KARADENİZDE HAMSİ BEREKETİ

Güncel Haberler 3.11.2021 12:24:11 0
KARADENİZDE HAMSİ BEREKETİ

Tür­ki­ye'nin fark­lı böl­ge­le­rin­den ba­lık­çı­lar, bu sezon bol­lu­ğuy­la hem ba­lık­çı­la­rın hem de tü­ke­ti­ci­le­rin yü­zü­nü gül­dü­ren hamsi için Rize ve Art­vin açık­la­rı­na akın etti.

İli­miz­den ve çe­şit­li il­ler­den gelen yak­la­şık 100 ba­lık­çı tek­ne­si, hava ka­rar­dık­tan sonra Rize'nin İyi­de­re il­çe­siy­le Art­vin'in Hopa il­çe­si ara­sın­da de­ni­ze ağ se­ri­yor.
Ağ­la­ra ta­kı­lan ham­si­ler sa­ba­hın erken sa­at­le­rin­de nak­li­ye ge­mi­le­ri­ne ak­ta­rı­la­rak Hopa Li­ma­nı'na ge­ti­ri­lip bo­şal­tı­lı­yor.
Nak­li­ye ge­mi­le­ri ba­lık­la­rı sa­hi­le ta­şır­ken tek­ne­ler ava devam edi­yor.
Nak­li­ye ge­mi­si kap­ta­nı Baki Oğuz, geç­miş yıl­lar­da ham­si­nin az­lı­ğın­dan şi­ka­yet et­tik­le­ri­ni bu yıl ise ham­si­de bol­luk ol­du­ğu­nu söy­le­di. Oğuz, 'Bu yıl hamsi çok iyi ve iri oldu. Be­re­ket­li oldu. İler­le­yen gün­ler için bi­le­mi­yo­ruz ama tah­mi­ni­mi­ze göre biraz daha bol­lu­ğun devam ede­ce­ği­ni gös­te­ri­yor. Allah be­re­ket ver­sin. Bu gün de çok iyi mik­tar­da balık ya­ka­la­dık. İnşal­lah bun­dan sonra iyi olur. Çok insan ekmek pe­şin­de. İnşal­lah bol­luk devam eder.' dedi. Tekne per­so­ne­li Mu­ham­med Taf­ra­lı da yak­la­şık 250-300 ton hamsi yük­le­dik­le­ri­ni be­lir­te­rek, 'Ham­si­ler gayet güzel. Sezon ol­duk­ça iyi gi­di­yor. Erken baş­la­ma­mı­za rağ­men bu şe­kil­de hamsi bek­le­mi­yor­duk ama çok güzel gi­di­yor. İki üç ay daha bu şe­kil­de devam et­me­si­ni bek­li­yo­ruz. Şim­di­den tü­ke­ti­ci­le­re afi­yet olsun.' diye ko­nuş­tu. Ham­si­nin ki­log­ra­mı ba­lık­çı tez­gah­la­rın­da 5-10 li­ra­dan sa­tı­lı­yor.

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °