na hız kes­me­den devam edi­yor.

Fen İşleri ile Su ve Ka­na­li­zas­yon İşleri Mü­dür­lü­ğü, Te­le­kom, Tedaş ve Do­ğal­gaz ekip­le­ri il­çe­nin en büyük ma­hal­le­si olan Fır­tı­na Ma­hal­le­sin­de 10 mil­yon TL Be­le­di­ye, 1.2 mil­yon TL Elekt­rik, 1 Mil­yon TL Te­le­kom ve 8.4 Mil­yon TL Do­ğal­gaz top­lam 20.6 mil­yon TL tu­ta­rın­da ki ya­tı­rı­mı ta­mam­lan­mak­ta­dır.
Ar­de­şen Be­le­di­ye­si mo­dern bir kent alt­ya­pı­sı inşa etmek ve va­tan­daş­la­rın yaşam ka­li­te­si­ni yük­selt­mek için ya­tı­rım­la­rı­nı sür­dü­rü­yor. Fen İşleri ile Su ve Ka­na­li­zas­yon İşleri Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan Fır­tı­na Ma­hal­le­sin­de ya­pı­lan alt­ya­pı ça­lış­ma­la­rı ta­mam­lan­dı,üst­ya­pı ça­lış­ma­la­rı ara­lık­sız devam edi­yor.
KA­LI­CI, İŞLEV­SEL VE MO­DERN BİR ALT­YA­PI VE ÜST­YA­PI İNŞA EDİLİYOR.
Hiz­met odak­lı be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı ile ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­ren Ar­de­şen Be­le­di­ye­si; hızlı ve çözüm odak­lı ola­rak ça­lı­şan ekip­le­ri ara­cı­lı­ğıy­la Ar­de­şen'de ka­lı­cı, iş­lev­sel ve mo­dern bir alt­ya­pı ve üst­ya­pı inşa edi­yor. Fır­tı­na Ma­hal­le­sin­de baş­la­nan alt­ya­pı ve üst­ya­pı ye­ni­le­me ve yapım ça­lış­ma­la­rı ile ma­hal­le do­ğal­ga­za ka­vu­şur­ken, elekt­rik hat­la­rı­nın ye­ral­tı­na alın­ma­sı ve Te­le­kom'un alt­ya­pı ya­tı­rım­la­rı ile eş­gü­düm­lü ola­rak cadde ve kal­dı­rım dü­zen­le­me, yağ­mur suyu, ka­na­li­zas­yon ve içme suyu hat­la­rı baş­tan sona ye­ni­den inşa edil­di. Artan nüfus ile bir­lik­te, ge­li­şen ken­tin ih­ti­yaç­la­rı­nı plan­lı bir şe­kil­de ye­ri­ne ge­ti­ren ekip­ler; bu ça­lış­may­la uzun ömür­lü bir ya­tı­rı­mı daha Ma­hal­le­ye ka­zan­dır­mış ola­cak.
Fır­tı­na Ma­hal­le­sin­de geç­ti­ği­miz yıl ya­pı­mı­na baş­la­nan bu ça­lış­ma­lar­la çok geniş bir alt­ya­pı ve üst­ya­pı ağı ku­ru­la­rak ma­hal­le adeta şan­ti­ye­ye döndü. Proje ile bir­lik­te Do­ğal­gaz, Elekt­rik, Te­le­kom, ya­tı­rım­la­rı ile bir­lik­te eş­gü­düm­lü ola­rak 11.500 metre içme suyu hattı, 2828 su abone bağ­lan­tı­sı, 23.550 metre do­ğal­gaz hattı, 1924 do­ğal­gaz abone bağ­lan­tı­sı, 7000 ton sıcak as­falt, 12000 met­re­ka­re beton yol ça­lış­ma­sı ta­mam­la­nır­ken, 18000 met­re­ka­re parke kal­dı­rım ve yol dü­zen­le­me­si ile 6000 met­re­küp­lük su de­po­su yapım ça­lış­ma­la­rı devam edi­yor.
BAŞ­KAN KAHYA: AR­DE­ŞEN ALT­YA­PI­SI­NI GÜÇ­LENDİREN VE GE­LE­CEĞİNE YÖNELİK KA­LI­CI YA­TI­RIM­LA­RI­MI­ZA DEVAM EDE­CEĞİZ."DEDİ.

Ar­de­şen Be­le­di­ye Baş­ka­nı Avni KAHYA, "Alt­ya­pı ve üst­ya­pı­la­rın ye­ni­len­me­si için büyük ya­tı­rım­lar ya­pı­yo­ruz. Ge­le­ce­ğe dönük olan bu ya­tı­rım­la­rı­mız ile uzun yıl­lar bir daha el değ­me­den hiz­met ve­ri­lecek. Fır­tı­na Ma­hal­le­sin­de­ki bu ça­lış­ma ile ma­hal­le­nin alt­ya­pı­sı­nı sil baş­tan ye­ni­le­miş ola­ca­ğız. Aynı şe­kil­de pek çok nok­ta­da daha ekip­le­ri­miz ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­rü­yor. Ar­de­şen'in alt­ya­pı ve üst­ya­pı­sı­nı güç­len­di­ren ve ge­le­ce­ği­ne yö­ne­lik ka­lı­cı ya­tı­rım­la­rı­mı­za devam ede­ce­ğiz. 31 Mart 2019'da gö­re­ve baş­la­dı­ğı­mız gün­den beri gece gün­düz de­me­dik. Ar­de­şen'imize hangi hiz­me­ti ne şe­kil­de su­na­bi­li­riz? Her zaman bunun ça­ba­sı ve gay­re­ti içe­ri­sin­de olduk. Bizim Ar­de­şen'e hiz­met sö­zü­müz var. Bu sözü ye­ri­ne ge­tir­mek için ge­ce­mi­zi gün­dü­zü­mü­ze kat­tık. Bu hiz­met­le­ri il­çe­mi­zin is­ti­fa­de­si­ne su­na­bi­li­yor­sak bunun baş mi­ma­rı Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip ER­DO­ĞAN, Ba­kan­la­rı­mız ve aka­bin­de de An­ka­ra'da iş­le­ri­mi­zi bi­re­bir takip eden Sayın Mil­let­ve­kil­le­ri­miz­dir. Hep­si­ne ayrı ayrı te­şek­kür edi­yo­ruz. Daha ya­şa­na­bi­lir bir Ar­de­şen'i ye­ni­den inşa etme yo­lun­da emin adım­lar­la iler­li­yo­ruz." dedi.

Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI

Foto: Be­le­di­ye Basın Bü­ro­su


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °