Mentörlük Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Güncel Haberler 2.11.2021 10:52:58 0
Mentörlük Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ödül­lü Marka Da­nış­ma­nı Ro­ber­to Murat Öz­de­mir, Men­tör­lü­ğün daha de­ne­yim­li veya daha bil­gi­li bir ki­şi­nin daha az de­ne­yim­li veya daha az bil­gi­li bir ki­şi­ye reh­ber­lik et­me­si­ne yar­dım­cı ol­du­ğu bir iliş­ki ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, men­tör­lü­ğün be­lir­li bir uz­man­lık ge­rek­tir­di­ği­ni dile ge­tir­di.

Men­tör­lük, son dö­nem­de çok merak edil­me­ye ve po­pü­ler hale gel­me­ye baş­la­dı. Peki nedir bu men­tör­lük ? Za­ma­nın­da ya­şa­mış ol­du­ğu­nuz de­ne­yim­ler, elde et­ti­ği­niz tec­rü­be ve bil­gi­ler­le kar­şı­nız­da­ki ki­şi­nin git­mek is­te­di­ği yolda ve he­def­le­di­ği doğ­rul­tu­da akıl ho­ca­lı­ğı yap­mak­tır. Aynı za­man­da ki­şi­sel yaşam koç­lu­ğu da di­ye­bi­li­riz. Şunu da ek­le­mek ge­re­ki­yor, men­tör­lük­te sa­de­ce de­ne­yim ye­ter­li değil. Edin­di­ği­niz bil­gi­le­ri kar­şı­nız­da­ki ki­şi­nin doğ­rul­tu­sun­da iş­le­me­niz, araş­tı­rıp ge­liş­me­niz çok önem­li­dir. Tüm bun­la­rı iyi ser­vis etmek ge­re­kir. He­de­fe ulaş­tır­dık­tan sonra sür­dü­re­bi­lir­lik ol­ma­sı şart! Devam et­me­li, par­la­yıp sön­me­me­li­dir. Ro­ber­to Murat Öz­de­mir, diğer merak edi­len bir so­ru­yu da açık­la­dı. Men­tör­lük Kim­ler İçin Ya­rar­lı­dır?

Men­tör­lük hiz­me­ti almak, iş ha­ya­tı­na yeni atıl­mış, he­def­le­ri­ni henüz be­lir­le­ye­me­miş genç­le­rin ka­ri­yer­le­ri­ni ge­liş­tir­me­le­rin­de önem­li bir fak­tör ol­mak­la be­ra­ber aynı za­man­da, kurum kül­tü­rü­ne alış­mak­ta zor­la­nan, ku­ru­ma uyum sağ­la­ya­cak bi­rey­sel plan­la­rı­nı yap­mak­ta des­te­ğe ih­ti­yaç duyan ça­lı­şan­lar için de öne­ril­mek­te­dir. Mes­le­ki ge­li­şim sü­re­ci­ni kı­salt­mak ve bu sü­re­ci en az ha­tay­la at­lat­mak is­te­yen ça­lı­şan­lar da men­tör­lük hiz­me­ti al­ma­yı dü­şün­me­li­dir­ler.


Ha­ber-Fo­to: Ya­se­min Torun


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °